Insurans kesihatan bagi orang-orang di Midlife

Insurans kesihatan bagi orang-orang di Midlife

Orang ke atas lima puluh, tetapi masih di bawah umur enam puluh lima, mungkin mempunyai masa yang sukar mencari insurans perubatan swasta dengan harga yang berpatutan. Ramai rakyat Amerika perlu untuk membeli insurans perubatan mereka sendiri kerana mereka tidak mempunyai pelan Kumpulan kesihatan di tempat kerja. Orang lain mahu bersara awal, sebelum mereka layak untuk Medicare faedah, dan mereka perlu memastikan mereka boleh kekal dilindungi. Apakah beberapa perkara perlu dipertimbangkan jika anda adalah orang yang lebih tua mencari berpatutan kesihatan Insurans?

Orang-orang yang lebih 55, tetapi terlalu muda untuk manfaat Medicare, kadang-kadang dipanggil kumpulan umur “Pre-Medicare”. Tidak, ini adalah satu istilah teknikal dengan maksud mana-mana undang-undang. Ramai orang dalam kumpulan umur yang lebih tua ini berkata, mereka akan hanya tergantung sehingga mereka boleh layak untuk manfaat kerajaan.

Seperti yang anda mungkin tahu, set penanggung insurans insurans perubatan rased berdasarkan banyak perkara yang berbeza. Salah satu faktor yang besar ini, sudah tentu, umur pemohon. Selepas hari lahir fiftieth, banyak syarikat insurans benar-benar mula mengenakan kadar yang lebih tinggi. Orang-orang berumur pertengahan adalah dianggap Kumpulan perkara untuk melindungi daripada orang dewasa atau kanak-kanak yang lebih muda. Selain itu, banyak orang-orang yang lebih tua telah membangunkan beberapa isu-isu kesihatan. Sesetengah keadaan kesihatan yang sedia ada boleh membuat insurans lebih mahal.

Jika anda perlukan insurans kesihatan peribadi atau individu sebelum menendang Medicare manfaat dalam, anda mungkin perlu melakukan banyak penyelidikan untuk memastikan bahawa anda membuat penggunaan terbaik daripada wang anda. Ini mengandungi langkah-langkah asas yang sedikit. Anda perlu memikirkan apa yang anda benar-benar mahu perlindungan anda untuk mencapai. Berfikir tentang bagaimana anda agak akan mendapatkan perkhidmatan perubatan anda. Anda juga perlu menetapkan bajet kesihatan. Ini harus merangkumi premium dan lain-lain perbelanjaan kesihatan. Anda juga mungkin perlu membayar cop-membayar dan deduktibel. Anda harus dapat membandingkan pelbagai polisi insurans kesihatan dan Rajah keluar yang mana satu sesuai dengan anda. Apabila anda duduk dan mengkaji pilihan anda sendiri, anda mungkin perlu menyesuaikan jangkaan anda.

Apa perlu insurans perubatan meliputi?

Pelan perubatan utama anda harus melindungi anda daripada masalah kewangan sekiranya anda mendapat sakit atau tercedera. Untuk mencari pelan dengan premium yang berpatutan, anda mungkin tidak akan mampu untuk mendapatkan pelan yang meliputi segala-galanya pada seratus peratus. Anda mungkin perlu untuk menerima bahawa anda akan mengambil beberapa perbelanjaan yang kecil. Ini boleh bermakna mencari pelan dengan potongan lebih tinggi, lebih besar co-payments dan beberapa perkhidmatan yang kecil yang tidak dilindungi. Jika anda boleh kira premium bulanan terhadap risiko membayar untuk perkhidmatan daripada poket anda sendiri, anda akan mempunyai nasib yang lebih banyak mencari perlindungan yang munasabah dan berpatutan.

Bagaimana fleksibel Adakah anda?

Anda juga perlu memikirkan bagaimana fleksibel anda boleh. Rangkaian pelan insurans kesihatan, seperti rancangan Kesihatan PPO dan HMO, gunakan senarai pembekal perkhidmatan perubatan pelan bagi mengawal kos. Orang-orang yang setia kepada tertentu doktor, hospital, atau ahli farmasi mungkin mempunyai masalah dengan rangkaian pembekal. Sudah tentu, sesetengah rangkaian adalah sangat besar, dan mereka sudah termasuk penyedia perkhidmatan perubatan kegemaran anda.

Bagaimana anda boleh mencari insurans swasta?

Ianya cukup mudah untuk membandingkan sebut harga insurans kesihatan. Anda boleh menggunakan borang sebut harga Internet yang membolehkan anda untuk membandingkan polisi dan syarikat insurans yang berlainan. Anda juga boleh melawat beberapa laman web yang membolehkan anda untuk membandingkan pelbagai syarikat. Sedikit kajian boleh menjimatkan beberapa tekanan dan wang. Pada akhirnya, anda mungkin mahu untuk memanggil atau melawat dengan ejen insurans perubatan layak untuk bertanya soalan dan mendapatkan cadangan profesional.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *