Isu kesihatan global – diselesaikan!

Isu kesihatan global – diselesaikan!

Ada perlu menyelesaikan masalah-masalah seperti sosial, ekonomi, politik, kesihatan dan alam sekitar bahaya yang lebih besar. NGO cekal hati untuk mengumpul dana untuk berurusan dengan berehat wabak melalui di dunia. Terdapat adalah besar keperluan kakitangan paramedik untuk merawat mereka. Besar-besaran pengembangan wang bagi Kesihatan global bukanlah mudah! Ia adalah jelas bahawa pada tahun 2007, terdapat lebih banyak bantuan kewangan yang diberikan kepada negara-negara membangun berbanding pada tahun 1990.

Kebimbangan utama ialah dalam bidang kesihatan boleh disebabkan oleh perubahan iklim dunia. Ada yang naik mendadak wabak penyakit berjangkit, keadaan kesihatan yang buruk pekerja asing dan lain-lain. Melalui penggunaan bahan api fosil yang menyebabkan banyak masalah alam sekitar. Ia adalah penting untuk kolam semua kepakaran dan sumber untuk menyelesaikan masalah-masalah ini. Pendekatan pragmatik masalah global ini diperlukan untuk menyelesaikan mereka tepat pada masanya.

Semua orang yang mempunyai minat dalam isu-isu global mesti berkumpul dan menyertai seminar yang diadakan di seluruh. Membincangkan isu-isu ini platform antarabangsa dan mencari penyelesaian yang layak untuk itu. Asma dan penyakit-penyakit paru-paru yang kronik yang lain telah meningkat yang disebabkan oleh perubahan iklim. Ia telah membawa perubahan dalam paras ozon terlalu yang seterusnya membawa kepada kerosakan tisu paru-paru. Ia adalah tidak baik untuk terus bernafas dalam udara yang tercemar. Mereka mungkin mempunyai akibat yang serius terhadap kesihatan pada masa akan datang. Boleh menjadi ancaman yang lebih besar yang disebabkan kepada alam sekitar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *