ITP darah masalah – baik atau buruk makanan membuat perbezaan pada kiraan Platelet rendah

ITP darah masalah – baik atau buruk makanan membuat perbezaan pada kiraan Platelet rendah

Jika anda mengalami gangguan darah ITP dan sedang mencari cara untuk meningkatkan kiraan platelet yang rendah, anda akan berminat untuk mengetahui bahawa terdapat makanan yang tidak baik untuk keadaan anda dan makanan yang boleh membantu keadaan anda. Kita adalah apa yang kita makan dan jika kita lakukan lebih baik di kawasan ini yang badan mempunyai peluang yang lebih baik untuk penyembuhan.

Kiraan platelet yang biasa adalah 150,000 atau lebih. Jika anda berada di bawah itu tetapi masih di atas 40,000 anda mempunyai peluang yang sebenar baik untuk meningkatkan mereka dengan menghapuskan makanan daripada diet yang buruk dan menggantikan mereka dengan makanan yang baik. Ya, hanya dengan makan makanan tertentu anda boleh menamatkan sebagai platlet rendah. Dan perkara yang terbaik adalah makanan, makanan ini, boleh didapati di pasaraya tempatan anda.

Tetapi pertama, keluar dengan yang buruk. Ini adalah makanan yang boleh memburukkan lagi keadaan dengan memburukkan lagi gangguan darah ITP anda. Elakkan makanan berminyak, mayones, marjerin dan apa-apa makanan yang mengandungi lemak terhidroksida. Lebihan protein, gula, kanji yang diproses dan goreng makanan tinggi lemak trans harus juga dielakkan. Ini akan mengambil beberapa disiplin anda tetapi ganjaran ini akan berbaloi. Belajar untuk membaca label. Makanan di atas akan menjadikan ITP lebih teruk.

Anda sebagai platlet boleh teroksida oleh radikal bebas. Ini adalah molekul oksigen yang tidak normal dalam darah yang sebenarnya toksik. Dengan membetulkan ketidakseimbangan ini, anda akan mengurangkan kemusnahan platelet dan sebagai platlet anda akan meningkat. Makanan kaya dengan antioksidan adalah penyelesaian kepada membetulkan ini-toksik persekitaran yang wujud di dalam badan anda. Beri, terutamanya blue beri kerana mereka mudah diperolehi. Di mana aku tinggal hitam beri banyak dan akan menjadi besar untuk digunakan. Delima juga dianggap makanan super antioksidan.

Lain-lain makanan yang kuat yang akan meningkatkan tahap kesihatan anda dan membantu untuk mengepam kiraan platelet akan salad menggunakan hijau gelap. Juga lobak merah, kubis, epal, oren dan lain-lain buah-buahan dan sayur-sayuran. Utama adalah untuk mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran yang segar kerana ini adalah apabila mereka pelbagai khasiat pada tahap yang tertinggi. Makan harian bahagian (3-4)-makanan mentah dan pada kalau satu salad yang besar (dua adalah lebih baik).

Jika segar ini tidak tersedia, beku adalah terbaik seterusnya. Di musim off perkara-perkara seperti blueberry masih dapat dijumpai di bahagian makanan sejuk beku pasaraya anda. Satu cawan blueberry sehari adalah apa yang anda perlu menembak.

Sentiasa periksa paras platelet anda. Jika mereka berada di bawah 40,000 daripada anda mempunyai lain-lain isu-isu yang akan Diet itu akan tidak tepat sepenuhnya. tetapi selagi sebagai platlet di atas 40,000 makanan ini adalah selamat dan bermanfaat dan akan meningkatkan kiraan anda dan memperbaiki gangguan darah ITP anda. Kesabaran adalah kunci. Perubahan ini tidak berlaku dalam satu malam dan akan mengambil masa beberapa bulan. Oleh melekat dengan diet yang lebih baik namun keputusan akan dicapai dan keseluruhan Kesihatan bertambah baik. Rawatan doktor adalah penting dan memilih seorang doktor yang berorientasikan pemakanan boleh banyak membantu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *