Insurans kesihatan merancang untuk kos pembaharuan selepas lebih banyak?

Insurans kesihatan merancang untuk kos pembaharuan selepas lebih banyak?

Penyokong reformasi penjagaan kesihatan telah mendakwa bahawa meningkatkan akses Amerika untuk pelan insurans kesihatan akan akhirnya menyelamatkan wang negara dalam jangka panjang. Walaupun mereka mengakui perlunya hampir satu trilion dolar dalam perbelanjaan, kebanyakan Demokrat di Kongres percaya bahawa ia akan mengakibatkan simpanan disebabkan sebahagian besarnya untuk meningkatkan pencegahan penjagaan yang nips masalah kesihatan di Amerika itu, sebelum mereka menjadi lebih serius (dan mahal). Anggaran awal dari Pejabat bajet Kongres muncul untuk Memperkasa janji mengejutkan mereka. Walau bagaimanapun, tuntutan yang mungkin terlalu bagus untuk menjadi kenyataan.

Kesihatan dan manusia Jabatan baru ini mengeluarkan satu laporan yang menyatakan bahawa apabila mengambilkira kos dan swasta, cadangan-cadangan pembaharuan penjagaan kesihatan kini akan menyebabkan perbelanjaan atas Pelan insurans kesihatan meningkat dekad yang akan datang. Pada masa ini, perbelanjaan perubatan membuat kira-kira 15% daripada KDNK: $2.5 trillion setiap tahun. Para penyokong reformasi telah berjanji bahawa peningkatan kecekapan dan kekurangan motif untung akan drive perbelanjaan kesihatan. Penyiasat HHS berbanding janji untuk Medicare, perlindungan insurans kesihatan yang disediakan oleh kerajaan bagi mereka yang berusia 65 tahun. Antara pelan-pelan insurans kesihatan negara, Medicare adalah pilihan awam selari untuk cadangan (tetapi sekarang pembakar belakang) yang terdekat. Walaupun sebahagian daripada kos pembaharuan dijangka akan dibayar melalui 493 bilion dalam potongan dan pengubahsuaian Medicare, the HHS telah mendapati bahawa apabila Kongres ketara mengurangkan program pembiayaan dalam satu tahun, sekurang-kurangnya sebahagian daripadanya biasanya dipulihkan dalam bajet akan datang. Oleh itu, mereka menasihati luka tersebut yang tidak mapan.

Aktuari yang bekerja di HSS lagi memberi amaran bahawa seperti saat ini berdiri, pembaharuan penjagaan kesihatan mempunyai potensi untuk membahayakan Medicare. Menurut laporan mereka, luka dalam perkhidmatan adalah agak berkemungkinan. Republikan telah berlari dengan penemuan ini, yang menyatakan bahawa mereka menyokong tuntutan pembaharuan Demokrat yang dipimpin slashing Medicare pembiayaan, sementara menaikkan premium insurans kesihatan merancang. Pelan sudah politik berisiko mempunyai potensi untuk runtuh bagi Demokrat selepas pelancaran laporan ini.

Satu lagi kebimbangan mengenai perbelanjaan kerajaan mengelilingi Cadangan penubuhan Akta kelas kononnya. Program tersebut akan menyediakan penjagaan jangka panjang pelan insurans kesihatan untuk orang Kurang Upaya dan lain-lain yang memerlukan. HSS yang mendapati bahawa Akta kelas boleh menghancurkan sebuah kewangan “insurans kematian Lingkaran” bagi Kerajaan Persekutuan: ia akan menarik orang-orang dalam Kesihatan, dan premium akan meningkat kerana kitaran yang berulang. Senario ini juga mungkin menjadi kebimbangan bagi pelan-pelan insurans kesihatan terjamin-isu seperti yang dimandatkan di bawah pembaharuan, kerana undang-undang utama yang melarang syarikat insurans kesihatan dari menafikan perlindungan kepada individu-individu dengan syarat-syarat yang sedia ada atau di atas umur tertentu.

Terdapat sedikit cara Berita positif bagi penyokong reformasi dalam laporan. Ia memenuhi objektif Demokratik mengurangkan bilangan uninsured 33 juta. Jika Rang undang-undang Pas, 93% daripada penduduk di negara ini akan dilindungi di bawah pelan-pelan insurans kesihatan yang pelbagai. Selain itu, Demokrat yang terkemuka seperti Chris Dodd mendakwa bahawa laporan telah menunjukkan bahawa program-program yang akan kekal pelarut untuk sekurang-kurangnya 75 tahun.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *