Indeks glisemik Brown Rice sebagai sebahagian daripada Diet anda tetap

Indeks glisemik Brown Rice sebagai sebahagian daripada Diet anda tetap

Banyak orang telah nasi untuk makan tengahari atau makan malam secara tetap, setiap hari bagi kebanyakan orang. Tetapi jika anda belajar bagaimana untuk menggunakan Indeks glisemik, ia akan menunjukkan kepada anda berapa banyak ini boleh menjejaskan kesihatan anda dan juga mengenai perbezaan utama antara glisemik Indeks brown beras dan nasi putih. Dengan menggunakan Indeks glisemik, ia wil lebih mudah bagi anda untuk menentukan makanan yang boleh menjejaskan aktiviti gula dalam darah anda. Sebagai contoh bahawa jumlah karbohidrat yang terkandung dalam makanan yang tertentu banyak mempengaruhi tahap gula dalam darah anda dan ini boleh menyebabkan komplikasi pada keadaan kesihatan semasa anda, terutamanya jika anda mengalami penyakit kencing manis atau obesiti.

Glisemik Indeks brown rice atau Indeks glisemik beras secara umum mungkin berbeza bergantung kepada pelbagai. Pendek bijirin beras Jasmine dan beras brown (pendek bijirin) mengandungi amylopectin, sekali gus memberi nilai GI yang tinggi. Jenis beras yang lain juga boleh menjadi tinggi pada amylose, sementara sesetengah mempunyai nilai GI rendah seperti nasi brown panjang bijirin, nasi basmati dan beras itu ditukar Uncle Ben (semata-mata – lama putih bijirin beras telah yang paling amylose dan amylopectin-kurangnya ini, jadi ia cenderung untuk menjadi fluffiest dan -kurangnya melekit.). Walau bagaimanapun, mengambil perhatian bahawa terdapat cara yang menarik untuk menentukan jumlah GI yang terkandung dalam beras. Contohnya, beras merah Indeks glisemik yang rendah dan anda akan tahu tentang perkara ini dengan cuba untuk mengumpul beras selepas memasak ia dan memutarkannya ke dalam bola nasi. Jika nasi brown terjebak bersama-sama, maka ia pasti mempunyai nilai GI tinggi.

Beras dengan nilai GI tinggi harus dielakkan seberapa banyak yang mungkin. Jika nasi brown Indeks glisemik yang rendah tidak ada, kemudian pastikan yang makanan GI rendah lain dalam menu anda untuk meneutralkan kesan pada tahap gula dalam darah anda. Ini boleh yakinkan anda bahawa anda tidak perlu untuk menyingkirkan beras di dalam menu harian anda. Ketika menyediakan makanan anda, anda hanya perlu pastikan bahawa jumlah GI nilai makanan dalam makanan anda tidak pergi ke atas jumlah GI yang disyorkan setiap hari.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai glisemik Indeks brown rice, anda boleh melakukan sedikit penyelidikan padanya melalui internet. Bijirin yang pendek boleh menjadi pilihan terbaik anda semua lain-lain jenis nasi mengandungi karbohidrat yang tinggi atau mempunyai tinggi GI nilai. Anda juga boleh rujuk kepada pakar diet atau pakar pemakanan untuk membantu anda merangka pelan diet yang berkesan untuk anda yang termasuk glisemik Indeks brown rice. Ini boleh memudahkan anda untuk mengawal tahap gula dalam darah anda dan untuk mengelakkan komplikasi dengan keadaan kesihatan masa hadapan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *