Injil besar Byron Cage menimbulkan suaranya untuk menaikkan. Kesedaran tentang penyakit buah pinggang yang kronik

Injil besar Byron Cage menimbulkan suaranya untuk menaikkan. Kesedaran tentang penyakit buah pinggang yang kronik

Injil kebudayaan dan muzik yang kuat dan mempunyai keupayaan untuk memberi inspirasi kepada orang ramai untuk mengambil peranan positif dalam memupuk minda, badan dan semangat mereka. Kini, Injil yang terkenal di dunia, pernah memenangi Anugerah artis Byron Cage menggunakan kuasa muzik untuk membawa satu kesedaran program-kekuatan baru dalam HarmonySM-untuk menggalakkan mereka berisiko untuk penyakit buah pinggang kronik untuk mengenali tanda-tanda amaran dan mendapatkan intervensi perubatan yang awal.

Kekuatan dalam keharmonian yang ditawarkan oleh produk bioteknologi Ortho, L.P., dalam perkongsian dengan COSHAR Foundation, Inc., sebuah pertubuhan bukan keuntungan dengan tumpuan pendidikan kesihatan melalui inisiatif-inisiatif yang berasaskan iman.

“Saya amat teruja untuk bekerja dengan Ortho Biotech dan COSHAR pada kekuatan dalam harmoni,” kata Menteri sangkar. “Saya berharap untuk membantu membawa masyarakat Afrika-Amerika bersama-sama untuk mengambil tindakan terhadap penyakit buah pinggang kronik.”

Penyakit buah pinggang kronik adalah keadaan yang progresif di mana buah pinggang tidak dapat berfungsi dengan berkesan. Pada masa ini, 20 juta rakyat Amerika mempunyai penyakit buah pinggang dan lain anggaran 20 juta pada risiko. Afrika-Amerika dipengaruhi seimbang kerana mereka mewakili 33 peratus daripada pesakit yang dirawat bagi kegagalan buah pinggang di Amerika Syarikat, tetapi hanya 13 peratus daripada populasi keseluruhan. Orang berisiko tinggi termasuk mereka yang mempunyai diabetes atau tekanan darah tinggi, dan mereka yang mempunyai sejarah keluarga penyakit buah pinggang.

Program yang dilancarkan dengan konsert tendangan pada New kelahiran mubaligh Baptist Church di Atlanta. Konsert ini adalah salah satu daripada dua kekuatan dalam keharmonian peristiwa-peristiwa yang berlaku tahun ini. Kedua, sebuah bengkel kesihatan dan konsert yang menampilkan Menteri sangkar, akan diadakan pada bulan November di Gereja AMA Ebenezer di Washington persegi, Maryland. Di samping itu, The COSHAR Yayasan akan mengedarkan maklumat penyakit buah pinggang kronik kepada congregations 8,500 yang membentuk rangkaian Kementerian Kesihatan.

“Terdapat satu keperluan bagi Pendidikan mengenai kesedaran penyakit buah pinggang kronik dalam masyarakat Afrika-Amerika,” kata Sharon laporan-Ottey, MD, Pengarah Kesihatan COSHAR di dan inisiatif-inisiatif komuniti. “Kombinasi kerohanian dan kesedaran kesihatan adalah sebuah pasukan yang kuat untuk melawan penyakit ini. Yayasan COSHAR komited untuk membantu Gereja-gereja seluruh negara kepada mesej-mesej kesihatan dan usaha-usaha untuk memberi impak terhadap masih terdapat ketidakseimbangan kesihatan di negara ini.”

Kekuatan keharmonian juga disokong oleh gabungan pertubuhan-pertubuhan, termasuk Persatuan Amerika pesakit buah pinggang, American buah pinggang dana, perikatan Persatuan Perubatan minoriti dan bersama-sama Rx akses ™, yang menawarkan program simpanan percuma preskripsi bagi individu-individu yang layak dan keluarga yang kekurangan liputan ubat preskripsi dan tidak layak untuk Medicare.

Ramai orang tidak menyedari bahawa mereka mempunyai penyakit buah pinggang yang kronik, atau yang berisiko untuk membangunkan, sehingga mereka telah mencapai peringkat maju keadaan. Malah, hasil dari 37.000 individu-individu yang menyertai Yayasan buah pinggang Nasional (NKF) pemeriksaan Program penilaian awal buah pinggang (Simpan) menunjukkan bahawa separuh daripada peserta, kebanyakan daripada mereka mempunyai faktor risiko, mempunyai penyakit buah pinggang kronik, tetapi hanya 2 peratus yang mengetahui ia.

“Sembilan puluh peratus peserta Simpan dilaporkan melawat doktor mereka pada tahun lepas namun kebanyakan tidak menyedari mereka boleh berisiko untuk penyakit buah pinggang yang kronik,” melaporkan Dr. Allan Collins, president-elect NKF di.

Ini menjadikan ia begitu penting bahawa orang-orang yang berisiko tinggi untuk penyakit buah pinggang kronik belajar mengenali tanda-tanda amaran awal keadaan, seperti anemia. Malah, pemeriksaan perlu menunjukkan bahawa 21 peratus peserta Afrika-Amerika dengan CKD mempunyai anemia, kadar yang seimbang lebih tinggi daripada kaum lain.

Anemia ialah keadaan yang berpotensi melemahkan yang berlaku apabila badan tidak cukup sel darah merah yang membawa oksigen. Gejala-gejala anemia termasuk rasa letih atau lemah, sesak nafas, pening, menurun kebolehan untuk menumpukan perhatian dan paleness.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *