Insurans kesihatan California untuk menampung Rawatan Autisme

Insurans kesihatan California untuk menampung Rawatan Autisme

Dewan California Tempahan diluluskan dua bil yang bertujuan untuk meluaskan kesihatan mental dan perkhidmatan penjagaan kesihatan yang ditawarkan oleh syarikat insurans swasta. Bil-bil yang akan meningkatkan premium insurans kesihatan California?

Undang-undang juga telah diluluskan untuk menampung ubat-ubatan kemoterapi lisan dan mammograms tanpa mengira usia. AB137 memerlukan bayaran insurans peribadi untuk menampung mammograms yang berdasarkan keperluan perubatan manakala AB1000 akan memerlukan perlindungan untuk rawatan-rawatan kemoterapi oral.

Menurut Henry Perea, D-Fresno, meliputi rawatan kemoterapi oral pada kadar yang sama bahawa penanggung insurans meliputi pemakanan kemoterapi akan pelepasan yang utama bagi pesakit-pesakit kanser. Katanya, bahawa ramai pesakit-pesakit kanser ini terpaksa melakukan perjalanan jarak jauh hanya untuk mendapatkan ubat-ubatan kemoterapi I.V. walaupun terdapat pil jenis kemoterapi untuk kanser ini.

Undang-undang masih perlu dikemukakan kepada Senat untuk diluluskan dan ditandatangani oleh Gabenor Jerry Brown menjadi undang-undang. Menurut penyokong Rang undang-undang, ini pasti akan menjadi bantuan yang besar bagi orang-orang dengan penyakit mental dan penyalahgunaan dadah, masalah yang tidak mampu rawatan. Langkah ini akan mengurangkan kadar orang sakit mental yang berakhir dengan program-program penjagaan penjara atau kesihatan awam.

Ahli Dewan Undangan Jim Beall, Demokrat San Jose yang dikarang dua Rang undang-undang, dinyatakan bahawa Rang undang-undang ini adalah kaedah yang berkesan untuk membantu orang-orang yang mempunyai California pelan insurans kesihatan sepenuhnya mendapat penjagaan kesihatan yang mereka perlukan. Katanya, “Kesihatan Mental dan penyalahgunaan dadah yang boleh dirawat, dan rawatan mengurangkan pemenjaraan, homelessness, dan paling penting manusia penderitaan.” Beall menambah bahawa rawatan awal akan berjimat berjuta-juta orang.

Akan Premium Pelan insurans kesihatan California menembak?

Undang-undangnya Republikan akan bimbang jika dua Rang undang-undang menjadi undang-undang. Kerana kerajaan telah meluaskan definisi dan skop penyakit mental, orang akan melihat peningkatan dalam premium apabila undang-undang ditandatangani sebagai undang-undang. Beall bergantungan kos premium insurans akan meningkat sebanyak 6 hingga 61 sen sebulan.

Ahli Dewan Undangan Jim Nielsen, R-Gerber, berkata, “kami insurans kadar akan meningkat kerana ini rahsia yang meluaskan perlindungan.” Baginya, Rang undang-undang ini hanya akan menggalakkan dan legitimize penyalahgunaan dadah.

Lawan Rang undang-undang yang mengatakan bahawa satu langkah yang sangat pramatang dan ia akan kos wang negara dalam jangka panjang. Bukan sahaja itu, ia akan meningkatkan kos dan pelan insurans kesihatan California yang akan menambah beban kepada mereka Californians yang hanya mendapatkan oleh.

Sama ada kita akan melihat peningkatan dalam premium amat bergantung jika bil-bil ini bertahan Senat. Sementara kita menanti keputusan, masih terdapat cara-cara yang anda boleh mengurangkan premium insurans kesihatan California. Anda boleh mendapatkan pelan kesihatan tinggi-potongan dan digabungkan dengan akaun simpanan kesihatan. Ketahui sekarang bagaimana anda boleh menjimatkan penjagaan kesihatan sebelum terlambat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *