Jadi ubat untuk kencing manis dan mati pucuk (mati pucuk)

Jadi ubat untuk kencing manis dan mati pucuk (mati pucuk)

Disfungsi erektil atau mati pucuk adalah gangguan yang ditemui di kalangan pesakit kencing manis. Kajian mengatakan bahawa melebihi lima puluh peratus daripada pesakit kencing manis akan mengalami akibat kencing manis ini. Sambil membandingkan pesakit kencing manis, mati pucuk adalah paling biasa di kalangan lelaki berbanding wanita. Seperti namanya, disfungsi erektil atau mati pucuk adalah tersembuhkan ereksi semasa berjimak seksual. Berpeluang untuk mendapat mati pucuk kencing manis meningkat dengan usia dan kemantapan tahap gula dalam darah. Punca utama untuk disfungsi erektil kencing manis adalah aliran darah yang tidak mencukupi. Biasanya darah tidak akan seragam di semua bahagian badan. Terutamanya di extremities badan seperti organ lelaki rantau, akan ada darah rendah dalam kes pesakit kencing manis.

Mengikut penyelidikan perubatan, ia didapati bahawa kencing manis akan melaksanakan fungsi sihat otot, saluran darah dan sel-sel otak. Dalam pesakit kencing manis, otot-otot sekitar arteri zakar constrict dan menyekat aliran darah. Saluran darah yang rosak mengehadkan pengeluaran nitrik oksida kimia diperlukan untuk aliran darah yang betul kepada organ lelaki. Kerosakan saraf dan saluran darah yang sihat untuk mengelakkan ketegangan yang membawa kepada mati pucuk atau disfungsi erektil. Gangguan ini disebabkan keadaan kencing manis ini boleh diterbalikkan dan boleh dikawal dengan baik dengan mengekalkan diet kencing manis. Pesakit dengan disfungsi erektil atau mati pucuk kadang-kadang mungkin menunjukkan tanda-tanda kemurungan. Penubuhan ini jenis kemurungan disebabkan mati pucuk perlu dari segi perubatan dikenali sebagai mati pucuk psikologi.

Sekarang kita akan lihat langkah-langkah pencegahan bagi mengawal diabetes mati pucuk. Mengekalkan tahap gula dalam darah adalah penyelesaian yang terbaik untuk disfungsi erektil kencing manis. Pesakit dengan mudah boleh mengekalkan tahap normal gula dalam darah dengan mengawal cara hidup mereka. Mengelakkan daging goreng, alkohol, gula-gula yang manis dan minuman manis seperti kopi dan wain membantu dalam mengurangkan tahap gula dalam darah. Peningkatan tekanan darah dilihat di kalangan pesakit kencing manis meningkatkan risiko kerosakan sel dengan menggalakkan mati pucuk atau disfungsi erektil. Tahap kolesterol yang tinggi mewujudkan blok di dalam dinding arteri dan menghalang aliran darah mudah kepada organ lelaki.

Lebihan penggunaan barang-barang makanan yang manis menyebabkan lampiran molekul gula dengan sel-sel. Pengumpulan molekul gula meningkat dengan pertambahan pengambilan makanan manis yang mengakibatkan kesan saraf berfungsi dengan normal. Sel-sel saraf yang sihat adalah sangat penting untuk fungsi erektil biasa. Intensiti molekul gula yang terkumpul di sekeliling sel-sel boleh disemak dengan mengguna HBA1C menguji. Keputusan ujian hendaklah mendapatkan nilai kurang daripada 6.1 bagi memastikan fungsi normal sel saraf.

Sentiasa cuba untuk mengekalkan diet kencing manis yang seimbang dengan ubat-ubatan yang betul dari pakar pemakanan. Selain daripada mengekalkan paras glukosa darah dengan diet, semalam banyak ubat seperti Viagra untuk rawatan mati pucuk boleh didapati di pasaran. Ubat-ubatan ini bekerja pada pesakit dengan merehatkan saluran darah tiada dengan merangsang fungsi erektil. Terdapat beberapa jenis ubat yang biasa bagi pesakit yang mati pucuk. Kadang-kadang, ubat-ubatan tidak berguna secara berperingkat-peringkat kemudian diabetes mati pucuk. Dalam kes ini, pesakit akan nasihat untuk mengambil cara lain langkah-langkah pemulihan seperti suntikan mati pucuk dan zakar implan. Penyakit kencing manis ini mewujudkan kesan negatif pada kehidupan pesakit. Jika rawatan dilakukan untuk mengawal tahap gula dalam darah, pesakit boleh lancar mengendalikan dan berbalik pada keadaan kencing manis ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *