Insurans Kereta kadar Chicago jantina mempengaruhi kadar

Insurans Kereta kadar Chicago jantina mempengaruhi kadar

Dalam artikel-artikel terdahulu kami terdedah kesan umur dan status perkahwinan kos insurans am produk-produk yang diberikan kepada rakyat, terutamanya mereka di Chicago. Penulis menyatakan bahawa kawasan Chicago mempunyai beberapa perbezaan daripada penduduk umum apabila ia datang kepada set data demografi yang penting kepada industri insurans.

Seks dalam insurans hayat: Terdapat banyak negara statistik dan kajian dalam kesusasteraan insurans yang melambangkan bahawa wanita outlive lelaki oleh kira-kira tujuh tahun. Di samping itu, peratusan kematian di kalangan anak-anak muda akan lebih tinggi sedikit berbanding perempuan. Hasil daripada variasi kematian ini adalah ketara lebih rendah insurans hayat ‘kos’ bagi perempuan. Perhatikan bahawa kita menggunakan istilah ‘kos’ dan tidak ‘premium’. Dalam kehidupan sejagat dan kontrak seumur hidup, syarikat insurans akan mengenakan premium lebih banyak (tidak melebihi kos) yang pada asasnya adalah jumlah yang sama bagi wanita dan lelaki sebagai satu aspek “pelaburan”, bukan sebagai kos insurans. Oleh itu, kadar perbezaan di antara wanita dan lelaki adalah lebih ketara dalam kontrak insurans jangka.

Terdapat tiada perbezaan antara perempuan dan lelaki di kalangan penduduk pinggir bandar dan penduduk Chicago merujuk kepada produk-produk insurans hayat, atau produk-produk yang menggunakan kadar kematian seperti pemboleh ubah atau tetap anuiti.

Seks dalam insurans kesihatan: lagi-lagi ada penting kajian yang mencadangkan bahawa peratusan morbiditi di kalangan perempuan adalah lebih tinggi daripada rakan-rakan lelaki mereka semasa negeri-negeri awal kehidupan. Selepas itu peratusan menjadi setanding dengan lelaki dalam umur pertengahan peringkat akhirnya nisbah kesakitan mula pergi lebih rendah berbanding lelaki di peringkat akhir kehidupan. Morbiditi nisbah ditakrifkan sebagai kadar tidak sihat untuk orang yang sihat dalam penduduk. -Perbezaan kadar morbiditi cermin dengan kepentingan yang sama dalam kadar yang dikenakan oleh syarikat insurans daripada pelanggan.

Ramai orang tidak sedar bahawa syarikat-syarikat insurans yang terkemuka telah dikenakan caj lebihan penduduk di bandar Chicago untuk tujuan insurans kesihatan. Premium insurans kesihatan bandar Chicago secara rutin akan 10% hingga 25% lebih tinggi daripada mereka setara pinggir bandar. Syarikat-syarikat insurans membuat tuntutan caj-caj tambahan yang disebabkan oleh kos lanjutan perkhidmatan penjagaan kesihatan di Chicago.

Seks dalam insurans Auto: kesan perbezaan jantina terhadap kadar insurans yang lebih menonjol dalam sektor insurans kereta. Wanita membelanjakan kurang daripada lelaki untuk produk-produk yang sama, kira-kira 30% hingga 45% kurang untuk yang berumur di bawah 25 tahun, bergantung kepada umur tepat. Perbezaan mula hilang tidak lama selepas umur 25 tahun.

Kadar insurans automobil Chicago bagi perempuan adalah lebih tinggi daripada rakan-rakan mereka pinggir bandar bagi hakikat yang mudah bahawa kadar insurans kereta Illinois ditubuhkan mengikut lokasi.

Uniseks premium insurans: beberapa syarikat insurans mengabaikan jantina sebagai ciri-ciri yang terpilih semasa berurusan dengan Kumpulan atau perniagaan insurans (Kesihatan, nyawa atau auto), dan sebagai ganti, mereka menggunakan uniseks kadar – sama harga bagi lelaki atau wanita. Sesetengah Negeri seperti Massachusetts cuba membuat peraturan tertentu mengenai penggunaan kadar uniseks. Pada pendapat penulis, kadar uniseks mungkin hanya tolak kos insurans. Manakala wanita membelanjakan lebih untuk produk-produk insurans yang tertentu, mereka menghabiskan lebih kecil untuk orang lain. Ia tidak masuk akal untuk melabur begitu banyak di menamatkan kaedah Sebutharga semasa dan cuba untuk membuat orang-orang yang baru dan kemudian pengguna menganggap harga perubahan ini apabila terdapat tiada isyarat besar yang uniseks sistem harga akan sentiasa menyelamatkan kita dolar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *