Insurans kesihatan California pergi Binational

Insurans kesihatan California pergi Binational

Sejak tahun 2000, beberapa syarikat insurans kesihatan peribadi di California, dan sekurang-kurangnya satu kumpulan pekerja, telah menawarkan insurans kesihatan binational. Pelan ini merangkumi Perkhidmatan kedua-dua belah sempadan Mexico-Amerika Syarikat.

Kedua-dua pendatang dari rakyat Mexico dan Amerika Syarikat mengambil kesempatan daripada harga yang lebih rendah daripada perkhidmatan perubatan merentasi sempadan. Hampir satu juta Hispanik dan Hispanik putih Californians mendapatkan rawatan perubatan di Mexico setiap tahun, menurut penyelidik UCLA dan rakan-rakan. Kajian mereka yang disiarkan dalam jurnal perubatan penjagaan, dan ia adalah secara besar-besaran berasaskan populasi penyelidikan pertama di Amerika Syarikat penduduk mendapatkan penjagaan kesihatan di Mexico untuk diterbitkan.

Yang berusaha Healthcare di luar Amerika Syarikat dan mengapa pelancongan perubatan semakin berkembang

Untuk mengkaji isu ini, penyelidik menggunakan kajian Kesihatan Negeri terbesar negara. Itulah analisis data 2001 daripada kajian temu bual Kesihatan California. Penyiasat yang dianggarkan bahawa 952,000 California dewasa mencari perkhidmatan pergigian, perubatan, atau preskripsi di Sepanyol setiap tahun. Hanya kira-kira 488,000 952,000 ini adalah pendatang Mexico.

Ubat-ubatan preskripsi telah dalam perkhidmatan perubatan yang paling biasa yang putih Latino dari California pergi ke Mexico untuk mendapatkan. Seperti yang dijangka, kos adalah faktor yang utama.

Tidak menghairankan, kajian menunjukkan bahawa pengguna perkhidmatan penjagaan kesihatan yang berasaskan Mexico paling berat adalah orang-orang yang tinggal paling hampir ke sempadan. Satu lagi faktor yang mungkin berat masuk adalah semakin kekurangan doktor penjagaan primer di Amerika Syarikat

Reformasi penjagaan kesihatan membolehkan orang-orang yang lebih banyak kebebasan untuk mendapatkan penjagaan perubatan, kekurangan doktor penjagaan primer dijangka menjadi satu masalah. Kekurangan ini mempengaruhi California dan negara. Kekurangan adalah terutamanya jelas antara penyedia penjagaan Hispanik yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Itu adalah satu lagi faktor penyumbang kepada pertumbuhan pelan insurans kesihatan California merentas sempadan.

Perlindungan insurans kesihatan California merentas sempadan

Californians 150,000 untuk anggaran dilindungi oleh salah satu daripada beberapa syarikat insurans yang menyediakan perlindungan Kesihatan merentas sempadan. Pelan ini biasanya menawarkan akses kepada rawatan kecemasan di California, bersama-sama dengan perkhidmatan yang rutin dan dimasukkan ke hospital di bandar-bandar sempadan Mexico, Tijuana, Mexicali, Tecate dan Rosarito.

Pelan-pelan penjagaan kesihatan yang merentas sempadan itu semakin popular kerana kos penjagaan di Mexico adalah dianggarkan daripada 70 peratus hingga 90 peratus kurang daripada perkhidmatan yang sama di Amerika Syarikat

Pembaharuan penjagaan kesihatan boleh mengembangkan pasaran merentas sempadan ini sebagai rakyat merasa tekanan untuk mempunyai insurans kesihatan California, dan majikan berasa tekanan untuk memberikan.

Bagaimana Binational kerja-kerja insurans kesihatan

Rancangan berasaskan Mexico Sistemas Medicos Nacionales adalah HMO pertama yang dilesenkan oleh di California Jabatan yang diuruskan penjagaan kesihatan kepada kontrak dengan majikan California, dan perlindungan perkhidmatan perubatan di Mexico. Ini adalah hanya berdasarkan Mexico HMO yang merangkumi perkhidmatan kesihatan yang disediakan di Amerika Syarikat

SIMNSA Medicos Nacionales kontrak rangkaian lebih 200 doktor dan dua buah klinik di sepanjang sempadan AS-Mexico Aetna dan kesihatan yang bersih. Kedua-dua syarikat insurans menawarkan produk insurans yang merentas sempadan.

Di samping itu, pelan Baja akses Blue perisai daripada California berlesen pada tahun 2000 untuk menampung Perkhidmatan kecemasan di California, dan perkhidmatan rutin di Mexico. Perisai biru California menggunakan rangkaian pembekal berasaskan Mexico sendiri dengan ahli-ahli yang lazimnya terletak di Tijuana.

CIGNA juga dilaporkan telah memfailkan untuk kelulusan pelan insurans kesihatan merentas sempadan.

Pada masa ini, perlindungan adalah terhad terutamanya ke bandar-bandar Mexico yang terletak dalam jarak 50 km dari sempadan Amerika Syarikat. Orang-orang di Los Angeles atau San Francisco, Walau bagaimanapun, mungkin lebih memilih untuk terbang ke Guadalajara dan Bandar Raya Mexico yang di mana banyak pilihan penjagaan kesihatan yang lebih banyak disediakan.

Pertumbuhan yang diramalkan bagi pelan sempadan California insurans kesihatan

Berlakunya perkembangan dramatik dijangka, dan satu kajian pada 2008 yang diterbitkan dalam hal-ehwal Kesihatan mendapati bahawa 62 peratus daripada mereka yang ditinjau kepentingan yang dinyatakan dalam polisi insurans kesihatan berpatutan merentas sempadan.

Kesihatan dan bersih pelan insurans kesihatan merentas sempadan, Salud HMO y Mas, telah melaksanakan baik kerana ia adalah lebih berpatutan daripada pelan-pelan tradisional. Yang memberikan satu kelebihan tertentu dalam kegawatan ekonomi.

Majikan yang kecil mungkin mendapati bahawa pelan-pelan insurans kesihatan sempadan boleh 30 peratus kepada 40 peratus lebih murah daripada rancangan Amerika Syarikat. Bagi ahli-ahli Kesihatan bersih Salud HMO y Mas, co-payments untuk melawat pejabat doktor di Mexico mungkin sebanyak 75 peratus lebih rendah daripada co-payments di Amerika Syarikat

Pelancongan perubatan melangkaui Mexico

Mexico bukanlah destinasi hanya Amerika yang melancong keluar negara untuk menerima rawatan. Rawatan berkualiti tinggi daripada pakar bedah lembaga disahkan AS kerap kali akan mempunyai untuk sebahagian kecil daripada apa yang akan kos di dalam Amerika Syarikat besar simpanan disediakan pada pembedahan kosmetik, kerja-kerja pergigian, dan juga melalui pembedahan dan pembedahan penggantian lutut.

Amerika telah mula meneroka, menyesuaikan dan mengambil kesempatan daripada pilihan penjagaan kesihatan seluruh dunia. Keperluan untuk Perkhidmatan ini adalah cukup besar bahawa seseorang telah ditingkatkan untuk membantu dengan pelancongan perubatan. Pemimpin negara itu ialah PlanetHospital, yang mempunyai kakitangan doktor untuk berunding dengan rakyat Amerika yang berminat untuk melancong ke negara-negara lain untuk penjagaan kesihatan. PlanetHospital doktor mengesyorkan pakar bedah yang sesuai dan kemudahan, dan mengatur semua rawatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *