Insurans hayat: Item pertama dalam senarai baldi anda!

Insurans hayat: Item pertama dalam senarai baldi anda!

Senarai baldi ditakrifkan sebagai satu senarai perkara-perkara yang anda ingin mencapai sebelum anda mati, atau sebelum anda ‘menendang baldi,’ sehingga untuk berbicara. Istilah ini dipopularkan oleh filem 2007 The senarai baldi, dibintangi oleh Jack Nicholson dan Morgan Freeman. Sama ada ia menyenaraikan satu item atau 10, senarai baldi butiran impian dan matlamat anda untuk masa anda di muka bumi ini. Payung terjun, mendaki Everest atau memiliki rumah sendiri, senarai baldi adalah berbeza-beza dan pelbagai sebagai orang-orang yang merangka mereka. Senarai baldi menganggap bahawa kami akan menjalani kehidupan yang penuh, bahawa kita akan diberkati dengan 10, 20 atau lebih 30 tahun kita perlu tandakan keluar semua item dalam senarai kami. Malangnya, bagi ramai orang, ini bukan kes dan kehidupan kita sering dipotong pendek tragedi. Ia adalah untuk sebab ini sangat bahawa perkara pertama dalam senarai baldi anda perlu melabur dalam insurans hayat.

Setiap pelan yang kita buat dan setiap impian yang kita telah menganggap bahawa kita akan hidup untuk ripe old age. Jalan kerjaya kita, impian kita masa kita akan menghabiskan dengan cucu kami dan perancangan persaraan kami semua bekerja pada andaian bahawa kami akan diberikan dalam Alkitab ‘ skor tiga dan 10 tahun atau 70 tahun di muka bumi ini. Manakala kita semua tahu bahawa kematian sentiasa hanya yang Tukang ‘s luas kaki, kami sangat jarang dijatuhi hukuman atau merancang untuk realiti ini. Sebagai ibu bapa dan nafkah, Namun, perancangan bagi kematian anda sendiri adalah penting.

Sebagai ibu bapa, menjaga anak-anak anda adalah salah satu keutamaan anda pertama. Anda akan mendapat wang yang mereka perlukan untuk terus hidup, anda menjaga mereka apabila mereka sakit dan menghabiskan berjam-jam yang membantu mereka dengan kerja rumah mereka. Anda adalah pelanggan mereka dan tempat tinggal mereka di dunia ini, memastikan bahawa mereka adalah pakaian, Makan dan berlindung. Tugas anda sebagai ibu bapa tidak dilakukan, Walau bagaimanapun, jika anda tidak merancang untuk hari bahawa anda tidak berada di sana untuk mereka, pada hari yang anda meninggal dunia sebelum mereka sudah cukup untuk melihat diri mereka sendiri.

Untuk memastikan bahawa keluarga anda mempunyai dana-dana yang mereka perlu tinggal negara Five kewangan sekiranya anda meninggal dunia anda perlu melabur dalam polisi insurans hayat. Pembayaran insurans hayat anda akan membantu anda rakan atau pasangan membawa kos sokongan keluarga atas gaji yang satu. Ia boleh diletakkan terhadap kos sara hidup, yuran sekolah dan Universiti dan penjagaan kesihatan. Ia boleh juga digunakan untuk membayar sebahagian daripada hutang yang belum dibayar anda.

Walaupun ia adalah penting untuk merancang masa depan, untuk senarai impian dan matlamat, anda adalah juga penting untuk merancang kematian anda. Melabur dalam polisi insurans hayat semalam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *