Jadi apa sebenarnya strok Migrain efferent

Jadi apa sebenarnya strok Migrain efferent

Panduan untuk strok efferent Migrain

Orang-orang yang mengalami Migrain efferent yang klasik biasanya juga mengalami sakit kepala Migrain efferent. Apa yang luar biasa, Walau bagaimanapun, adalah bahawa sakit kepala yang datang selepas peraturan yang sensasi visual yang tidak teratur. Kerana strok efferent Migrain yang berlaku, anda akan menjadi sedar tempat yang berkembang yang akan bermula sedikit secara beransur-ansur semakin membesar. Ia kemudian akan diikuti dengan yang berwarna, glistening sempadan zigzag.

Gejala-gejala dan rawatan untuk strok efferent Migrain

Punca sebenar Migrain efferent strok tidak diketahui, tetapi ia dipercayai disebabkan oleh rangsangan yang unik beberapa saraf belakang otak. Manakala Migrain efferent angin ahmar menjejaskan visi otak atau mata, Migrain klasik yang menjejaskan permukaan otak. Bagi Migrain jenis ini, ianya sukar mewujudkan corak yang tetap bahawa anda boleh pergi ke bulan tanpa satu dan kemudian mengalami beberapa dalam seminggu.

Sensitiviti bunyi atau cahaya boleh menjadi ukuran baik untuk strok Migrain efferent bola. Kekurangan yang selera makan atau pun rasa loya dan pening juga baik isyarat yang strok efferent Migrain yang boleh manifesting.

Biasanya, pencegahan adalah cara terbaik untuk menangani gejala-gejala angin ahmar efferent Migrain. Cuba Elakkan faktor-faktor alam sekitar dan makanan yang seolah-olah mencetuskan Migrain ini. Ia adalah yang terbaik untuk mengesan apa yang ia ada yang sedang anda buat apabila anda mula merasakan angin ahmar efferent Migrain. Dengan melakukan supaya anda boleh mula menganalisis situasi dan melihat jika terdapat apa-apa telah di kejadian angin ahmar efferent Migrain ini. Jika anda mendapat Migrain yang efferent selepas sakit kepala Migrain, ubat-ubatan untuk sakit kepala Migrain membantu melegakan gejala-gejala.

Migrain efferent strok adalah lebih umum adalah orang di bawah 40, wanita, orang-orang yang menderita daripada penyakit-penyakit seperti pengerasan arteri, lupus, epilepsi, penyakit sel sabit dan kemurungan, dan orang-orang yang mempunyai sejarah keluarga Migrain.

Ia adalah penting untuk sebab-sebab lain sakit kepala dan gangguan penglihatan jika anda juga mengalami sakit kepala yang biasa. Mengumpul maklumat sebanyak mungkin mengenai pencetus, gejala-gejala dan sejarah keluarga untuk berkongsi dengan doktor anda.

Ringkas penglihatan semasa lejang efferent Migrain boleh dapat menunjukkan keadaan yang serius seperti strok atau kerosakan mata, jadi lihat doktor untuk diagnosis yang betul. Ia adalah penting untuk tidak membiarkan keadaan ini tidak disemak terutama jika ia merosakkan keupayaan anda untuk melihat, Makan, atau melaksanakan kerana melakukan sedemikian boleh membawa kepada masalah yang lebih besar.

Adalah lebih baik untuk berunding Oftalmologi anda sekiranya anda bimbang tentang kehilangan penglihatan anda. Berunding dengan neurologis anda adalah sangat dinasihatkan untuk mengenepikan syarat-syarat lain dengan gejala-gejala yang sama seperti angin ahmar atau darah beku dalam boleh yang artier atau yang Migrain dengan aura.

Walaupun sebatan efferent Migrain amat menganggu dan kadang-kadang menyakitkan, Terdapat cara-cara untuk membantu menguruskan kesan strok efferent Migrain yang dan Itulah mengapa ia adalah penting untuk melihat neurologis atau doktor anda jika anda mengalami isu-isu yang sama seperti yang diterangkan dalam artikel ini. Walaupun belum perlu ada penawar yang lengkap untuk masalah ini, terdapat ubat yang boleh menghapuskan kejadian ini jika diambil dengan segera pada bermulanya tanda-tanda yang strok efferent Migrain yang berlaku.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *