Insider dan Tips untuk bina badan untuk Hardgainers

Insider dan Tips untuk bina badan untuk Hardgainers

Ramai orang kini mendapat ke bina badan sebagai sebahagian daripada rutin kesihatan dan kecergasan mereka.

Walau bagaimanapun, tergesa-gesa awal orang teruja akan bertukar kepada kekecewaan kerana mereka cuba keras yang mungkin untuk membina otot besar-besaran tetapi gagal untuk melihat apa-apa hasil yang ketara.

Jika anda jatuh ke dalam huraian ini, ia juga mungkin bahawa anda adalah apa yang dikenali sebagai Hardgainer yang.

Hei – berita buruk yang tidak semua!

Terdapat cara bagi sesiapa untuk mengambil lebih banyak otot besar-besaran.

Salah satu aspek utama yang anda akan perlu memberi tumpuan adalah Diet anda. Protein dan karbohidrat makanan yang kaya dengan lemak minimum adalah penting.

Berikut adalah beberapa tips bina badan untuk hardgainers yang anda boleh Ambil kesempatan.

OK, jadi kesilapan utama yang membuat kebanyakan orang adalah kaunter satu intuitif. Itulah apabila ingin pek pada otot, bina badan untuk Hardgainers semua tentang keamatan bersepadu untuk jangka masa yang pendek. Jadi sentiasa membataskan setiap senaman satu jam atau kurang. Hardgainers mestilah mematuhi ini dengan Ugama – apa-apa lagi dan badan anda akan memasuki keadaan Catabolic dan benar-benar mula menarik otot anda sendiri sebagai bahan api untuk senaman anda.

Di samping itu, mana-mana sesi berat lebih dari satu jam berjalan risiko serius overtraining. Ini membawa bersamanya banyak masalah tambahan yang sabotaj pertumbuhan otot seperti mengurangkan kekuatan, kecederaan yang berpotensi dan lemah sistem imun anda.

Pemerintahan keemasan yang kedua adalah untuk menghadkan jumlah masa anda mengambil rehat antara set untuk 60 saat atau kurang. Ini akan memastikan kadar jantung anda bertingkat sepanjang senaman, meningkatkan keupayaan kardiovaskular tanpa menggunakan otot sebagai bahan api. Selebihnya ditolak juga bermakna lebih banyak rangsangan untuk otot-otot.

Satu lagi aspek penting bina badan untuk Hardgainers adalah kekerapan senaman anda. Latihan melebihi dua hari berturut-turut adalah salah satu perkara paling buruk yang boleh anda lakukan apabila cuba untuk pek otot. Anda akan mengelakkan otot-otot anda yang pernah mencapai kapasiti penuh mereka kerana mereka akan kekurangan masa untuk pulih dan tumbuh kembali lebih kuat dan lebih besar. Setiap matlamat ahli bina badan. Jadi Kereta Api maksimum empat kali seminggu untuk hasil yang optimum.

Setiap set latihan bina badan untuk hardgainers perlu terdiri daripada kira-kira 6-15 ulangan. Kajian telah menunjukkan bahawa badan yang hardgainer Maksimumkan hormon pertumbuhan output dalam julat ini. Apa-apa lebih atau kurang daripada ini maka akan membuang-buang waktu.

Sebaik sahaja anda telah mampu menguruskan 15 wakil setiap set dengan tenaga mahal, ia adalah masa untuk naik berat badan. Berkesan, bina badan untuk Hardgainers adalah semua tentang akan lebih berat daripada jumlah yang lebih tinggi. Ini akan membawa kepada hasil yang terbaik.

Pada asasnya anda perlu juga berbeza-beza senaman anda daripada beberapa kaedah yang berbeza yang kita kira-kira untuk menampung. Bina badan bergantung kepada prinsip mengejutkan otot-otot ke tahap pertumbuhan baru dan melampau oleh rangsangan yang berbeza-beza.

Ini tidak semestinya bermaksud anda perlu membuat perubahan drastik setiap minggu. Sebaliknya, anda boleh membuat pelarasan yang mudah seperti menukar bilangan ulangan, menukar jumlah berat atau menukar penempatan genggaman anda di barbell dalam.

Kepelbagaian membolehkan anda terus mendapat kekuatan dan otot nada. Jangan biarkan badan anda menyesuaikan diri dengan rutin yang tertentu kerana ini boleh menyebabkan senaman anda berkesan.

Saya lihat banyak kesalahan yang lain, adalah orang berayun berat sekitar di bawah kesan bahawa mereka akan mendapat keputusan yang lebih baik lebih banyak mereka mengangkat sesat.

Ramai daripada mereka yang melatih dengan berat mempunyai masalah mengekalkan bentuk yang baik dan ini biasanya di mana masalah bermula.

Mempunyai bentuk salah dalam melaksanakan usaha menghalang proses merangsang pertumbuhan otot.

Ingat, berayun berat sekitar haphazardly boleh juga koyak atau usang otot. Mempermudahkan sengit tetapi menguruskan berat dengan berhati-hati.

Perkataan akhir yang berkaitan dengan kardiovaskular. Apabila bina badan untuk pek pada otot, kardiovaskular menjadi sebahagian besarnya tidak relevan. Hanya kerana anda akan merangsang sistem kardiovaskular anda dengan senaman yang pendek, sengit. Jadi tumpuan yang berat dan masa rehat yang minima untuk pek pada bahawa otot yang anda ingini dan impikan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *