Insurans kesihatan swasta – manfaat daripada pembekal perkhidmatan terbaik

Insurans kesihatan swasta – manfaat daripada pembekal perkhidmatan terbaik

Ia telah menjadi biasa hari ini, bagi ramai orang untuk memohon skim insurans peribadi Health dan menampung keperluan penjagaan kesihatan mereka. Kenaikan dalam kos perbelanjaan perubatan dan kos-kos yang berkaitan telah ia mustahil bagi manusia biasa untuk memikul beban perubatan, dan maka perlindungan yang akan meringankan beban ini menjadi wajib. Apabila kesihatan peribadi yang pelan insurans yang diambil, ia tidak hanya dengan harga yang berpatutan tetapi ia juga memberikan akses kepada rawatan perubatan yang selamat dan cepat proses. Membayar jumlah yang besar pada satu masa kecemasan atau kritikal adalah mustahil, tetapi untuk mengasingkan atau membayar premium bulanan untuk polisi perubatan adalah mudah dan berpatutan. Ini wang kecil yang disumbangkan dari sebahagian anda setiap bulan akan melayani anda pada masa yang paling penting dan kritikal. Anda boleh menyimpan lebih banyak dengan insurans peribadi merancang dan membuat ia berharga:

1. Meningkatkan jumlah potongan: salah satu cara officious untuk mengekang perbelanjaan terhadap insurans adalah untuk meningkatkan sizably deduktibel yang. HSA ini akan membolehkan orang deduktibel yang tinggi untuk menggunakan jumlah pekerjaan sebelum untuk memberikan pampasan bagi Rang undang-undang doktor bertutup. Ini juga akan membantu memindahkan dana tersebut tidak digunakan bagi tahun yang berjaya. Individu atau syarikat insurans boleh kini dana akaunnya dan mengurangkan premium. Akaun pembayaran balik Kesihatan lebih menawarkan polisi insurans boleh ditolak ini tinggi. Jadi untuk menjimatkan premium tahunan, individu perlu meningkatkan deduktibel mereka.

2. Perbandingan kos: sebelum memohon untuk polisi ini, anda boleh membandingkan pelbagai skim insurans peribadi Health. Anda boleh berbincang tentang perkara ini dengan rakan-rakan anda, saudara-mara atau doktor anda terlalu. Anda Jabatan kewangan Hospital dan doktor akan memberi anda idea yang jelas semua perkara dan kemudian anda boleh menjelaskan kos dan sesuai memohon pelan yang sesuai untuk anda terbaik. Sebelum mengetahui mengenai hospital dan kos perubatan, ia akan lebih baik jika anda mendapatkan istilah prosedur semasa (CPT). Ini adalah kod dengan 5 angka dan digunakan untuk mewujudkan Rang undang-undang prosedur. Selepas menanyakan pelbagai hospital dan pengamal kos berkesan anda boleh Bandingkan ini dengan CPT. anda juga boleh membuat perbandingan swasta perlindungan pelan insurans perubatan. Perlindungan Pelan yang merangkumi sejumlah besar kos perubatan anda adalah pelan perlindungan yang terbaik.

3. Pelbagai polisi insurans kesihatan: ramai pembekal insurans perubatan memberikan diskaun hebat, semasa anda memohon lebih daripada satu polisi. Apabila anda mengambil beberapa polisi daripada syarikat tunggal anda boleh menyimpan banyak wang, dan bukannya mengambil polisi-polisi berbeza daripada syarikat-syarikat yang berbeza. Beberapa pembekal juga menawarkan insurans pemilik rumah dan insurans sebagai pakej, kereta semasa anda memohon lebih daripada satu polisi perubatan.

4. Ejen insurans perubatan: Jika anda benar-benar mendapat manfaat dari pelan insurans kesihatan anda, adalah dinasihatkan anda mengambil panduan daripada ejen-ejen. Ejen-ejen ini adalah pakar dalam bidang ini dan oleh itu mereka akan dapat membimbing anda ke arah skim insurans kesihatan yang murah. Dan jika anda pergi terus, anda mungkin menjadi mangsa yang polisi-polisi insurans yang palsu.

Artikel ini ditulis oleh Robin Smith yang pakar penasihat insurans. Beliau telah menulis beberapa artikel mengenai insurans kesihatan swasta.

Artikel ini ditulis oleh Robin Smith yang pakar penasihat insurans. Beliau telah menulis beberapa artikel mengenai insurans kesihatan swasta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *