Jangan ambil Nap yang selepas anda makan…Melainkan anda sukakan jarak dengan asid refluks

Jangan ambil Nap yang selepas anda makan…Melainkan anda sukakan jarak dengan asid refluks

Apabila refluks asid bertindak, lebih sering daripada tidak anda boleh menjejaki betul kembali ke makan anda. Jadi anda boleh mengalahkan penyakit ini jika anda mahu (dan yang tidak mahu?) Jika anda mengalami pedih ulu hati dan ketidakselesaan yang berkaitan dengan asid refluks atau Tentera Darat GERD (gastro-esofagus refluks penyakit) berikut adalah beberapa cadangan diet yang boleh membantu anda mendapatkan sedikit kelegaan.

Salah satu tips diet paling berkesan refluks asid makan lebih kerap tetapi menu yang lebih kecil. Sebagai alternatif kepada Makan tiga kali makan besar setiap hari, cuba makan lima hidangan yang lebih kecil sebaliknya. Ia tidak mengambil roket saintis tahu bahawa jika anda kerap overstuff makanan ke dalam tubuh anda akan membuat ia lebih mungkin bahawa makanan dan lain-lain jus gastrik akan menyandarkan (atau refluks) ke dalam esofagus anda. Apabila anda mula untuk mengubah tabiat makan anda, Menu yang lebih kecil ini akan membuatkan anda berasa agak lapar atau kurang lengkap. Dalam beberapa bulan yang singkat anda akan menjadi acclimated ini cara baru makan dan anda tidak perlu makan apa-apa jumlah besar-besaran untuk merasa berpuas hati.

Menjauhkan diri daripada makanan segera yang hampir selalu sangat berminyak. Perut perlu bekerja lebih keras untuk memecahkan makanan ini. Rembesan jus gastrik yang lebih tinggi biasanya bermakna kebarangkalian yang tinggi bahawa mereka akan berakhir di dalam esofagus.

Bromide lama untuk mengandaikan bahawa susu melegakan pedih ulu hati. Dalam sebahagian besar orang-orang ini tidak boleh lebih jauh dari kebenaran. Malah sejagat adalah untuk menghindari apa-apa yang tinggi lemak tepu–termasuk apa-apa jenis produk tenusu.

Apa yang boleh kita makan yang tidak akan mencetuskan gejala-gejala? Pada asasnya, kami akan semua bertindak berbeza untuk makanan yang berbeza, Walau bagaimanapun terdapat garis panduan am untuk mematuhi dalam semua kes. Daging lembu dengan kebanyakan lemak ayam trimmed jauhnya dan kulitnya tidak akan menjadi masalah yang biasanya. Disediakan sudah tentu, bahawa daging yang disediakan tanpa lebihan mentega atau minyak dan bahawa anda tidak akan memakan terlalu besar sebahagian. Bijirin, terutamanya multigrains, harus membentuk peratusan besar kami Diet–terutamanya organik multigrains. Buah-buahan dan sayur-sayuran, buah-buahan citrus dan tomato adalah pencetus refluks asid yang terkenal kerana keasidan yang tinggi mereka. Pisang dan epal yang secara amnya baik. Berikut adalah pilihan sayur-sayuran yang baik: brokoli; kentang; dan lobak merah.

Kadang-kadang apa yang anda makan adalah penting, lain kali apa yang anda lakukan selepas makan adalah amat penting. Tidak pernah meletakkan hak selepas anda makan. Jika anda meletakkan betul-betul selepas makan asid perut anda akan datang ke dalam esofagus anda, kerana itulah jawatan yang anda.

Bagi mereka yang enggan untuk mengambil peranan yang aktif dalam menguruskan penyakit mereka, refluks asid dan/atau Tentera Darat GERD akan berterusan dan mungkin juga menjadi lebih buruk dari masa ke masa, terutamanya jika asid adalah merosakkan esofagus, yang tidak biasa. Terdapat ubat-ubatan untuk membantu menahan pedih ulu hati yang teruk, tetapi sering ubat-ubatan ini mempunyai kesan sampingan yang tidak diingini atau agak mahal. Cuba kaedah praktikal yang meletakkan anda dalam perintah dan akhirnya memberikan anda keselesaan kualiti hidup.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *