Individu insurans kesihatan – fakta-fakta keras yang sejuk

Individu insurans kesihatan – fakta-fakta keras yang sejuk

Bilakah anda bersiap sedia untuk mencari insurans kesihatan yang anda perlu tahu bahawa insurans kesihatan terdiri daripada dua jenis pelan. Jenis yang pertama dinamakan pelan pampasan dan kedua dipanggil pelan penjagaan terurus (aka – HMO). Selain itu pelan ini boleh dipecahkan kepada pelan yang lebih kecil supaya ia adalah penting untuk apa yang anda masuk ke dalam.

Mari kita pergi ke depan dan bercakap tentang pampasan penjagaan kesihatan insurans. Pelan pampasan adalah apa yang kebanyakan anda yang mungkin digunakan untuk. Anda mempunyai hak untuk memilih pelbagai barangan penjagaan kesihatan dan kemudahan perubatan doktor anda. Anda atau majikan anda boleh membayar premium yang ditetapkan secara bulanan dalam kes-kes tertentu yang anda mungkin mempunyai potongan tinggi atau rendah potongan yang anda akan perlu membayar dan mungkin (biasanya) sebahagian kecil daripada Rang undang-undang (sekiranya anda melihat satu).

Pelan pampasan boleh menjadi agak mahal terutamanya jika anda membayar premium keseluruhan diri anda. Kini premium bagi keluarga empat dengan potongan rendah dan banyak manfaat berjalan kira-kira $2000 sebulan. Jika ia terlalu banyak untuk anda anda perlu meningkatkan potongan anda atau mencari pelan penjagaan kesihatan yang asas, yang merangkumi manfaat kritikal tetapi tidak meliputi perkara-perkara seperti membayar 100% dari bil perubatan anda. Jika anda keluarga anda yang agak sihat ini boleh menjadi satu cara untuk menjimatkan wang.

Penjagaan kesihatan secara terurus biasanya datang dalam bentuk HMO yang juga dikenali sebagai organisasi penyelenggaraan kesihatan. HMO adalah satu kumpulan klinik doktor Hospital dan kemudahan perubatan lain yang merupakan sebahagian daripada rangkaian yang bertujuan untuk memastikan kos yang lebih rendah. Ya memang benar, HMO boleh menjimatkan sedikit dalam bil-bil perubatan namun anda terhad kepada perkhidmatan penjagaan kesihatan dalam rangkaian tersebut.

HMO sentiasa seolah-olah membuat berita. Mereka akan pantau murah (agak perlu untuk mengekalkan harga rendah). Jika anda perlu untuk mendapatkan apa-apa jenis rawatan yang Khas (seperti melihat pakar) anda perlu mendapat kelulusan dari doktor penjagaan primer yang sentiasa mengambil masa yang lama. Ini boleh mengecewakan terutama bagi orang-orang dengan keadaan perubatan serius yang menunggu untuk mendapatkan rawatan yang benar-benar perlu. Itulah mengapa HMO mendapatkan rap yang buruk.

Selepas membaca artikel ini, saya pasti anda boleh bersetuju bahawa pelan pampasan adalah cara terbaik untuk menjaga kesihatan keluarga anda dengan mendapatkan mereka untuk menjaga yang mereka perlukan, Walau bagaimanapun anda perlu bersedia membayar tambahan kos penjagaan yang lebih baik.

Tidak semua pelan insurans kesihatan perlu mahal, anda perlu membeli-belah di. Singgah blog saya dan merebut beberapa sebut harga percuma insurans kesihatan. Jika anda sedang mencari untuk membeli insurans kesihatan individu murah kami ada beberapa pembekal yang serta-merta boleh email anda beberapa petikan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *