Jalan emas untuk mencapai matlamat anda

Jalan emas untuk mencapai matlamat anda

Ramai di antara kita mempunyai matlamat, perkara-perkara yang kita mahu capai dalam hidup kita.

Di antara matlamat-matlamat kecil seperti kehilangan pound beberapa bulan ini, orang lain yang besar seperti membuat juta pertama anda.

Tidak kira berapa kecil atau besar matlamat anda ialah, terdapat strategi yang menjadikannya lebih mudah bagi anda untuk melengkapkan matlamat anda.

Satu strategi adalah salah satu yang saya panggil jalan emas.

Jalan emas
Kebanyakan orang melihat di mana mereka berada, di mana mereka hendak menjadi. Jadi jika anda mempunyai matlamat kewangan, anda lihat apa yang ada dalam bank anda sekarang dan kemudian bayangkan laluan antara baki bank semasa anda dan baki bank pada masa depan. Jika anda ingin kehilangan beberapa wight, berat badan anda sendiri sekarang kemudian gambar apa yang berat badan anda akan menjadi dalam masa sebulan.

Cuba melakukan yang sebaliknya. Menumpukan perhatian di mana anda mahu. Bayangkan bahawa anda sudah ada sekarang. Kemudian menoleh ke belakang dari mana anda datang dari, mengesan laluan dari di mana matlamat anda telah tercapai untuk apabila anda mula bekerja pada matlamat anda. Laluan ini mendedahkan bagaimana anda dapat melengkapkan matlamat anda. Ini adalah laluan emas anda. Ia bermula dengan satu tindakan yang tunggal. Adakah tindakan itu satu sekarang.

Mencipta imej untuk matlamat anda
Pemikiran visual adalah lebih berkuasa daripada pemikiran lisan. Ini adalah mengapa peta minda visual baik apa-apa alat seperti mereka membolehkan anda untuk kabus proses-proses yang kompleks. Luangkan masa beberapa imej yang anda telah mencapai matlamat anda, bahawa anda berada di penghujung laluan emas anda. Berfikir tentang bagaimana anda akan melihat (terutama jika ia adalah satu matlamat Kesihatan) dan berfikir tentang bagaimana anda akan berasa.

Mencari gambar yang mewakili pencapaian matlamat anda. Sebagai contoh, jika anda mempunyai matlamat kewangan, mencari gambar kereta baru atau rumah yang baru, sesuatu yang mewakili apa yang anda boleh membeli dengan kekayaan anda. Anda boleh mempunyai gambar wang kertas, tetapi sedikit daripada kita mendapatkan teruja dengan gambar-gambar wang. Ia adalah wang apa boleh lakukan untuk anda yang menarik anda.

Jika anda gambar kereta maka sama ada dalam Buku skrap atau komputer merupakan atur cara melukis, menampal gambar kecil kereta anda sekarang. Tampal gambar banyak lebih besar daripada kereta impian anda. Membuat garisan berwarna emas yang terbentang dari kereta anda semasa kereta impian dengan kepala anak panah yang hujung yang menyentuh kereta impian.

Lihatlah gambar ini setiap hari, visualising diri anda duduk di tempat duduk memandu kereta impian.

Proses ini re-enforces kami jalan emas dalam fikiran bawah sedar anda. Ia akan menjadikan pencapaian matlamat anda yang lebih nyata.

Rasa
Anda akan mendapat bermotivasi dan teruja dengan perasaan. Apabila anda bayangkan mencapai matlamat anda, melihat bagaimana anda akan berasa. Benar-benar mempunyai perasaan itu. Perhatikan bagaimana orang merasa apabila mereka mencapai sesuatu yang hebat. Watch muka pelari marathon sebagai mereka melintasi garisan penamat. Perhatikan Bahasa badan X faktor atau Kah peserta kerana mereka mendapat mengundi untuk mara ke pusingan seterusnya. Merasa keseronokan mereka seperti mereka yang melompat di dan ke bawah dengan kegembiraan! Itulah bagaimana anda mahu rasa Bilakah matlamat anda dapat dicapai.

Matlamat penting biasanya mengambil kerja keras untuk mencapai. Berat mengambil kuasa akan apabila anda berdiri di hadapan kek coklat. Mewujudkan perniagaan baru boleh panjang waktu bekerja keras untuk menyediakan. Dengan tumpuan kepada bagaimana anda akan berasa apabila anda berada lebih ramping dan sesalur atau lebih kaya akan memberi anda kekuatan untuk menjalankan.

Langkah-langkah
Kabus laluan emas anda sebagai tangga. Setiap langkah tangga ini adalah satu tindakan. Matlamat besar boleh kelihatan hangat. Dengan tumpuan kepada langkah-langkah individu, maka semua yang anda perlu bimbang tentang adalah tindakan seterusnya, langkah yang seterusnya, manakala menyimpan dalam fikiran bahawa setiap langkah membawa anda lebih dekat kepada matlamat anda.

Projek-projek
Anda akan sering mencari kerana anda melihat laluan emas, bahawa beberapa tindakan boleh dikumpulkan bersama-sama menjadi projek. Untuk contoh jika matlamat anda menjadi lebih sihat, maka satu projek dapat melaksanakan diet yang sihat. Tindakan dalam projek ini adalah:

• Penyelidikan diet yang terbaik untuk anda
• Mencari sumber terbaik untuk bahan-bahan
• Mendapatkan beberapa resepi
• Mula memasak hidangan yang hebat yang akan menyeronokkan dan baik untuk anda

Kesihatan lain berkaitan projek adalah latihan yang merangkumi tindakan:
• Mencari kelab kesihatan tempatan terbaik
• Menyertai kelab
• Komited untuk kehadiran

Rehearse
Atas atlet menghabiskan masa rehearsing dalam fikiran mereka bagaimana bangsa akan pergi. Mereka membayangkan pergi ke blok Start, melompat ke hadapan sebagai permulaan pistol kebakaran, maka perlumbaan ke garisan penamat sebelum medan yang lain. Dalam fikiran mereka mereka sudah pemenang.

Kajian telah menunjukkan bahawa teknik ini meningkatkan prestasi dengan banyaknya.

Lihat diri anda berjalan jalan emas anda, mendaki tangga sehingga mencapai matlamat anda. Rehearse ini setiap hari. Anda boleh melakukan ini dalam 90 minit atau kurang.

Memberi ganjaran kepada diri anda!
Imej bahawa di sepanjang laluan emas anda ada beberapa langkah yang berwarna ungu. Ini merupakan peringkat yang penting di sepanjang jalan. Jika matlamat anda adalah untuk kehilangan 16 kg maka setiap langkah ungu boleh mewakili kerugian 4 paun. Dalam contoh Perniagaan, langkah ungu boleh mendarat kontrak besar pertama anda.
Apabila anda mencapai satu langkah ungu, pahala diri sendiri. Pergi untuk hidangan perayaan di Restoran kegemaran anda, membeli muzik oleh artis kegemaran anda, pergi untuk hujung minggu dengan yang tersayang. Memberi ganjaran kepada diri anda akan mendorong anda dan memberi anda kekuatan untuk mengetuai untuk langkah seterusnya ungu.

Bilakah matlamat anda telah tercapai dalam meraikan dan telah melayan tambahan khas untuk benar-benar.

Strategi laluan emas adalah cara yang ampuh untuk mencapai matlamat anda. Mengapa tidak mencuba? Anda mempunyai apa-apa kehilangan dan segala-galanya untuk keuntungan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *