Insomnia adalah lebih daripada hanya daripada tidak dapat mendapatkan untuk tidur

Insomnia adalah lebih daripada hanya daripada tidak dapat mendapatkan untuk tidur

Jika anda pernah pernah mengalami Insomnia seperti saya, maka anda akan tahu bahawa ia boleh menjadi banyak lebih daripada sekadar tidak dapat tidur dengan cepat, atau tidak letih sebelum tidur. Insomnia mempunyai kuasa untuk mengambil alih seluruh hidup anda jika anda membenarkannya. Walaupun ia mungkin tidak kelihatan seperti anda mempunyai pilihan dalam perkara tersebut, terdapat perkara-perkara yang boleh anda lakukan untuk mengurangkan pegangan kepada anda dan mengambil kuasa. Soalan Adakah anda akan membiarkan ia merosakkan hidup anda? Artikel ini akan kita lihat Insomnia Apakah, yang ia mempengaruhi, dan sudah tentu hanya apa yang boleh anda lakukan tentang hal itu.

Insomnia boleh dikategorikan dalam banyak cara yang berbeza, biasanya bergantung pada berapa teruk gejala-gejala, tetapi hanya apa itu Insomia benar-benar. Insomniacs, atau orang-orang yang mengalami insomnia, biasanya mengadu tidak dapat menutup mata atau bahkan rehat minda mereka untuk lebih daripada beberapa saat pada satu masa. Insomnia bermaksud kesukaran dalam jatuh atau tinggal asleep, ketiadaan tidur yang tenang, atau menyebabkan kualiti tidur. Ia juga dijelaskan sebagai satu ketidakupayaan untuk tidur dan/atau ketidakupayaan kekal tidur untuk tempoh yang munasabah. Insomnia boleh menjejaskan tahap tenaga dan mood anda bukan sahaja, tetapi ia secara amnya mempunyai impak cukup besar pada kesihatan anda secara keseluruhan serta kerana tidur adalah salah satu kunci untuk mengekalkan sistem imun anda kuat.

Bergantung kepada berapa kerap, atau untuk berapa lama ia berlaku, insomnia boleh terdiri daripada ringan kepada yang agak teruk. Terdapat beberapa perkara yang boleh untuk menyalahkan, dan dalam kes-kes yang lebih ringan seperti dan/miskin makan atau tidur tabiat, ia mungkin boleh menjadi cepat. Ada sebab-sebab asas yang lebih banyak walaupun, seperti kecederaan fizikal, kemurungan dan walaupun satu under-active Tiroid boleh untuk menyalahkan. Jika insomnia ini berlaku pada kebanyakan malam dan berlangsung selama sekitar satu bulan atau lebih, ia secara umumnya dianggap kronik. Tidak biasanya ditakrifkan oleh jumlah jam yang dihabiskan asleep. Ini adalah sesuatu yang akan memberi kesan kepada semua orang pada beberapa titik dalam kehidupan mereka.

Insomnia tidak hanya dirasai oleh satu kumpulan umur, ia adalah perkara biasa di semua peringkat umur daripada yang sangat muda berhak melalui warga tua. Hampir semua orang dewasa akan bersetuju bahawa mereka telah mengalami gejala-gejala tidak dapat tidur pada satu masa dan ini boleh walaupun telah insomnia. Kebanyakan profesional seolah-olah bersetuju bahawa wanita lebih berkemungkinan terjejas daripada min, dan seringkali selepas menopaus.

Memikirkan rawatan Insomnia, benar-benar datang kembali kepada punca ia di tempat yang pertama. Bahagian yang sukar adalah bahawa sebab ini tidak sentiasa jelas atau lebih dikenali di semua. Insomniacs boleh cenderung untuk bimbang tentang tidak mendapat tidur yang cukup dan tentang apa yang boleh berlaku kepada kesihatan mereka akibatnya. Ia benar-benar boleh menjadi catch-22 situasi kerana tanpa bimbang, sering gejala-gejala yang tidak ada pada semua. Hanya seperti kemurungan, ia bukan hanya perkara positif pemikiran dan segala-galanya akan ok. Walaupun saya percaya bahawa minda yang positif pasti membantu mengekalkan badan dan minda sihat hasilnya, ianya tidak sama seperti menghidupkan suis lampu. Ia boleh disebabkan oleh berlebihan atau kerap tidur waktu siang, dan mungkin oleh pengambilan kafein berlebihan jadi jika anda anda dan anda mengalami Insomnia, anda mungkin tidak mempunyai melihat sambungan sebelum.

Walaupun kita telah mengatakan bahawa punca biasanya adalah perkara pertama yang dirawat. Kadang-kadang ia adalah mustahil untuk mengetahui apa itu, dan terutamanya jika ia tidak emosi atau mental. Pil tidur yang sering ditetapkan dan semasa mereka melakukan kerja mereka tidak boleh lebih daripada satu penyelesaian jangka pendek. Rawatan semulajadi, Peti Deposit Keselamatan ada disediakan dan boleh menjadi amat berkesan dalam merawat punca dan gejala-gejala. Satu itu semua jadi tambahan adalah sesuatu yang dipanggil Thyromine, yang bekerja dengan membetulkan Tiroid yang under-active yang sering menyebabkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *