Jangan bersara tanpa polisi insurans penjagaan jangka panjang anda

Jangan bersara tanpa polisi insurans penjagaan jangka panjang anda

Mengubah 65 sepatutnya masa penentu hidup bagi orang-orang kanan kerana ia menandakan persaraan mereka dari tahun-tahun yang panjang laborious kerja. Malangnya, ramai individu yang hampir umur ini tidak pasti jika mereka perlu bersara pada semua kerana mereka tidak mampu untuk membeli sesuatu polisi penjagaan jangka panjang yang akan melindungi mereka sekiranya kawasan tersebut mereka memerlukan penjagaan suatu hari nanti.

Hanya segelintir daripada warga tidak sabar-sabar untuk bersara kerana majoriti daripada mereka telah benar-benar memutuskan sudah untuk melanjutkan tempoh bekerja mereka untuk menyimpan lebih banyak wang untuk keperluan masa depan mereka khususnya dalam bidang penjagaan jangka panjang (LTC). Ini adalah jenis mahal penjagaan kesihatan yang biasanya dikaitkan dengan warga tua untuk 70% pesakit LTC terdiri daripada individu-individu yang berumur antara 65 dan ke atas.

Pakar-pakar bidang LTC mengatakan Tempahan orang kanan memerlukan tiga tahun penjagaan. Mereka untuk mengatakan ini adalah tempoh masa yang orang-orang tua yang menghabiskan masa di rumah jagaan kejururawatan yang tiga tahun secara purata. Lain-lain akan tinggal lima atau 10 tahun bergantung kepada keadaan perubatan mereka.

Memasuki rumah jagaan kejururawatan boleh merosakkan kewangan seseorang jika dia merancang tapak bil-bil Nya dengan wang peribadi. Hanya orang kaya yang mampu membayar untuk penjagaan rumah jagaan kejururawatan. Jika anda seorang Amerika kelas pertengahan yang mendapat kurang daripada satu ratus ribu ringgit setahun, anda perlu bekerja pada pelan yang akan membantu anda dari segi kewangan apabila perlunya LTC.

Bilakah saya perlu membeli polisi penjagaan jangka panjang

Tidak lama dahulu, pakar-pakar LTCI nasihatkan orang ramai untuk membeli polisi mereka antara umur 50 dan 55 tetapi ternyata bahawa sekecil ini adalah tidak dinasihatkan permohonan LTCI kerana kebanyakan orang mula nyata gejala-gejala gangguan kesihatan apabila mereka dapat 50s mereka.

Harus diingat bahawa pengunderait Syarikat LTCI adalah sangat khusus tentang keadaan usia dan kesihatan individu-individu yang ingin mendapatkan perlindungan. Sebagai contoh, jika anda memohon untuk polisi pada usia 60 tahun dan pembawa LTCI melihat bahawa anda secara genetik predisposed untuk penyakit kencing manis mereka boleh tertakluk anda untuk perlindungan yang lebih mahal atau tag anda melabur untuk perlindungan jika mereka melihat bahawa anda berada di sebelah yang berat. Seperti kesihatan anda, anda bina juga dinilai oleh penaja jamin untuk menentukan sama ada anda layak untuk liputan atau tidak.

Perkara yang terbaik yang boleh anda lakukan untuk mengelakkan undian atau ditolak oleh Syarikat adalah untuk mengkaji pilihan polisi anda semasa anda muda, sihat dan memperoleh pendapatan yang tetap. Jika anda membeli polisi penjagaan jangka panjang anda semasa anda di 40s anda anda hanya tertakluk kepada pembayaran premium yang lebih lama. Tetapi ini tidak menjadi masalah jika anda premium tahunan kami hanya $1,000.

Fikirkan tentang orang-orang yang sedang menghabiskan $100,000 atau lebih samping setiap tahun hanya untuk menerima penjagaan berkualiti. Satu hari mereka akan bangun dan sedar tiada apa-apa yang ditinggalkan dalam dompet dan bank
akaun. Tuhan sahaja tahu bagaimana orang-orang dan keluarga mereka akan pergi dengan kehidupan mereka

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *