Insurans kesihatan California mempunyai pilihan yang lebih baik daripada COBRA

Insurans kesihatan California mempunyai pilihan yang lebih baik daripada COBRA

COBRA atau tindakan penyesuaian bajet Omnibus disatukan telah diluluskan oleh Kongres pada tahun 1986. Ia adalah bertujuan untuk memberi pekerja peluang untuk membayar untuk perlindungan Kesihatan Kumpulan mereka sendiri apabila majikan mereka dihentikan bayaran premium. Mereka boleh berbuat demikian sehingga 18 bulan, dan majikan dengan pekerja sekurang-kurangnya 20 adalah dikehendaki memberitahu pekerja bahawa ini adalah satu pilihan.

Semua itu berubah apabila Kongres dianggap terlalu mahal untuk melanjutkan subsidi COBRA, yang dianggarkan kos kira-kira $7.8 bilion. Tanpa subsidi Persekutuan, premium meningkat melampaui banyak. Sebagai contoh, COBRA boleh dipotong dengan kos $13,500 Tahunan keluarga perlindungan ke $4,725. Dan, ingatlah bahawa orang yang mendapat perlindungan melalui COBRA mungkin masih hidup apa-apa tetapi faedah pengangguran. Subsidi itu Persekutuan adalah mengambil 65 peratus daripada kos. Orang-orang yang tidak mampu COBRA tanpa subsidi Persekutuan kini mempunyai empat alternatif.

Walaupun Kumpulan perlindungan melalui kerja pasangan anda kemungkinan, mendapatkan pelan kesihatan individu mungkin kurang mahal. Kumpulan perlindungan untuk keluarga seorang pekerja boleh menjadi sangat mahal, dan pelan-pelan individu dengan deduktibel yang tinggi mempunyai sebahagian daripada premium yang terendah dalam industri.

Sebelum pembaharuan penjagaan kesihatan, rancangan tinggi-potongan menyalahkan untuk tidak menggalakkan pemegang polisi dari mendapat perkhidmatan pencegahan yang diperlukan. Bahawa kelewatan dalam mengesan dan merawat keadaan perubatan yang membawa kepada masalah yang lebih serius. Tahun ini, pelan insurans kesihatan California membayar untuk penjagaan kesihatan pencegahan dan pemegang polisi adalah tidak bertanggungjawab bagi co-payments, bersama-insurans atau mesyuarat deduktible sebelum perlindungan bermula.

Insurans kesihatan jangka pendek adalah satu lagi pilihan dalam keadaan tertentu. Jika perlindungan yang kekal adalah dijamin dalam masa terdekat, rancangan-rancangan yang murah ini boleh menghalang selang kawasan liputan kajian. Mengelakkan luput itu amat penting kerana sekiranya anda mendapat cedera atau membangunkan masalah kesihatan apabila anda antara polisi, syarikat insurans di pasaran individu masih dibenarkan untuk menolak untuk dewasa dengan syarat-syarat sedia ada sehingga 2014.

Jika anda akan dinafikan perlindungan kerana masalah kesihatan sedia ada selama enam bulan, anda boleh memohon untuk PCIP. Itulah pendek untuk Program insurans keadaan sedia ada. Di California, insurans kesihatan melalui PCIP meliputi pelbagai manfaat, termasuk preskripsi. Anda mungkin terkejut untuk mengetahui bahawa PCIP mengenakan premium yang lebih tinggi berdasarkan syarat-syarat perubatan, atau syarat-syarat asas jumlah pendapatan peribadi.

PCIP datang dalam tiga pilihan pelan dengan premium yang berbeza dan deduktibel. Terdapat juga satu pilihan akaun simpanan Kesihatan (HSA) yang membolehkan anda untuk menyimpan wang dan mendapat faedah bebas cukai. Anda boleh mengeluarkan dana HSA untuk membayar kebanyakan kesihatan dan ia masih tidak boleh dikenakan cukai. Jika anda tidak memerlukan dana HSA untuk penjagaan kesihatan, akaun anda boleh berfungsi sebagai satu akaun persaraan. Pada usia 65 tahun, anda boleh menghabiskan wang HSA untuk sebarang tujuan, tetapi anda akan dikenakan cukai untuk pembelian selain daripada penjagaan kesihatan.

Di California, pelan insurans kesihatan akan berubah lagi Bilakah Pertukaran 2014 Negeri membawa lebih banyak pilihan dalam talian. California adalah negeri pertama untuk memulakan persediaan untuk menyediakan pilihan bagi individu dan perniagaan kecil. Ia telah dijangka dalam pertukaran negeri yang terbesar kerana sehingga 8.3 juta penduduk yang mungkin akan layak untuk berbelanja di sana.

Pertukaran insurans kesihatan California akan mempunyai lima jenis perlindungan yang meliputi pelbagai daripada perlindungan bencana kos rendah kepada pelan manfaat-sengit yang lebih mahal. Californians juga dapat berhubung dengan Persekutuan subsidi bagi kerajaan dan liputan Program Kesihatan, seperti Medi-Cal, melalui Pertukaran insurans kesihatan California.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *