Invisalign kursus rawatan

Invisalign kursus rawatan

Walaupun Invisalign dianggap straighteners gigi yang paling selesa, mereka juga membawa beberapa komplikasi semasa rawatan. Pemakai boleh mengalami kesakitan dalam masa yang singkat atau hari-hari awal selepas itu juga. Namun, Kemudahan Invisailgn yang baik adalah komplikasi yang mungkin dapat diselesaikan dengan selesa. Biasanya masalah hanya datang dalam permulaan dan masa mereka akan menurun.

Masalah biasa yang dialami oleh pengguna Invisalign adalah kesakitan. Ini boleh menjadi lebih betul digambarkan sebagai terlalu memaksa. Kebanyakan pemakai menghadapi sakit ini hanya di bermula apabila mereka meletakkan mereka set baru aligners tidak kelihatan. Di sini pesakit perlu mempertimbangkan bahawa tentera disampaikan dengan sewajarnya dan ia diperlukan untuk menukar tahap gigi. Terikan berpengalaman pada gigi yang bertujuan untuk diperbaiki. Dari semasa ke semasa ini gigi peralihan kepada suasana yang lebih teratur dan kemudian tentera dan kesakitan vanishes.

Sesetengah orang mungkin menghadapi kesakitan hanya pada beberapa gigi tertentu atau dalam segmen tertentu. Ini boleh secara amnya terhutang kepada fakta bahawa dipilih gigi atau gigi-Kumpulan bertujuan untuk menukar kedudukan mereka. Gigi yang dipilih ini ditukar dengan Invisalign awal untuk menghasilkan ruang, manakala Invisalign kemudian selebihnya suis rawatan gigi.

Dalam satu kajian yang dijalankan ke atas pengguna Invisalign ia adalah jelas bahawa hampir 35% pengguna tidak menghadapi sebarang kesakitan manakala kesakitan cahaya dapat dilihat pada pemakai 54%. Kesakitan adalah secara amnya disebabkan Invisalign baru dan kekal selama 2 hingga 3 hari. Lebih daripada 83% pesakit mendapat juga diselaraskan untuk Invisalign dalam masa satu minggu. enam peratus pemakai dihadapi kerengsaan tisu lembut di mana ayam, gusi dan bibir yang scraped.

Satu lagi kesukaran mungkin berlaku apabila Invisalign mempunyai kesan pada pertuturan. Benar-benar bercakap Invisalign tidak mempunyai keupayaan untuk menghantar apa-apa kesukaran berbahasa kepada pengguna. Masih dalam penyelidikan sama ia didedahkan bahawa dalam enam puluh empat peratus pengguna sedikit masalah diturunkan. Walau bagaimanapun ia juga diperhatikan bahawa komplikasi adalah diperbetulkan apabila pengguna disesuaikan untuk aligners yang dalam masa yang singkat.

Amalan lain yang pesakit Invisalign mesti melaksanakan adalah lawatan tetap ke doktor. Pelantikan ini biasanya dijadualkan pada tempoh empat hingga enam minggu. Semasa Mesyuarat-Mesyuarat pakar bedah pergigian menyiasat sama ada kemajuan pengguna adalah seperti jangkaan atau tidak. Biasanya perlantikan ini adalah masa yang singkat di mana hanya pemeriksaan visual dan menulis pemerhatian yang disediakan. Kerana Invisalign dipakai hanya selama dua minggu dan perlantikan selepas 4 hingga 6 minggu doktor juga tangan ke atas pasangan baru aligners semasa perlantikan.

Kadang-kadang doktor menjalankan prosedur serta semasa lawatan. Jika gigi yang adalah mustahil untuk membentuk peringkat, doktor mencecah ia dengan putih bahan tersekat pada permukaannya untuk meningkatkan penjajaran yang. Proses menanggalkan dilakukan untuk menambah ruang antara gigi penuh sesak. Gigi yang terlalu sesak di agihkan untuk menjadikan ruang antara mereka supaya Invisalign boleh melakukan kerja dengan lebih efficaciously. Menanggalkan dilakukan dengan bantuan seorang bersalut berlian jalur atau satu gerudi gigi. Kedua-dua kaedah ini akan dilakukan tanpa penggunaan Anestetik. Jika kaedah termasuk dalam lawatan tersebut, ia adalah mungkin untuk tempoh lebih lama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *