Ini mudah untuk membuat makanan laut Salad boleh dijadikan hidangan utama atau pembuka selera besar untuk

Ini mudah untuk membuat makanan laut Salad boleh dijadikan hidangan utama atau pembuka selera besar untuk

Ianya tidak selalunya Bilakah anda boleh belajar bagaimana untuk membuat satu hidangan yang menghidangkan dua tujuan, tetapi itu adalah kes dengan resipi ini. Sama ada anda perlu menggunakannya untuk kursus utama atau pembuka selera besar untuk dua puluh orang, anda akan mempunyai pilihan yang sebaik sahaja anda belajar bagaimana untuk membuatnya.

Terdapat tiga ciri-ciri berbeza yang dikaitkan dengan hidangan ini. Manakala dua daripada mereka positif pasti, siapa yang negatif yang (tetapi terdapat cara untuk bekerja di sekitar aspek negatif).

Sifat pertama adalah bahawa ini adalah hidangan yang sihat. Ya, walaupun apa sebelum ini kacang kesihatan yang betul yang dipuji, makanan laut adalah benar-benar hebat untuk kesihatan anda. Dari membendung penyakit jantung untuk mengurangkan risiko untuk kanser untuk memperbaiki fungsi otak, makan makanan laut setiap minggu boleh mempunyai kesan positif ke atas kesihatan anda secara keseluruhan.

Sifat kedua yang berkaitan dengan hidangan ini adalah bahawa ia adalah mudah untuk membuat. Ianya pasti hidangan untuk Sarjana Muda kerana mereka akan sukar ditekan untuk skru!

Ciri ketiga ini, yang negatif, adalah perbelanjaan. Di antara bahan-bahan masakan ini boleh menjadi agak mahal, terutama jika anda memutuskan untuk membuat ia dengan Udang Galah dan ketam. Walau bagaimanapun, jika anda tinggal berhampiran Pantai, item-item ini mungkin tidak sebagai mahal. Tetapi jika anda landlocked dan anda tidak mempunyai banyak pilihan tetapi untuk membayar harga yang terlalu tinggi di kedai runcit, maka anda boleh mengubah resipi agak dengan memilih bahan-bahan pada harga yang lebih rendah.

Kita mulakan dengan kupang yang pertama. Anda perlu membeli yang segar, dan anda perlu membelinya hari yang sama yang anda akan menyediakan hidangan ini. Makhluk-makhluk kecil harus hidup apabila anda membeli mereka, bermakna cengkerang mereka harus ditutup atau sedikit terbuka. Jika mereka sudah sedikit terbuka, memberi mereka satu paip dan tudung harus snap tertutup. Sentiasa mengelak daripada membeli kupang dengan mereka terbuka luas cengkerang kerana mereka mati. Anda juga harus cuba untuk membeli kupang yang tidak mempunyai apa-apa kerosakan bahagian cengkerang mereka. Jika anda telah mendapati beberapa kupang yang lulus ujian asas ini, membelinya! Anda akan memerlukan kira-kira 2 pound.

Jika anda perlu untuk menyimpan di kupang untuk beberapa jam sebelum memasak hidangan ini, anda perlu meletakkan mereka pada kain yang lembap dan pastikan mereka tetap tenang. Adakah tiada tempat mereka di dalam bekas yang ditutup kerana mereka akan mati sesak nafas (ingat, orang-orang kecil ini masih hidup!). Sebelum memasak mereka, anda perlu perlahan-lahan gosok Cangkerang luaran mereka dan bilas mereka di bawah air yang sejuk. Langkah terakhir sebelum belayar mereka adalah untuk mengurangkan beards mereka menggunakan sepasang dapur Gunting atau pisau yang tajam.

Apabila anda akhirnya bersedia untuk wap di kupang, lapisan mereka dalam kuali besar dan masukkan kuali dengan kira-kira satu inci setengah air. Cuba kekalkan kupang yang tersebar, dan hanya satu lapisan dalam. Hidupkan haba tinggi dan membawa air ke mendidih. Kupang yang akan dimasak sepenuhnya dalam hanya beberapa minit. Anda akan tahu apabila mereka selesai kerana cengkerang mereka akan pop terbuka. Mengalih keluar mereka dari air dan ketepikan mereka.

Langkah seterusnya adalah untuk rebus udang. Anda perlu sentiasa cuba untuk membeli udang dibersihkan dan de-veined kerana ini akan memudahkan kerja anda apabila ia datang kepada masakan mereka. Rebus mereka selama beberapa minit sehingga masak dan kemudian mengalih keluar mereka dan ketepikan di dalam mangkuk.

Rebus sotong yang seterusnya. Sotong yang akan memasak hampir secepat udang, jadi berhati-hati untuk tidak terlebih masak. Apabila sotong yang dimasak sepenuhnya, keluarkan dari air, dipotong menjadi jalur nipis dan ketepikan di dalam mangkuk yang sama sebagai udang.

Mengalirkan air dari kupang yang dan Suppose mereka amat ke dalam mangkuk yang sama sebagai udang dan sotong. Jangan bimbang tentang kupang yang mengalih keluar dari cengkerang mereka – Suppose mereka amat ke dalam mangkuk dengan Cangkerang mereka tidak terjejas. Tambah saderi dicincang, bawang merah dan hitam bersarapan pagi. Jangan Campurkan ia lagi.

Dalam mangkuk lain, Campurkan bersama-sama bahan-bahan solek anda: jus lemon, bawang putih crushed, minyak zaitun dara, dan garam dan lada sulah. Campurkan bersama-sama dengan teliti.

Peringkat akhir adalah untuk tuangkan persalinan salad udang, sotong, dan Kupang. Perlahan-lahan gaulkan segala-galanya. Tutup dan bersantai segala di dalam peti sejuk untuk sekurang-kurangnya satu jam sebelum makan.

Anda boleh bergilir mana-mana bahan-bahan di atas dengan lain-lain jenis makanan laut, Udang Galah dan ketam. Walaupun ketam dan Udang Galah adalah mahal, kedua-duanya akan menambahkan rasa penting salad itu.

Anda boleh berkhidmat sehingga empat orang dengan bahan-bahan berikut:

2 pound kupang segar, dibersihkan dan kukus
1 paun udang, dibersihkan dan de-veined dan direbus
1/2 paun rebus sotong (potong jaluran)
2 bawang merah dicincang halus
2 tangkai daripada saderi, dibasuh dan dicincang
bersarapan pagi 1/2 cawan hitam
1 cawan penuh minyak zaitun extra virgin
1/4 cawan jus lemon segar squeezed
5 ulas besar daripada crushed bawang putih
Garam dan lada sulah

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *