Isu kesihatan lelaki – tompok-tompok merah pada zakar dan gejala-gejala ruam zakar

Isu kesihatan lelaki – tompok-tompok merah pada zakar dan gejala-gejala ruam zakar

Posting semalam untuk forum Kesihatan lelaki digambarkan seorang lelaki muda dengan masalah yang biasa:

Hi, saya berumur 18 tahun, dan saya hanya mempunyai seks buat pertama kalinya. Kami tidak menggunakan perlindungan, tetapi katanya dia bersih, dan saya tahu saya tidak mempunyai apa-apa. Selepas kita telah selesai, saya perhatikan empat atau lima titik merah pada zakar saya. Masa yang akan datang, saya melancap, mereka datang kembali, dan keseluruhan kawasan sekitar kepala saya bertukar merah. Saya pergi ke doktor untuk ujian, tetapi saya masih menunggu keputusan. Saya perlu bimbang tentang STD untuk?

Walaupun ia adalah mustahil untuk mengetahui punca gejala-gejala pesakit ini tanpa maklumat lanjut dan ujian, kemerahan dan tompok-tompok tidak semestinya tanda STD. untuk pelbagai zakar masalah kulit lain boleh hadir sebagai yang lebam ruam atau merah, dan ia adalah berguna untuk mengenal pasti tanda-tanda masalah zakar yang biasa. Di sisi lain, adalah auns pencegahan bernilai satu paun untuk sembuh, Bak kata pepatah pergi. Semua manusia harus menggunakan perlindungan semasa seks, terutama dengan rakan-rakan yang tidak dikenali. Di samping itu, mengekalkan kesihatan keseluruhan kepala dan aci melalui penjagaan harian dengan zakar khusus vitamin dan mineral yang boleh membantu untuk langkah berjaga-jaga terhadap tompok-tompok merah pada zakar kulit, serta ruam, kerengsaan dan lain-lain simptom yang tidak selesa.

Biasa beberapa menyebabkan tompok-tompok merah pada kulit zakar

Bintik • Fordyce – keadaan kulit yang tidak berbahaya ini membentangkan sebagai reddened atau daging berwarna tompok-tompok atau bumps pada kulit zakar dan/atau kerandut. Tempat-tempat ini biasanya asimptomatik – mereka tidak dikaitkan dengan pendarahan dan mereka tidak transferrable. Walaupun sesetengah lelaki prihatin dengan penampilan mereka, kerana mereka boleh disalah anggap sebagai Ketuat dalam beberapa kes, rawatan adalah secara umumnya tidak perlu kecuali sebagai keutamaan kosmetik. Di samping itu, penggunaan vitamin dan nutrien lain yang penting untuk kesihatan kulit boleh membantu untuk menggalakkan nada kulit yang sihat dan mengurangkan penampilan kecacatan dan tompok-tompok pada zakar.
• Yis dan jangkitan kulat – kawasan kemaluan adalah syurga bagi semua jenis mikrob, yis dan kulat. Walaupun ini biasanya tidak berbahaya dan tidak menyebabkan apa-apa gejala, ketidakseimbangan dalam kimia badan boleh menyebabkan yis atau kulat overgrowth, membawa kepada jangkitan yang boleh hadir sebagai tompok-tompok merah, ruam, gatal-gatal dan membakar kulit zakar. Mengekalkan keseimbangan kulit melalui khasiat yang betul daripada tisu derma dan penyimpanan di kawasan yang bersih dan kering boleh membantu untuk menghalang organisma ini membiak dan menyebabkan jangkitan kulit yang tidak selesa dan menarik.
• Folikel rambut – selalunya, lelaki kesilapan penampilan jengkel folikel rambut sebagai Ketuat atau kudis. Walau bagaimanapun, bintik-bintik merah pada zakar yang berlaku di sekitar pangkal Turus mungkin hanya disebabkan oleh bahagian bulu, terutama di kalangan lelaki yang mencukur kawasan kemaluan. Melegakan kulit dengan ejen-ejen seperti vitamin A dan C penyembuhan semulajadi dan kawasan lembap boleh menghalang kemunculan reddened lebam selepas bercukur atau waxing.
• Pengendalian agresif – punca paling kerap reddened lebam atau tompok-tompok pada zakar adalah tidak lebih daripada tegas Pelancapan atau seks. Penggunaan berlebihan boleh mencipta fissures minit di permukaan kulit, menjadikannya kelihatan reddened dan kasar. Mengekalkan nada dan tekstur kulit zakar melalui penggunaan penyembuhan vitamin (A, C, dan D biasanya ditandakan) dan pelembab semulajadi boleh membantu untuk anda melarikan diri kulit dan mencegah kerengsaan.

Mengekalkan kulit zakar lancar, jelas
Mengelakkan dan merawat tompok-tompok merah pada kulit zakar dan kerandut bermaksud mengekalkan kebersihan, serta memakai pakaian yang ketat dan menyokong kesihatan kulit melalui penggunaan nutrien penting dan antioksida. Profesional kesihatan sering mengesyorkan dengan zakar Kesihatan formula (seperti minyak lelaki Man1) yang mengandungi nutrien kulit dan pelembab semulajadi yang berkesan dalam melindungi kesihatan kulit dan mengekalkan yang licin, supple penampilan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *