Integriti kewangan menuntut ketekunan dan disiplin

Integriti kewangan menuntut ketekunan dan disiplin

Rencana New York Times hari dipetik laporan oleh empat Profesor perakaunan bukan untung yang mencadangkan bahawa kecurian di organisasi bukan untung akan melonjak sebagai $40 juta bagi tahun 2006, yang mewakili kerugian sebanyak 13% tahun? s kasar sumbangan $300 bilion. (Laporan lakaran jenayah Kosting berbilion-bilion: kecurian dari amal, New York Times, Laman A9, Mac 29, 2008.) Jumlah yang mengejutkan, dan jika benar akan mewakili kadar kerugian kepada penipuan itu adalah dua pengalaman masyarakat untuk keuntungan.

Sehingga kini, Terdapat tiada kerajaan agensi Penjejakan bukan untung penipuan atas dasar negara, tetapi itulah kira-kira untuk menukar. Borang IRS 990 baru memerlukan bahawa nonprofits melaporkan apa-apa kerugian akibat kecurian atau penipuan di filings cukai tahunan mereka. Lama-kelamaan, ini akan memberi kita gambaran yang lebih tepat bukan untung pengalaman dengan kecurian, penipuan atau penyelewengan. Memandangkan banyak penipuan yang dilakukan terhadap nonprofits mengambil tahun anda, ia akan mengambil beberapa tahun daripada menjejaki pengalaman ini untuk mendapatkan pemahaman yang seimbang skop masalah.

Organisasi bukan untung dikuasai oleh orang-orang yang begitu bersungguh-sungguh tentang misi yang mereka cenderung untuk menganggap bahawa orang-orang sekeliling mereka berkongsi minat yang sama dan integriti. Tetapi Pengurus, dan ahli-ahli Lembaga Pengarah organisasi bukan untung akan berbuat baik untuk meminjam satu halaman daripada buku polisi Amerika Syarikat semasa Perang dingin, apabila Pentadbiran diamalkan Òtrust dan verifyÓ dalam interaksi dengan Kesatuan Soviet.

Pelajar-pelajar yang serius dalam pengurusan tahu bahawa integriti kewangan menuntut ketekunan dan disiplin. Sejarah bukan untung adalah satu kisah inspirasi Perkhidmatan kepada orang ramai yang memerlukan, tetapi tidak tanpa unsavory kisah penipuan dan penyelewengan. Komitmen terhadap misi tidak memberikan imuniti daripada kecurian. Rencana New York Times yang menunjukkan lelaki Eksekutif dengan tempoh panjang yang berpendapatan lebih daripada $100,000 setahun sebagai pesalah paling penipuan bukan untung. Kita tidak perlu pergi jauh untuk contoh-contoh yang berkaitan yang seolah-olah membuktikan pemerhatian ini:

* Pada tahun 1995, William Aramony, Ketua Pegawai Eksekutif cara Amerika Syarikat, hukuman tujuh tahun di penjara konspirasi, pengubahan wang haram dan penipuan yang bernilai Amerika cara yang berjuta-juta dolar dalam yuran guaman, sumbangan kehilangan dan kecurian.

* Dua tahun kemudian, John G. Bennett, Jr., CEO dermawan daripada Era baru, dijatuhi hukuman 12 tahun di orison untuk defrauding badan-badan amal, Gereja, kolej, dan dermawan lebih daripada $135,000,000 dalam skim Ponzi klasik.

* Pada tahun 2002, Abdelhak Sherif, CEO Allegheny Kesihatan, pendidikan dan asas penyelidikan, bersalah bagi mengelakkan $52,400,000 dana penderma yang terhad, memandu sistem hospital menjadi muflis.

* Dua tahun kemudian, Suer lisan, CEO cara Amerika kawasan ibu negara, mengaku salah untuk mengangkut wang dicuri di seluruh negeri garisan, membuat penyata palsu dan menyembunyikan fakta-fakta yang berkaitan dengan pelan persaraan pekerja, kos dalam cara berjuta-juta dolar Amerika.

* Pada tahun 2006, William P. Crotts, Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Pembaptis Arizona, dihukum lapan tahun penjara dan diperintahkan membayar pembalasan daripada $159,000,000 dalam skim Ponzi yang dipujuk lebih 10,000 pesara dari beratus-ratus juta dolar daripada simpanan persaraan.

Ia adalah biasa bagi papan bukan untung dan pengurus untuk meletakkan kepercayaan yang besar dalam penemuan-penemuan Juruaudit mereka. Menariknya, dalam kes-kes di atas, sebahagian daripada dunia? s firma audit terbesar memberi Rang undang-undang kesihatan yang bersih cara Amerika Amerika, Allegheny Kesihatan, pendidikan dan asas penyelidikan, dan asas Pembaptis Arizona sejurus sebelum krisis fiskal perspektif mereka. Nilai Audit harus tidak dikurangkan, tetapi fiskal berhemat menuntut lebih daripada tangan dari pergantungan kepada juruaudit? s laporan.

Terdapat organisasi bukan untung lebih daripada 1.5 juta di Amerika Syarikat hari ini, dan lebih daripada 30% daripada mereka beroperasi terus menerus dalam kesusahan kewangan, dengan sesetengah anggaran sebanyak 7% daripada semua nonprofits yang muflis dari segi teknikal. Memandangkan purata margin bersih minimum untuk masyarakat bukan untung, kerugian purata untuk kecurian dalam digit berganda boleh berpotensi mewakili buaian besar dari Kesolvenan ke Insolvensi.

Analisis yang menyimpulkan bahawa kadar kecurian di organisasi bukan untung purata 13% adalah amat mengejutkan memandangkan banyak nonprofits pernah mangsa penipuan, bererti bahawa pengalaman sebenar organisasi mangsa oleh penipuan adalah lebih tinggi daripada kehilangan 13%. Jika kadar kerugian penipuan dalam masyarakat bukan untung berganda bahawa masyarakat untuk keuntungan seperti yang dicadangkan, penderma akan lebih berhati-hati daripada sebelumnya, dan akan permintaan berubah yang jamin integriti kewangan berhubung penggunaan sumbangan amal. Nonprofits akan serius untuk menangani kadar ini kerugian dengan kecurian, atau penderma akan melabur di tempat lain untuk pulangan pelaburan yang lebih besar. Bukan untung ahli-ahli Lembaga Pengarah dan pengurus-pengurus perlu melayan satu sama lain dengan bermaruah dan hormat, bercampur dengan keraguan yang berdisiplin seperti? mempercayai dan pastikan.? Penderma kebajikan mengharapkan apa-apa kurang.

Bio Pengarang
Ron Mattocks adalah seorang perunding pengurusan dan Tadbir Urus, bekerja semata-mata dengan organisasi bukan untung dan Kementerian-Kementerian. Bukunya yang baru, bertajuk zon Insolvensi: apa Nonprofits perlu tahu untuk mengelakkan liabiliti tersembunyi dan membina kekuatan kewangan, telah dikeluarkan oleh penerbit John Wiley & anak-anak pada April 2008. Membaca blog beliau pada

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *