Isu-isu yang bahawa penipuan perubatan Pertahanan muka peguam

Isu-isu yang bahawa penipuan perubatan Pertahanan muka peguam

Satu penipuan perubatan Pertahanan peguam mewakili individu dan institusi yang telah melakukan kesalahan-kesalahan terhadap undang-undang Persekutuan atau Negeri mengenai manfaat penjagaan kesihatan dan penyalahgunaan hak-hak pesakit. Kesalahan ini juga dirujuk sebagai sejenis jenayah kolar putih dan tuntutan penjagaan kesihatan tidak jujur kebimbangan bagi tujuan pendapatan keuntungan berbanding kesejahteraan keseluruhan pesakit. Penjagaan kesihatan jenayah berlaku pervasively hari ini, Kerajaan Persekutuan berbilion-bilion dolar bernilai.

Terdapat pelbagai jenis kesalahan yang dianggap sebagai jenis jenayah kolar putih ini. Kesalahan-kesalahan ini boleh meliputi kedua-dua institusi-institusi penjagaan kesihatan serta peserta-peserta. Satu contoh ialah apabila pesakit mendapat ubat-ubatan farmaseutikal yang akan dilindungi oleh insurans, tetapi yang sebenarnya tidak diperlukan. Apabila pesakit pergi dan menjual ubat-ubatan di pasaran hitam, ia menjadi satu jenis jenayah yang prosecutable. Satu lagi contoh ialah apabila penyedia penjagaan kesihatan bil untuk perkhidmatan dan rawatan yang mereka tidak pernah dihantar. Kadang-kadang, doktor akan mengubah rekod dan bil untuk perkhidmatan yang lebih kompleks daripada yang dijalankan. Satu lagi contoh perlakuan yang menyalahi undang-undang adalah di mana pengamal yang menggaji kakitangan yang tidak berlesen atau menerima sogokan untuk rujukan. Kadang-kadang, kesalahan itu boleh menjadi pengamal yang menyediakan rawatan atau prosedur yang sebenarnya tidak perlu.

Banyak contoh jenayah kolar putih ini pergi tidak dapat dikesan kerana pengawasan terhad badan penyeliaan ke atas penjalanan penyedia penjagaan kesihatan. Salah satu cara bahawa kesalahan-kesalahan dapat ditemui adalah melalui FBI. Secara amnya, FBI adalah agensi yang mendedahkan dan menyiasat tuntutan penjagaan kesihatan penderaan. Ini agensi bebas Kerajaan Persekutuan mempunyai kuasa untuk mempengerusikan program yang kedua-dua kerajaan yang ditaja dan persendirian. Biasanya, FBI menganalisis dan mengenal pasti trend dengan pihak-pihak yang berkaitan untuk mendedahkan kelakuan yang menyalahi undang-undang. FBI juga menggunakan langkah-langkah yang sangat proaktif untuk mendedahkan jenayah-jenayah ini melalui pasukan mogok dan operasi yang menyamar.

Satu penipuan perubatan Pertahanan peguam perlu bekerja dengan isu-isu yang sangat kompleks fakta, menganalisis pelbagai bukti dan temubual pihak-pihak yang berkaitan. Kadang-kadang, mendapatkan bukti boleh menjadi sukar kerana maklumat yang terhad atau maklumat yang tidak boleh diterima Mahkamah. Dalam sistem Mahkamah Persekutuan dan Negeri, peguam pembelaan penipuan perubatan yang akan mempunyai pelbagai bidang kuasa alat kegunaan Nya. Ini mungkin termasuk tidak dijangka membawa kes-kes oleh pihak pendakwaan dan pendakwaan yang tidak mematuhi prosedur-prosedur yang betul. Dengan kenaikan ini jenis jenayah kolar putih, peguam yang pakar dalam penjagaan kesihatan penderaan akan mendapat banyak perniagaan pada masa akan datang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *