Insurans kesihatan Minnesotacare menawarkan Minnesota

Insurans kesihatan Minnesotacare menawarkan Minnesota

Salah satu pemain-pemain penting khusus insurans kesihatan Minnesota adalah MinnesotaCare, satu program bersubsidi awam yang bertujuan untuk membantu penduduk di Minnesota. Ini adalah orang-orang yang tidak mendapat akses kepada kemudahan kesihatan yang pelbagai dan perlindungan perubatan berkesan.

Terdapat hampir lebih dari 100000 orang-orang yang dilindungi di bawah polisi insurans kesihatan MinnesotaCare Minnesota. Program ini telah memainkan peranan yang memainkan peranan penting dalam memastikan strategi pembaharuan kebajikan Negeri. Di samping itu, orang-orang yang dikehendaki boleh membantu oleh itu tanpa kehilangan keluar atas liputan penjagaan kesihatan. Selain daripada anak-anak, penduduk akan diberikan sebagai tidak layak dalam kes insurans kesihatan mereka akan ditawarkan oleh majikan mereka atau mereka membayar kira-kira 50% perbelanjaan penjagaan kesihatan mereka.

Kriteria kelayakan untuk layak MinnesotaCare adalah bahawa anda dikehendaki membayar jumlah yang tetap setiap bulan sebagai sebahagian daripada premium, yang ditakrifkan oleh skala yuran gelongsor berdasarkan pendapatan anda serta saiz keluarga. Polisi insurans kesihatan Minnesota ini juga menawarkan pengecualian tertentu untuk keluarga anggota tentera dan orang-orang yang berdaftar dengan MinnesotaCare peralihan. Banyak daripada mereka membayar premium mereka melalui prosedur-prosedur dalam talian.

Perkhidmatan penjagaan kesihatan disediakan mengikut pelbagai jenis pelan kesihatan. Ini adalah alasan tentang mengapa rakyat akan dapat memilih perlindungan MinnesotaCare yang dikenakan di county anda. Polisi insurans kesihatan di Minnesota adalah dibiayai oleh cukai negeri yang ditaja yang dilevi atas penyedia penjagaan kesihatan dan hospital-hospital dan Minnesota, serta orang Pendaftar premium dana Medicaid Persekutuan. Untuk memohon, anda boleh menghubungi Pejabat MinnesotaCare atau bahkan county pejabat yang menguruskan program ini.

Apakah dalam penjagaan kesihatan program yang dilindungi di bawah MinnesotaCare?
Program penjagaan kesihatan yang enveloped oleh MinnesotaCare termasuk yang berikut:
MA atau bantuan perubatan
MinnesotaCare
Program perancangan keluarga Minnesota
GAMC atau penjagaan am bantuan perubatan

Program-program penjagaan kesihatan yang dinyatakan di atas di Minnesota akan membantu sekiranya anda tidak mampu untuk membiayai kos insurans kesihatan semata-mata oleh sebab kerja anda. Terdapat juga lain-lain parameter yang mungkin melayakkan anda sebagai layak dalam hal ini:
Anda tidak mempunyai insurans kesihatan kerana anda akan menganggur
Anda telah dinyahdayakan atau keadaan kronik dan memerlukan bantuan untuk membayar untuk penjagaan kesihatan dan perkhidmatan yang berkaitan dan perlu stay di rumah
Anda memerlukan bantuan kemudahan perubatan seperti hospital atau rumah penjagaan
Anda akan dilindungi di bawah Medicare dan memerlukan bantuan untuk membayar premium dan memerlukan perkhidmatan tambahan yang meliputi Medicare
Anda tidak perlu insurans sebab-sebab tertentu

Anda perlu mendapatkan maklumat tentang topik-topik yang sedikit untuk memastikan bahawa anda dilindungi di bawah MinnesotaCare. Ini adalah:
Jumlah pendapatan anda
Aset anda seperti akaun simpanan atau harta
Adakah anda layak untuk insurans di tempat lain?
Jika anda mempunyai keperluan khas untuk penjagaan kesihatan, seperti hilang upaya yang
Anda akan diminta untuk memberikan maklumat lain.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *