Inspirasi pekerja sosial petikan

Inspirasi pekerja sosial petikan

Jane Addams, yang dianggap ibu kepada pekerja sosial berkata, “Tamadun adalah cara hidup, sikap hormat yang sama bagi semua manusia”. Beliau dikenali sebagai salah sebuah yang terkenal pekerja sosial sepanjang zaman, menggunakan pendidikan dan latihan beliau untuk melakukan hanya yang baik. Sebagai ahli terapi, walaupun ia mungkin tidak salah satu pekerjaan yang Tempahan dibayar tinggi sepanjang masa, rayuan kepada ramai orang kerana ia memberi mereka peluang untuk membantu orang lain dan menjadikan dunia ini tempat yang lebih baik untuk kanak-kanak untuk membesar dalam. Terdapat banyak jenis kerja sosial, termasuk kerja-kerja yang bekerja secara langsung dengan anak-anak serta keluarga, Kumpulan dan individu dewasa yang kaunseling.

Istilah ini agak luas, dan boleh digunakan untuk ramai orang lain yang bekerja di pelbagai bahagian negara sistem yang direka untuk membantu orang ramai dalam pelbagai cara. Jill Ruckelshaus berkata “keluarga adalah di blok bangunan untuk apa perpaduan yang terdapat dalam masyarakat.” Dia memahami nilai teras yang mempunyai keluarga dalam masyarakat. Dia bekerjasama dengan ramai kaunselor memberi kanak-kanak dengan persekitaran rumah yang selamat dan penyayang. Ramai wanita yang telah menjadi sumber inspirasi telah mewujudkan blok-blok bangunan yang mana kita berdiri semalam. Mereka berjalan berjalan dan tidak hanya lengan kerusi pemikir.

Kerja sosial adalah tentang banyak perkara yang berbeza, tetapi di atas semua ini membantu kita sesama manusia. Pekerja sosial tersebut yang telah dipetik berkata perkara-perkara seperti dalam penyata di atas menepati apa yang mereka katakan setiap hari. Sebagai pekerja sosial adalah mungkin salah satu pekerjaan yang nobler, self-sacrificing sana kerana pantau rendah gaji dan syarat-syarat kerja yang sukar. Bukan sahaja banyak mengambil tanggungjawab yang sangat besar dari segi beban kes semata-mata, tetapi juga Ruang emosi yang sering kali mempunyai kesan ke atas diri sendiri. Kerja hujung minggu boleh terlibat serta panggilan telefon di luar kerja.

Pekerja sosial banyak kali terpaksa berurusan dengan isu-isu yang sangat emosi yang berkaitan dengan kanak-kanak yang membesar di rumah yang kesat dan mesti mengalami melalui perkara-perkara yang tidak dapat dibayangkan. Kepuasan dalam membantu orang lain, terutama seseorang kanak-kanak, adalah amat memberansangkan. Sepanjang sejarah telah banyak besar pekerja sosial, yang tidak diketahui kerana sifat kerja ini. Mereka tidak biasanya dilihat sebagai orang-orang yang menjadi sumber inspirasi dalam masyarakat, walaupun mereka adalah benar-benar definisi kelas Wira. Rakaman keluar adalah juga masalah dari kerja-kerja ini dan gaji rendah jadi ia adalah penting untuk menjaga diri sendiri.

Kebanyakan kaunselor yang menjadi sumber inspirasi masa kami telah menjadi wanita, walaupun lelaki kadang-kadang memegang jawatan-jawatan tersebut. Mereka yang berminat dalam kerja sosial sebagai kerjaya akan mahu sedar gaji dan jenis kerja yang akan diperlukan, bergantung kepada bahagian kerja sosial yang anda mahu pergi ke. Pekerja sosial melakukan pelbagai tugas yang berkaitan dengan Kesihatan, Keselamatan dan kesejahteraan orang lain. Ia juga adalah penting untuk mencari sebuah sekolah yang baik yang mempunyai kelas dan mentor untuk memenuhi minat anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *