India dan pertumbuhan dalam industri penjagaan kesihatan

India dan pertumbuhan dalam industri penjagaan kesihatan

Kesihatan adalah faktor yang paling penting dan penting untuk menjalani kehidupan yang gembira dan tanpa bimbang.
Kita semua tahu bahawa badan kita seperti sebuah mesin, dengan terlalu banyak bahagian yang berfungsi secara bebas dalam membuat mesin kami, badan berjalan dengan lancar. Penjagaan yang sedikit untuk badan kita dan kita boleh memastikan kehidupan yang baik dan sihat.

India ialah sebuah sektor yang berkembang dalam industri prisihatin, dengan pertumbuhan yang dijangka untuk sehingga AS $75 bilion; Penjagaan kesihatan adalah salah satu yang paling cepat berkembang dan sektor-sektor yang paling di negara kita. India telah berkembang jauh dalam sektor ini dan menawarkan beberapa rawatan dan ubat-ubatan berbanding negara-negara lain yang terbaik.
Dari beberapa doktor terbaik disediakan ke atas kaedah dan peralatan, di hospital-hospital di India akan diri yang mencukupi dalam setiap cara yang. Dari Hospital pengiring di Delhi – juga terkenal dengan pembedahan pintasan kepada Institut kanser di Chennai, Kemudahan perubatan di India akan menjadi lebih baik hari demi hari.

dan juga memberi faktor kepercayaan kepada orang di seluruh dunia bagi kemudahan perubatan mereka.

Salah satu hospital-hospital utama di India adalah berusia 57 tahun P D Hinduja Hospital & perubatan Penyelidikan Pusat negara terletak di Mumbai. Tegak berdiri di CBD di kawasan Mahim adalah ini state-of-the-art dilengkapi Pusat Perubatan. Dengan doktor yang berkelayakan dan Tempahan kaedah rawatan Hinduja Hospital
adalah antara hospital-hospital yang cukup dihormati India. Hospital ini telah diiktiraf dengan pelbagai cara, Walau bagaimanapun, salah satu daripada pencapaian terbesar hospital ini telah menjadi perintis dalam mendapatkan pisau Gamma The – standard emas dalam Radio pembedahan yang bebas – invasif neurosurgical alat, Twin kelajuan MRI revolusi teknologi dalam pengimejan kardiologi dan neurovascular.

Rawatan Gamma pisau adalah sesuatu yang kebanyakan orang di India tidak tahu pisau Gamma A merupakan peranti yang digunakan untuk merawat tumor otak dengan dos yang tinggi terapi radiasi. Rawatan ini mengambil masa hanya sehari dan pesakit boleh kembali kepada rutin biasa mereka dalam masa beberapa hari. Peranti ini bertujuan sinaran gamma melalui titik sasaran dalam otak pesakit. Pesakit yang memakai topi keledar khusus yang ditetapkan untuk tengkorak mereka pembedahan supaya tumor otak masih bergerak pada titik sasaran sinar gamma. Sinaran kuat seterusnya dihantar melalui tumor di dalam sesi rawatan satu, manakala tisu-tisu otak yang sekitarnya agak terlepas. Jabatan neurosurgeri Hospital Hinduja adalah negeri pertama di India yang telah memperolehi peralatan ini dan telah berjaya melakukan pembedahan yang banyak melalui ini. Rawatan Gamma pisau yang telah terbukti keberkesanannya bagi pesakit dengan ketumbuhan otak ringan atau bahkan berbahaya. Risiko rawatan ini sangat kecil dan komplikasi yang berkaitan kepada peringkat tumor tersebut. Kelebihan rawatan ini di hospital Hinduja adalah:
• Bloodless
• Precise
• Kos yang rendah
• Mengalami pasukan
• Khusus Hospital
• Rawatan dan kemasukan hospital – cuba dan membuat ayat pendek ini – ia adalah jenis mendadak sekarang.

Impian Mr. P D Hinduja untuk membina sebuah hospital ultra moden penjagaan, yang diiktiraf antarabangsa untuk perkhidmatan perubatan bertaraf dunia kini dicapai.
Menjadi hospital pertama memperkenalkan konsep ‘perunding sepenuh masa’, Hinduja Hospital adalah dihormati dan diiktiraf kejayaan dan kepercayaan yang ia telah mendapat beberapa tahun lepas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *