Isu-isu kesihatan Jack Russell Terrier

Isu-isu kesihatan Jack Russell Terrier

Dari semua aktiviti yang di Jack Russell Terrier (JRT) bergerak di sekitar endlessly, melompat dan menggali lubang-lubang di dalam tanah, perkara pertama yang pemilik anjing mesti tahu dan perlu diingat adalah bahawa ia adalah satu taring sangat bertenaga. Perlu ada inisiatif untuk kajian fizikal dan mental kerangka sehingga JRT Menyimpan anjing itu haiwan kesayangan dari Kesihatan miskin dan menyelamatkan daripada kemerosotan.

Kebiasaannya, jangka hayat purata JRT itu ialah 15 tahun dengan kematian yang terawal daripada 13 tahun dan jangka hayat terpanjang 18 tahun. Sistem Kesihatan Jack Russell Terrier adalah semua tentang mengekalkan tahap keselamatan daripada jangka hayat yang lebih pendek.

Berat badan adalah salah satu faktor untuk kesihatan yang baik dan untuk menyimpan taring ini adalah untuk membantu kerana ia tidak berlebihan. Anjing yang berlebihan akan mempunyai kemungkinan penyakit jantung dan mengalami artritis. Pemilik anjing hendaklah kemudian bertanya dari pakar-pakar diet yang baik bagi Jack Russell.

Kuman boleh merebak pada kot Jack Russell. Hanya dengan memberus dengan kari getah berus setiap hari adalah cukup baik untuk terus kot daripada bakteria yang tidak diingini. Dengan tiga jenis kot (licin, pecah atau kasar) yang sheds sepanjang tahun yang sama, ancaman atau risiko penyakit kepada kesihatan Jack Russell Terrier yang pasti melainkan menolak secara tetap.

Selain memberus kot untuk mencegah bakteria, memotong kuku sentiasa akan juga mengelakkan perkembangan penyakit kulit pada kaki. Jack Russell suka untuk menggali dan tabiat membawa banyak kuman untuk anjing. Mengurangkan perlu dilakukan sekurang-kurangnya sekali dalam sebulan.

JRT yang dikenali untuk melompat pada orang dan suka bermain. Jika ia adalah mungkin untuk menjaga anjing di dalam rumah, kemudian ia boleh menyimpan taring ini selamat dari mempunyai kesihatan yang lemah. Untuk menyelamatkan daripada pendedahan atau kemungkinan bahawa ia juga boleh membahayakan orang lain dan memusnahkan harta benda, terrier yang boleh berjaya walaupun di kawasan. Disebabkan pergerakan harian anjing itu, perlu ada jadual untuk mandi dan mencuci. Ini semua boleh dilakukan di rumah dan tidak perlu untuk melatih khas. Mandi dan mencuci anjing itu adalah sebahagian daripada panduan Kesihatan Jack Russell Terrier dandanan yang baik.

Sama seperti lain-lain baka anjing, terdapat penyakit yang sama yang Jack Russell boleh terdedah kepada. Ini adalah alahan dan masalah kulit. Ada satu keperluan untuk mendapatkan maklumat yang tepat pada anjing ini Apakah alahan seperti makanan, udara atau pendedahan kepada terlalu banyak kotoran dari menggali.

Tetapi, Terdapat juga penyakit yang utama untuk mengelakkan supaya terrier Jack Russell akan dalam keadaan yang baik. Terdapat penyakit yang mungkin pada mata (katarak atau glaukoma), pekak (biasa untuk anjing putih), saraf infirmities (epilepsi atau patellar luxation atau penyusutan lutut), gangguan (Von Willebrand penyakit) darah dan jantung penyakit kardiomiopati. Mematuhi program kesihatan Jack Russell yang dibangunkan oleh pakar-pakar dalam bidang yang setia adalah satu keperluan untuk menyelamatkan taring di Kesihatan miskin. Memeriksa anjing dan setelah kerap melakukan pemeriksaan dengan doktor haiwan adalah ubat-ubatan pencegahan baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *