Insurans Kesihatan, perniagaan yang besar, keuntungan besar

Insurans Kesihatan, perniagaan yang besar, keuntungan besar

Kita semua telah ditipu untuk mempercayai bahawa insurans kesihatan adalah sesuatu yang direka untuk membantu orang ramai dalam keadaan kecemasan, apabila sebenarnya ia telah diambil suatu takrifan yang keseluruhannya berbeza dan tidak lagi manfaat yang dulu. Ia digunakan untuk menjadi sebahagian daripada faedah yang majikan menawarkan kakitangan sebagai satu cara untuk menunjukkan mereka akan dihargai. Dalam masa majikan akan mendapat manfaat daripada ini kerana ia menggalakkan pekerja untuk menjaga diri mereka sendiri.

Lama-kelamaan, ini akan baik telah jatuh di tepi jalan dan manakala ramai akan mengatakan bahawa majikan tidak lakukan betul-betul oleh pekerja-pekerja mereka, ia adalah penting untuk memahami bahawa majikan masih ingin memberi pekerja-pekerja mereka untuk shake adil tetapi dalam industri penjagaan kesihatan telah bertukar pada kita semua. Ini bermula dengan selesa dan bergaya dan telah menjadi satu masalah kenaikan sejak.

Dalam tahun 1980 menyaksikan penjagaan kesihatan yang menjadi perniagaan besar dan sebelum itu, penjagaan kesihatan adalah kira-kira individu dan kesihatan serta kesejahteraan. Jika apa-apa, pos 1980 Kesihatan insurans membantu orang wang mereka yang mengakibatkan orang-orang yang kurang menerima bantuan manakala premium tidak akan.

Ramai yang tidak mengetahui bagaimana dan mengapa ini berlaku tetapi ia adalah disebabkan oleh hakikat bahawa syarikat-syarikat insurans dan industri penjagaan kesihatan keseluruhan menjadi perniagaan yang menguntungkan. Ia adalah penting untuk menyedari bahawa membuat usaha yang menguntungkan bermakna bahawa mereka perlu mengambil lebih daripada apa yang mereka buat dan ini bermakna menafikan nyawa rawatan penjagaan kesihatan, terutama apabila mereka berada mahal. Jadi dalam banyak kes, ini mendapati orang-orang sakit berjuang, alasan, dan malah banyak kes yang mengemis syarikat insurans kesihatan untuk membayar rawatan dan ini adalah hanya salah.

Dahulu, penjagaan kesihatan adalah mengenai kesihatan dan mengambil berat dan kini ianya sangat mudah tentang mengubah keuntungan. Ia adalah untuk sebab ini bahawa syarikat-syarikat insurans kesihatan semakin luar kawalan dan salah satu sebab utama mengapa Kerajaan Persekutuan sedang cuba untuk campur tangan dan mengawal selia ini daripada kawalan industri. Kebanyakan akan menentang kepada penglibatan kerajaan dalam industri penjagaan kesihatan tetapi di Amerika Syarikat dalam industri penjagaan kesihatan telah berjalan amuck asalkan ia adalah masa untuk seseorang dan membuat beberapa perubahan dan jika tidak kerajaan maka yang? Menyelamatkan kehidupan cara mengambil kuasa hidup atau mati dari orang-orang yang berdiri untuk menghidupkan keuntungan dari menafikan nyawa rawatan kepada mereka yang memerlukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *