Insurans auto kadar Chicago jantina mempengaruhi kadar

Insurans auto kadar Chicago jantina mempengaruhi kadar

Dalam artikel-artikel terdahulu, kami menekankan kesan status perkahwinan dan umur insurans secara keseluruhan kos produk-produk yang dihantar kepada rakyat, terutamanya mereka di kawasan Chicago. Penulis mencadangkan bahawa kawasan Chicago mempunyai beberapa perbezaan daripada standard penduduk apabila ia datang untuk set statistik demografi yang berkaitan dalam bidang insurans.

Seks dalam insurans hayat: Terdapat cukup statistik kebangsaan & pengajian dalam kesusasteraan insurans yang melambangkan bahawa wanita yang hidup melebihi lelaki oleh kira-kira 7 tahun. Juga, peratusan kematian di kalangan lelaki muda adalah lebih tinggi daripada wanita. Hasil daripada perbezaan kematian ini adalah ketara lebih rendah insurans hayat ‘kos’ bagi perempuan. Perhatikan bahawa kita menggunakan ungkapan ‘kos’ dan tidak ‘premium’. Dalam kehidupan sejagat dan polisi seumur hidup, syarikat insurans akan mengenakan premium tambahan (tidak melebihi kos) yang pada asasnya adalah jumlah yang sama untuk lelaki dan perempuan sebagai kualiti “penjimatan”, bukan sebagai kos insurans. Oleh yang demikian, kadar perbezaan di antara wanita dan lelaki adalah lebih jelas dalam kontrak insurans jangka.

Terdapat tiada perbezaan premium antara lelaki dan perempuan di kalangan penduduk pinggir bandar dan penduduk Chicago berkaitan polisi insurans hayat, atau produk yang menggunakan kadar kematian seperti anuiti tetap atau berubah-ubah.

Jantina dalam insurans kesihatan: sekali lagi terdapat banyak kajian yang menunjukkan bahawa peratusan morbiditi di kalangan perempuan adalah lebih tinggi daripada rakan-rakan lelaki mereka pada peringkat awal kehidupan. Selepas itu peratusan menjadi setanding dengan lelaki dalam umur pertengahan peringkat akhirnya nisbah kesakitan mula pergi lebih rendah berbanding lelaki di peringkat yang lebih maju hidup. Nisbah morbiditi dikenal pasti sebagai peratus sakit kepada individu-individu yang sihat dan seimbang dalam populasi. Jurang ini dalam nisbah morbiditi cermin dengan perkaitan sama premium yang dikenakan oleh syarikat insurans daripada pelanggan.

Ramai orang tidak sedar bahawa syarikat-syarikat insurans yang paling ketara telah dikenakan caj-caj tambahan atas orang-orang bandar Chicago permohonan insurans kesihatan. Harga insurans kesihatan bandar Chicago yang biasanya 10% hingga 25% lebih daripada mereka setara pinggir bandar. Syarikat-syarikat insurans menjustifikasikan caj-caj tambahan yang disebabkan oleh kos lebih mahal daripada perkhidmatan penjagaan kesihatan di bandar Chicago.

Jantina dalam insurans automobil: pengaruh perbezaan jantina terhadap kadar insurans yang lebih menonjol dalam sektor insurans auto. Perempuan membayar kurang daripada lelaki untuk produk-produk yang sama, kira-kira 25% ke 40% kurang untuk yang berumur kurang daripada 25 tahun, bergantung kepada umur sebenar. Perbezaan ini mula hilang selepas umur 25 tahun.

Chicago kereta premium insurans bagi perempuan adalah lebih tinggi daripada pinggir sekitar setara kerana fakta bahawa kadar insurans automobil Illinois ditubuhkan mengikut lokasi.

Uniseks premium insurans: beberapa syarikat insurans mengabaikan seks kerana yang membezakan mempunyai apabila berurusan dengan Kumpulan atau perniagaan insurans (Kesihatan, nyawa atau auto), dan sebaliknya mereka menggunakan uniseks kadar – sama harga bagi lelaki atau wanita. Sesetengah Negeri seperti Massachusetts cuba membuat keputusan tertentu mengenai penggunaan kadar uniseks. Pada pendapat penulis, kadar uniseks mungkin hanya tolak kos insurans. Manakala wanita membayar lebih bagi perkhidmatan insurans tertentu, mereka membayar lebih kecil untuk orang lain. Ia tidak masuk akal untuk melabur begitu banyak dalam menghapuskan teknik sebut harga semasa dan cuba untuk memalsukan yang baru dan kemudian pengguna menanggung harga peralihan ini apabila terdapat tiada bukti penting bahawa teknik harga uniseks akan pernah menyelamatkan kita apa-apa wang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *