Insight yang ringkas: Tambahan ekstrak daun zaitun

Insight yang ringkas: Tambahan ekstrak daun zaitun

Ekstrak daun zaitun adalah makanan kesihatan, datang kerana ia dari pokok zaitun dan hanya mengandungi juzuk pokok. Minyak zaitun dan bersarapan pagi akan dimakan setiap hari di Greece tanpa orang-orang yang mengalami kesan sampingan. Malah rakyat negara yang mempunyai akses kepada pokok-pokok zaitun dan tekan gerai mereka sendiri ke dalam minyak zaitun akan minum minyak di glassfuls kecil setiap hari dan ada apa-apa yang cukup seperti rasa sekeping roti menurun dalam minyak zaitun extra virgin yang hanya dibuka selepas menekan baru. Warga tua yang menjamu selera bersarapan pagi dan minyak zaitun makanan mereka setiap hari hidup selama bertahun-tahun dan seolah-olah tidak banyak rakan-rakan mereka warga tua yang tinggal di negara-negara perindustrian yang lebih mengalami arthritis dan reumatisme.

Diet Mediterranean yang terkenal dengan manfaat kesihatan dan barangan makanan utama minyak zaitun dan buah-buahan dari pokok zaitun. Orang-orang Yunani tua menggunakan minyak zaitun untuk mereka rawatan kulit dan rambut mereka, dan anda boleh membeli sabun diperbuat dari minyak zaitun serta kosmetik di Greece. Orang ramai membuat tisanes dengan daun zaitun untuk merawat selesema dan selesema dan mengurangkan demam dan melegakan tekanan darah tinggi dan tekanan untuk saudara-mara yang tinggal di ibu negara, Athens.

Jabatan alternatif dan perubatan Komplementari di University of Maryland di nasihatkan kita untuk mengambil 250mg – 500mg kapsul daun zaitun cabutan 3 kali sehari untuk menyembuhkan kulat dan Yis Jangkitan herpes, Ketuat dan candida (thrush). Jika anda tetapi daun zaitun cabutan bagi penyakit yang tertentu, maka anda perlu membaca arahan bagi dos yang diberikan oleh pengeluar. Dos yang akan mengurangkan sebagai jangkitan atau penyakit lain hilang. Anda boleh mengambil ekstrak untuk menangkis selesema dan selesema kerana ia merangsang sistem imun dan membantu dalam memerangi jangkitan tersebut. Anda akan berasa lebih sihat untuk mengambilnya dan ia juga harus mempunyai kesan jangka panjang memperbaiki kulit dan rambut anda.

Jika anda mempunyai tekanan darah tinggi, atau paras kolesterol yang tinggi, kemudian mengambil daun zaitun cabutan akan membantu mengurangkan ini. Pengambilan harian ekstrak perlu meningkatkan suppleness sendi dan meningkatkan kekuatan otot. Antioksidan dalam ekstrak daun zaitun sifat pasti akan bermanfaat untuk jantung anda sama ada anda mempunyai penyakit jantung. Dengan darah meningkat aliran yang anda akan melihat kesan dan lelaki yang mengalami dysfunctions erektil lain perlu melihat kualiti ereksi mereka memperbaiki.

Ekstrak yang digabungkan dengan diet yang sihat akan mempunyai manfaat terperi dan anda juga mungkin mampu melambatkan proses penuaan, bukan sahaja kulit anda tetapi juga untuk fungsi-fungsi kognitif yang anda.

Percubaan-percubaan klinikal pada manusia pada masa ini dijalankan di Australia boleh membuktikan bahawa satu dos harian ekstrak daun zaitun boleh menghalang dan bahkan mencegah dan menyembuhkan beberapa kanser seperti kanser payudara dan prostat. Ia dikenali untuk meningkatkan sistem imun yang ia bahkan didapati berkesan dalam rawatan HIV/AIDS.

Satu perkara yang pasti. Pencegahan adalah lebih baik daripada mengubati, dan ekstrak daun zaitun mempunyai banyak peluang untuk meningkatkan kesihatan am kita.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *