Insurans Aetna: Maklumat syarikat

Insurans Aetna: Maklumat syarikat

Aetna adalah sebuah syarikat penjagaan kesihatan yang menawarkan pelbagai produk, seperti perubatan, pergigian, dan pelan-pelan hilang upaya baik dan luas. Aetna adalah salah satu syarikat insurans kesihatan yang utama di Amerika Syarikat perkhidmatan yang digunakan oleh Perniagaan, organisasi, pekerja dan pelajar-pelajar di seluruh 50 Negeri. Syarikat lama ini mula-mula datang ke tempat kejadian pada tahun 1850, di mana gunung berapi di Sicily, Gunung Etna, adalah aktif. Ia telah mula ditubuhkan sebagai syarikat insurans Aetna, tetapi menjadi Aetna, Inc. pada tahun 1996, berikutan penggabungan Aetna kehidupan dan Syarikat mangsa dan penjagaan kesihatan kita. Sejak sepuluh tahun yang lalu, Syarikat ini telah mengendalikan perkhidmatan penjagaan kesihatan banyak organisasi. Ia kemudian telah meletakkan penekanan yang lebih terhadap operasi penjagaan kesihatan.

Syarikat ini terdiri daripada penjagaan kesihatan, insurans berkelompok dan besar kes pencen. Jabatan Kesihatan berkaitan dengan pelbagai rancangan Kesihatan (faedah perubatan, pergigian dan farmasi). Lebih daripada 15 juta orang adalah pemegang pelan perubatan di Aetna. Terdapat lebih daripada 13 juta ahli-ahli pergigian. Bahagian Pengurusan farmasi manfaat mempunyai kira-kira 10 juta ahli. Segmen insurans Kumpulan, yang mempunyai 15 juta ahli, termasuk hilang upaya dan produk-produk insurans kesihatan jangka panjang. Segmen besar kes pencen termasuk beberapa produk persaraan, walaupun perniagaan mereka tidak aktif dalam mempromosikan segmen ini.

Aetna mempunyai rangkaian meluas daripada penyedia perkhidmatan penjagaan kesihatan, termasuk doktor dan pembawa insurans penjagaan kesihatan. Pelanggan mereka pelbagai produk dari majikan kepada pelanggan tunggal. Perniagaan mereka juga sedang mencuba untuk menambah bilangan ahlinya dengan penawaran produk yang. Bilik-bilik ini juga mempunyai kakitangan jualan yang menjual produk-produk penjagaan kesihatan. Broker bebas dan Perunding juga menjual produk-produk insurans Aetna.

Produk penjagaan kesihatan yang disediakan kepada majikan, yang, seterusnya, membentangkan mereka kepada pekerja. Walau bagaimanapun, pekerja mempunyai keistimewaan untuk memilih produk pilihan mereka. Jadi, skim ini adalah bahawa majikan membayar sejumlah premium bulanan pekerja kepada Aetna. Premium akan ditolak secara automatik dari gaji pekerja. Sebaliknya, sesetengah produk insurans Kumpulan dijual terus kepada kakitangan. Skim ini akan berlaku jika majikan membiayai premium untuk produk ini. Malah, pekerja dilindungi boleh membayar terus kepada syarikat itu sendiri.
Aetna mempunyai Pro dan kontra, walaupun salah satu daripada pembekal-pembekal insurans kesihatan yang utama di Amerika Syarikat. Ia adalah sama seperti mana-mana lain-lain syarikat insurans, skim dan perkhidmatan yang mempunyai beberapa kelemahan. Sesetengah orang mungkin tidak akan mendapat faedah yang optimum dari Syarikat pilihan mereka. Sebagai contoh, tempahan tidak menyediakan perlindungan bersalin, jadi wanita hamil mungkin perlu mencari penyedia insurans yang lain. Walau bagaimanapun, Aetna merangkumi perbelanjaan untuk komplikasi yang berlaku semasa hamil. Aetna juga melindungi bayi dalam bulan pertama.

Satu lagi batasan yang dikenali di dalam polisi insurans yang ditawarkan oleh Aetna adalah umur yang tamat tempoh. Mereka tidak memberi perlindungan bagi orang-orang 65 tahun dan ke atas.
Kos insurans yang berdaya saing dan liputan yang meluas, Walau bagaimanapun, membentuk kelemahan dikenalpasti.
Pelanggan, di sisi lain, harus mengambil kira faktor-faktor tertentu sebelum membeli polisi insurans. Faktor-faktor ini termasuk gabungan Hospital dan doktor, preskripsi faedah, kos dan premium dan perlindungan maksimum seumur hidup.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *