Insurans kesihatan di Tennessee: membantu untuk mengalahkan obesiti

Insurans kesihatan di Tennessee: membantu untuk mengalahkan obesiti

Dari 2007 hingga 2009, Tennessee undian sebagai negeri kedua paling teruk bagi kes obesiti dewasa. Hanya Mississippi dikadar lebih buruk daripada kedudukan 31.6 peratus, Tennessee, yang adalah terikat oleh Alabama.

Satu laporan 2010 dari Tabung Amanah bagi Amerika ‘ kesihatan dan Yayasan Johnson kayu Robert kini telah disahkan Tennessee sebagai negeri kedua paling teruk bagi obesiti.

Jauh daripada menjadi tidak berbahaya, obesiti adalah antara faktor risiko utama yang menyumbang kepada wabak yang semakin meningkat daripada kencing manis jenis 2. Menurut Pengurus satu langkah obesiti pencegahan program, John Bilderback, kanak-kanak serendah lima telah didiagnosis dengan jenis kencing manis. Penyakit yang telah dikenali sebagai kencing manis “dewasa-bermulanya”.

Obesiti yang tertinggi di Negeri-Negeri dengan wabak diabetes jenis 2

Kaitan antara penyakit kencing manis dan obesiti adalah begitu kuat bahawa 10 Negeri atas untuk kencing manis dewasa adalah di antara 14 negeri yang terkenal dengan masalah obesiti yang terbesar. Seperti yang anda mungkin mengesyaki, Tennessee adalah Negeri ketiga paling buruk di negara ini mempunyai kadar yang tinggi kencing manis.

Maklum ini dalam obesiti telah agak. Kembali pada tahun 1991, Syarikat tidak mempunyai kadar obesiti lebih daripada 20 peratus. Hari ini, hampir dua pertiga daripada Negeri-Negeri dengan kadar lebih 25 peratus.

Penyelidik akan mengubah bagaimana doktor melihat obesiti

Dari University of Alberta di Kanada, pakar obesiti Dr Arya Sharma telah bekerjasama dengan seorang penyelidik dari Universiti Northwestern di Chicago. Mereka sedang merekabentuk sistem pengelasan yang digunakan oleh doktor-doktor dalam merawat obesiti.

Penyelidik berharap untuk menggantikan indeks jisim badan atau BMI dan garis panduan bagi saiz pinggang kerana kedua-duanya adalah berasaskan kajian populasi. Ini bermakna mereka tidak menyediakan gambar lengkap kesihatan pesakit individu.

Pertambahan lemak badan dengan sendirinya bukanlah petunjuk masalah-masalah yang berkaitan, yang mungkin termasuk kanser, kemurungan, kencing manis, lemak penyakit hati, penyakit buah pinggang, Osteoartritis dan tidur ‘ sleep apnea ‘.

Hasil daripada sistem pentas obesiti Edmonton telah pengelasan baru dibahagikan kepada lima peringkat obesiti. Bermula dengan peringkat awal 0 atau ketiadaan masalah obesiti, sistem ini telah ke peringkat 4.

Ia adalah satu sistem yang mudah yang membolehkan doktor lebih mudah mengkategorikan di mana pesakit-pesakit mereka dimuatkan ke dalam skala berdasarkan pemeriksaan fizikal, sejarah perubatan, dan ujian gula dalam darah dan paras kolesterol.

Pemahaman tentang keterukan penyakit berkaitan obesiti

Sistem baru meliputi sesuatu yang telah telah kekurangan persamaan pendekatan masa lalu. Itulah keterukan faktor risiko bagi penyakit-penyakit yang berkaitan dengan obesiti.

Adalah diharapkan bahawa pendekatan yang lebih menyeluruh akan membantu doktor keutamaan rawatan dan membuat penentuan yang lebih tepat berkaitan di mana pesakit boleh mendapat manfaat daripada campur tangan perubatan dan pembedahan. Bagaimana berguna ini adalah kepada doktor semasa diuji di klinik bijak berat dewasa Perkhidmatan Kesihatan Alberta.

Mendapatkan doktor untuk kelajuan dengan alat-alat penilaian yang lebih baik adalah hanya separuh daripada penyelesaian. Bahagian lain melibatkan gerakan kesedaran awam besar-besaran untuk mendapatkan orang ramai untuk menyedari bagaimana obesiti boleh membahayakan kesihatan mereka yang memotong kehidupan mereka pendek pada usia awal.

Insurans kesihatan di Tennessee adalah kunci untuk membuat berkesan pendekatan baru

Dengan sistem baru ini, doktor lebih tepat boleh menilai bagaimana obesiti adalah menjatuhkan maruah kesihatan pesakit. Doktor obesiti menjadi lebih biasa di seluruh negara semalam, tetapi pesakit mestilah mempunyai insurans kesihatan di Tennessee untuk mengakses bantuan dari doktor.

Obesiti boleh meningkat risiko kehidupan-berakhir penyakit, seperti penyakit jantung, tekanan darah tinggi, kencing manis, strok dan kanser. Yang menjadikannya penting bagi penduduk Tennessee bukan sahaja mengetahui lebih lanjut tentang bagaimana doktor boleh membantu untuk melindungi kesihatan mereka, tetapi juga lebih lanjut mengenai kos rendah Tennessee insurans kesihatan pilihan untuk membuat rawatan yang berpatutan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *