Istoria muzicii pop si cei mai renumiti cantareti din Industria muzicii pop

Se pare ca denumirea “pop” are la radacina cuvantul “popular” si isi are provenienta in Marea Britanie p la jumatatea anilor ’50. Denumirea “muzica Pop” era generally folosit pentru a determina stilul p muzica abordat p grupuri muzicale ca the Beatles, Moving gemstones, Abba si altele . in jurul anilor ’67 numele “muzica Pop” a inceput sa fie rostit tot mai des in ideea p a descrie contrarul stilului p muzica rock . Pe cand muzica rock era intrucatva considerat ca not stil p muzica ce tindea spre autenticitate , muzica Pop invers proportional, era p cele mai multe ori vazuta ca not gen muzical ce vroia sa atraga cat mai multi p auditori p toate varstele, acest lucru catalogand genul p muzica Pop existand ca not stil comercial.

Cantaretul p muzica Pop Simoth Frith a explicat ca muzica pop este generally o modalitatea p a face bani decat o arta, si ca muzica Pop nu provine dintr-not anumit loc si nu are proveniente aparte . Muzica Pop nu comunica not mesaj distinct si scopul acestui gen muzical este p a realiza profituri industriei muzicale. e.

intr-adevar , daca scrutam caracteristicile muzicii Pop, putem observa ca Simon Frith nu s-a inselat in mare parte. Caracteristicile muzicii pop explicate p experti sunt:

Rolul p a atrage not public cat mai larg si nu reprezinta o cultura / ideologie anume

Importanta in muzica Pop se afla p cele mai multe ori pe inregistrare productie si tehnologie decat pe performante in direct

Tendinta muzicii pop este p a reflecta not curent existent decat aceea p a-l avansa

Muzica Pop este in mare parte compusa in jurul ritmurilor p dans acestea incurajand aceasta activitate

Majoritatea melodiilor Pop au o lungime p circa 3 minute, pun insemnatate pe componentul ritmic si au o structura simplsita . Instrumentele folosite in compunerea muzicii pop sunt chitara electrica si chitara bas percutie pian sintetizatoare si in momentul p fata p cele mai multe ori muzica este cantata in studio cu ajutorul programelor speciale in crearea muzicii. P foarte multe ori vocea cantaretului este si aceasta inregistrata si prelucrata in studio.

Not alt fenomen des intampinat in industria muzicii Pop este acela ca accentul este indreptata mai degraba pe sarmul solistilor , pe stilul in care respectivii arata sau pe cat p controversati sunt, decat pe talentul lor . Acest fapt a dus p multe ori in pozitii oarecum rusinoase in care artistii au fost nevoiti sa faca playback in foarte multe concerte .

Dand la o parte faptul ca exista si elemente negative in industria muzicii pop, sunt insa si nume renumite si muzicieni intr-adevar talentati. Unul din cele mai potrivite exemple este insasi regele muzicii Pop, Michael Jackson care, desi a fost not solist extrem p controversat , talentul sau a fost si este categoric . Michael Jackson a lansat 10 albume p studio, primul sau album lansat in anul 1982 cu numele p Thriller fiind si in momentul p fata cel mai bine vandut album din totdeauna . Albumul Thriller a inregistrat vanzari p relativ 100 milioane p exemplare si numarul total p copi vandute in timpul vietii artistului este mai mult p 750 p milioane.

Cateva alte exemple p muzicieni p sunt Mariah Carey, Beyonce, Rhianna, Britney Warrior spears si multi altii .

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *