Insurans kesihatan dengan pantas

Insurans kesihatan dengan pantas

Tidak dinafikan, kesihatan adalah kekayaan terbesar kepada individu tetapi kadang-kadang orang memintas Kesihatan isu-isu dalam Jadual hidup yang sibuk hari ini. Dengan globalisasi apabila bujur ini berbentuk planet bumi menjadi rata dunia dan sempadan Wilayah akan berkurangan, generasi sekarang yang terserempak dengan bilangan penyakit dan gangguan. Semua orang, dari bayi baru lahir, orang muda dan tua akan terdedah kepada pelbagai penyakit, yang mana kos rawatan mungkin ratus ribu ringgit atau lebih tinggi. Oleh itu, adalah sangat dianjurkan untuk melabur dalam pelan insurans kesihatan yang akan membantu anda membayar untuk perbelanjaan perubatan.

Menurut sumber-sumber sistem penjagaan kesihatan AS bergantung banyak pada insurans kesihatan peribadi dan bukan untuk keuntungan, yang merupakan sumber utama bagi kebanyakan rakyat Amerika. Laporan Biro Banci Amerika Syarikat, kira-kira 85% rakyat Amerika mempunyai insurans kesihatan; hampir 60% mendapatkan melalui majikan, manakala kira-kira 9% membeli secara langsung. Oleh itu, satu bahagian yang besar daripada penduduk Amerika Syarikat adalah masih tidak serius tentang isu ini graver.

Kegawatan global dan kemelesetan trend telah membuat keadaan graver kerana banyak pekerja tidak dapat membayar premium mereka. Menurut laporan lebih 1 juta pekerja hilang liputan penjagaan kesihatan mereka pada bulan Januari, Februari dan Mac 2009. Kira-kira, 268,400 lebih banyak pekerja hilang penjagaan kesihatan perlindungan pada Mac 2009 daripada bulan Mac 2008.

Tetapi kini dengan pemulihan ekonomi, ahli ekonomi dan pembuat dasar optimistik tentang masa depan dan berasa bahawa orang lagi mula melabur dalam program-program penjagaan kesihatan.

Pembaharuan penjagaan kesihatan akan mempunyai banyak manfaat yang ditawarkan kepada individu, Keluarga, Kumpulan, perniagaan, warga emas dan pelajar. Terdapat banyak kaedah-kaedah dan peraturan-peraturan yang dikenakan ke atas syarikat insurans untuk membuat insurans kesihatan dengan harga yang lebih berpatutan untuk pengguna. Idea di sebalik pembaharuan penjagaan kesihatan adalah untuk menyediakan insurans kesihatan dengan harga yang berpatutan kepada setiap orang — ia seolah-olah, sebagai Pas masa, ia akan mencapai matlamatnya.

Shaun Mike menulis secara meluas mengenai topik-topik yang termasuk bagaimana untuk mencari Florida insurans kesihatan. Artikel beliau dibaca secara meluas di laman-laman web utama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *