Insurans kesihatan untuk Ferret anda

Insurans kesihatan untuk Ferret anda

Ferrets adalah seronok panjang, sutera, diisi, dan yg suka. Mereka boleh menyediakan banyak jam menyenangkan. Mereka juga boleh memberikan anda Migrain yang seperti yang anda cuba untuk membayar bil-bil doktor haiwan anda tidak memikirkan Bilakah anda secara spontan dibeli ferret itu mustahil comel dengan muka sangat berkata di kedai haiwan peliharaan yang tempatan.

Purata jangka hayat selama adalah 7-10 tahun dengan setiap tahun yang menyamai sepuluh tahun manusia. Tempaeture daripada ferret yang sihat adalah antara 100 dan 104 darjah, dengan kebanyakan mereka berlegar pada darjah 101.9 yang selesa. Kadar jantung ferret purata adalah kira-kira 225 Degup setiap minit tetapi ia boleh terdiri daripada 180-250 Degup setiap minit. Ferrets mempunyai kadar purata pernafasan 33-36 nafas seminit. Ia adalah penting untuk mengenali personaliti haiwan kesayangan anda, lebih baik anda tahu anda ferrets personaliti yang lebih cepat anda akan dapat mengenali mana-mana isu-isu kesihatan yang ferret anda mungkin mempunyai.

Perkara pertama yang anda mungkin belajar tentang ferret haiwan kesayangan anda adalah bahawa bukan sahaja akan ia suka untuk mempunyai perhatian yang tidak berbelah bahagi anda ia juga boleh menangkap bahawa had dua puluh empat jam yang anda mempunyai beberapa hari yang lalu. Keupayaan untuk menangkap penyakit dari pemiliknya manusia adalah salah satu ciri-ciri yang unik yang memisahkan ferrets dari kucing dan anjing (anjing dan kucing boleh tidak menangkap selsema dari manusia). Mudah-mudahan sekarang bahawa anda akan dilengkapi dengan pengetahuan bahawa anda akan cukup arif untuk membawa ferret haiwan peliharaan anda kepada doktor haiwan (sebaik-baiknya satu dengan pengetahuan dan pengalaman tentang ferrets) sebelum ia mula menunjukkan selesema seperti gejala-gejala. Ferrets adalah haiwan yang sangat kukuh apabila mereka sihat tetapi sebaik sahaja mereka jatuh sakit, mereka boleh pergi ke bawah Bukit yang cepat. Adalah penting doktor haiwan anda melihat haiwan kesayangan anda dan menetapkan rawatan secepat mungkin.

Ferrets muda sering makan makanan keras sebelum mereka benar-benar bersedia untuk itu. Makanan yang keras boleh menyebabkan haiwan kesayangan baru anda untuk membangunkan satu rektum kekenduran (rektum adalah pada bahagian luar badan bukannya di dalam). Peliknya cukup ini bukanlah biasanya sesuatu doktor haiwan anda tempatan perlu lihat. Biasanya rektum kembali kepada kedudukan normal selepas beberapa hari. Memburuk-burukkan sedikit persediaan-H pada rektum terdedah untuk membantu mengekalkan lembap dan mengawasi di atasnya. Ingat pink itu adalah baik. Selagi daging rektum kekenduran adalah baik melihat merah jambu yang mekar sihat memang sihat. Jika warna merah jambu yang sihat mula pudar mengambil ferret haiwan kesayangan anda ke vet untuk rundingan.

Ferrets menderita pelbagai penyakit dan ketumbuhan seperti insulinorma, tumor, penyakit jantung, keadaan usus dan komplikasi yang melibatkan hati dan usus dan limpa. Ferrets haiwan kesayangan yang banyak akan berhadapan dengan pelbagai isu-isu pada masa yang sama. Kebanyakan penyakit yang biasa dijumpai di ferrets akan memerlukan beberapa jenis penjagaan Veterinar yang sering akan termasuk pembedahan.

Jika anda bimbang tentang yang membanjiri dengan suatu amaun yang tidak berkesudahan daripada bil-bil mahal doktor haiwan yang anda tidak tahu jika anda akan dapat membayar anda mungkin mahu mempertimbangkan untuk membeli insurans kesihatan haiwan untuk ferret haiwan kesayangan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *