Ion-ion dan kesihatan anda

Ion-ion dan kesihatan anda

Dunia kita hari dipenuhi dengan teknologi: komputer, televisyen, Faks, untuk mesin penyalin, pencetak, ketuhar microwave, Penghawa dingin dan Pemanas, hanya menyebut sedikit. Semua kami ‘kemudahan’ mengeluarkan ion-ion positif yang berlebihan ke udara kita nafas. Kita sering dengar menyebut ‘Sindrom bangunan sakit’, di mana keseluruhan kesihatan pekerja terjejas, dengan keletihan mental dan fizikal, atau kedua-duanya. Tahap yang paling berbahaya ion ini boleh didapati di bandar-bandar kami, kerana paras wasap ekzos dari kereta dan lori, asap kilang, habuk dan soot, dan tahap pencemaran elektromagnet yang tinggi.

Semua udara dikenakan bayaran elektrik. Kajian saintifik telah membuktikan bahawa kita memerlukan kira-kira dalam air kita ion positif dan negatif untuk berasa baik dan kekal sihat. Kita perlu menambah ion-ion negatif kepada alam sekitar kita mengimbangi udara yang kita sedut setiap hari. Tidaklah menghairankan bahawa kita berasa bagus sekitar air terjun atau lautan. Mereka akan emitters semula jadi kedua-dua tahap tinggi ion-ion negatif… Ion-ion negatif ini adalah penting bagi kita untuk mengekalkan tahap tenaga dan mood yang positif yang tinggi. Ion-ion negatif ini ada berkaitan secara langsung dengan tahap serotonin dalam otak kita. Jika anda meningkatkan tahap serotonin dalam otak yang disebabkan oleh lebihan ion positif, anda akan mengalami mengantuk bersama-sama dengan perasaan sama kemurungan dan ditutup. Kepekatan ion-ion positif yang tinggi akan diketahui menyebabkan banyak tindak balas yang tidak diingini seperti, asma, sakit kepala, bengkak tangan dan kaki, perut yang hiperaktif dan lebih berdebar-debar jantung.

Satu lagi masalah dari overabundance ion positif di udara adalah satu istilah yang dipanggil ‘Radikal’. Radikal bebas adalah molekul yang tidak seimbang dan secara langsung dikaitkan dengan proses penuaan degeneratif. Radikal bebas mencuri elektron dari sel-sel kita sihat untuk meneutralkan caj mereka sendiri, yang menyebabkan kerosakan selular kepada kami. Kita perlu jumlah tambahan elektron untuk meneutralkan radikal bebas dalam badan kita, dan setiap tindak balas enzim dalam badan kita menggunakan hidrogen berion negatif. Yang sedikit kita ada adalah permintaan yang benar-benar tinggi.

Kiraan biasa ion negatif dalam udara segar negara akan ion 2000-4000 setiap sentimeter padu. Pengukuran yang diambil berhampiran air terjun yang besar boleh Tunjuk hasil lebih 100,000 ion. Bacaan yang diambil di bandar kami tercemar udara sering menunjukkan ion-ion yang kurang daripada 100 setiap sentimeter padu. Untuk reamin sihat, ujian saintifik telah mendedahkan bahawa nisbah ion-ion negatif ke positif harus 1.02 kepada 0.98. Komposisi di udara ion-ion negatif yang jumlah sepatutnya dalam lingkungan /cm3 1000-1500.

Ion-ion negatif meningkatkan kualiti kehidupan kami-

-melegakan tekanan dan kebimbangan
-meningkatkan tahap tenaga kami dan meningkatkan kecergasan
-meningkatkan kualiti udara
-membersihkan udara
-mengurangkan alahan seperti asma dan demam hay
-mengurangkan tekanan darah
-menguatkan sistem imun kita
-mewujudkan kesan yang menenangkan

Air yang bergerak membantu untuk mewujudkan persekitaran yang sihat. Air terjun dalaman akan menjadi semakin popular kerana ia menggalakkan keamanan dan ketenangan, dan melepaskan lembapan penting ke dalam udara yang kita sedut. Peningkatan tahap ion negatif membantu membersihkan air kita dengan melampirkan diri mereka untuk bahan pencemar atau perengsa di udara, dan memaksa mereka ke tanah. Hasilnya adalah udara yang lebih bersih, lebih sihat.

Satu siri kajian saintifik telah menunjukkan hablur garam batu yang juga sebuah penjana ion yang semulajadi. Crysta garam, l kerana komposisi kimia yang tulen, adalah sumber yang sesuai ion-ion negatif. Garam rock paling tulen yang didapati dilombong di Himalaya, jauh dari pencemaran alam sekitar dan bahan-bahan kimia di lautan kami hari ini. Garam ini tulen adalah ke atas kanak-kanak berusia 250 juta tahun dan mengandungi lebih 80 mineral surih yang membantu untuk membersihkan dan menyucikan air kita. Cara yang paling mudah untuk meningkatkan ion-ion negatif anda adalah untuk menambah garam Kristal lilin atau lampu untuk rumah atau pejabat anda. Ion-ion negatif yang dihasilkan akan membantu membersihkan udara anda:

-habuk
-pollens
-kutu daun, hama debu
-bulu haiwan
-asap
-bau
-spora acuan

Mengekalkan lampu garam Kristal oleh komputer anda akan membantu untuk mengimbangi tahap lebihan ion positif. Lampu garam membantu melahirkan microclimate yang serupa dengan udara selepas hujan musim bunga yang ringan yang.

Statik juga boleh meningkatkan tahap ion positif. Rumah kami dipenuhi dengan plastik, sintetik, dan kemasan urethane semua kecewa ion biasa baki udara kita nafas.

Produk garam Kristal yang berkualiti boleh membantu meningkatkan kesihatan dan kecergasan anda. Adakah anda merasa letih dan tertekan sepanjang masa? Udara segar yang kerap berehat dan membeli sendiri kualiti produk garam Himalaya. Terdapat pelbagai gaya dan harga untuk memenuhi setiap keperluan dan bajet. Mula menjadi sihat hari!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *