Insurans kesihatan California kelihatan berbeza dalam 2012

Insurans kesihatan California kelihatan berbeza dalam 2012

Gabenor California Jerry Brown telah menandatangani beberapa perundangan baru yang bertujuan untuk memperluaskan perlindungan pengguna bagi pengguna-pengguna yang membeli-belah untuk insurans kesihatan California. Data banci menunjukkan bahawa hampir satu dalam lima Californians memerlukan liputan penjagaan kesihatan. -Ini baru penjagaan kesihatan undang sedia untuk dilaksanakan, mereka meramalkan bahawa undang-undang ini boleh menjadikan 2012 tahun yang tidak dapat dilupakan.

Hukum insurans kesihatan California yang baru untuk wanita

Tahun 2012, wanita akan mendapat lebih perlindungan sama ada mereka memilih untuk mendapatkan perlindungan melalui Pelan insurans kesihatan majikan-syarat atau membeli pelan insurans kesihatan individu. Brown menandatangani tiga Rang undang-undang undang-undang untuk menyediakan perkhidmatan bersalin untuk wanita hamil dan ibu-ibu yang baru. Menurut Brown, inilah akan memberikan kanak-kanak “terbaik mungkin permulaan.”

Tarikh lain yang wanita harus menonton bagi tahun berikutnya adalah pada 1 Julai. SB 222 memerlukan pelan insurans kesihatan California individu memberi perkhidmatan bersalin. Juga mulai 1 Julai, AB 210 akan menyediakan perkhidmatan bersalin untuk rancangan penjagaan kesihatan. Majikan perlu membayar untuk perlindungan di bawah Kumpulan kesihatan rancangan untuk wanita bersalin tinggalkan di bawah SB 29.

Perniagaan kecil terjejas juga?

Menurut Ketua Eksekutif Kumpulan sokongan majoriti perniagaan kecil, syarikat-syarikat perniagaan kecil dengan pekerja kurang daripada 50 akan mendapati liputan penjagaan kesihatan yang lebih mampu dimiliki di bawah undang-undang baru di California. Ini sangat penting kerana kira-kira 718,220 majikan kecil di California membentuk 99.2 peratus majikan di California pada tahun 2006, seperti yang dinyatakan oleh Jabatan perdagangan AS: Biro Banci.

Sama ada Californians mendapatkan perlindungan melalui majikan mereka atau membeli polisi individu, mereka boleh layak untuk “rebat” tahun depan. Mematuhi reformasi Persekutuan SB 51 memerlukan syarikat insurans untuk menghabiskan sekurang-kurangnya 80 peratus daripada premium dari individu dan firma-firma kecil dalam penjagaan kesihatan untuk ahli-ahli. Bagi dasar-dasar Kumpulan, 85 peratus daripada premium mesti digunakan dalam penjagaan kesihatan ahli-ahli.

Perisai biru California akan mengagihkan rebat kepada pengguna

Musim hanya panas ini, perisai Blue California mengumumkan bahawa ia akan jejas dengan pendapatan bersih sebanyak dua peratus hasil dan pulangan lebihan kepada pemegang-pemegang polisi mereka dalam bentuk rebat. Dengan lebih daripada tiga juta California pemegang pelan insurans kesihatan, perisai Blue posted margin keuntungan sebanyak 3.1 peratus tahun lepas. Ini termasuk pendapatan yang diperolehi daripada pelaburan. Menurut kenyataan akhbar dari perisai biru, pelbagai individu pengguna kredit $25-$415. Perniagaan perlu menerima kira-kira $110 kepada $130 setiap pekerja.

Subsidi bagi insurans kesihatan California menjadi lebih mudah

Gov Jerry Brown turut ditandatangani bil-bil yang akan membuat ia lebih mudah untuk Californians untuk memohon insurans kesihatan California yang bersubsidi melalui Pertukaran insurans kesihatan Negeri dalam talian. Walau bagaimanapun, kita perlu menunggu sehingga 2014 Bilakah ia akan dapat dilaksanakan sepenuhnya. Di bawah AB 1296, borang dan prosedur-prosedur yang diperlukan untuk mendapatkan subsidi menerusi keadaan yang berasaskan ditukar amalkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *