Indah tujuh sebab mengapa Citrate kalium adalah salah satu vitamin utama untuk Gout

Indah tujuh sebab mengapa Citrate kalium adalah salah satu vitamin utama untuk Gout

Jika saya telah membuat senarai vitamin lima teratas untuk gout, kalium sitrat pasti akan di atasnya. Kerana kalium adalah sangat beralkali, dan kerana citrate kalium adalah satu bentuk yang baik diserap kalium, ia mempunyai reputasi yang baik sebagai satu Pengalkali dan sebagai salah satu vitamin gout yang terbaik. Alkalization membawa banyak manfaat kepada penghidap gout, termasuk meningkatkan tahap pH badan secara amnya, yang telah dijumpai untuk membuat asid urik lebih larut dan oleh itu lebih dissolvable. Tetapi secara lebih khusus, kalium sitrat yang baik meningkatkan pH air kencing. Jadi mengapa harus meningkatkan pH air kencing menjadi penting bagi penghidap gout?

DAN TUJUH DI

Ia telah mendapati asid urik yang lebih rendah, walaupun tidak selalu.

Ia membantu memelihara asid urik (UA) peringkat rendah, sangat penting untuk menghalang serangan gout berulang yang.

PH risiko batu asid urik dalam buah pinggang yang membangunkan dikurangkan dengan menaikkan air kencing. Risiko ini adalah tinggi di kalangan penghidap gout. Kira-kira 20% (dan mungkin lebih) Gout pesakit dengan air kencing berasid akan membangunkan batu buah pinggang asid urik jika mereka melakukan apa-apa tentang risiko.

Kalium sitrat walaupun telah ditunjukkan untuk membubarkan asid urik batu buah pinggang atau menghentikan perkembangan mereka.

Dan ia telah dibubarkan lebih biasa macam batu dalam buah pinggang yang dibuat daripada pelbagai jenis kalsium.

Ia boleh menghentikan perkembangan asid urik yang berlebihan (hyperuricemia) dari membangunkan Kristal MSU oh-jadi-menyusahkan orang-orang yang segera punca serangan gout yang luar biasa menyakitkan.

Ia boleh mengelakkan hasil bersambut batu buah pinggang, yang adalah pembedahan lithotripsy.

PERLU TAHU

Dua fakta yang perlu diketahui. Mula-mula anda mempunyai air kencing berasid? Air kencing berasid adalah nilai pH air kencing yang pH 5.0 – pH 5.5. Kalium citrate, biasanya berkesan, alkalizes air kencing. Bagaimana beralkali ia harus? Akaun berbeza tetapi di suatu tempat dalam pelbagai pH 6.2 – pH 7.5.

Penggunaan pH test strip untuk mengetahui apakah pH air kencing anda. Mendapatkan jalur ujian pH, atau kertas pH. Ianya mudah
Laman Utama ujian tetapi ikut arahan dalam arahan pengilang risalah dengan tepat. Untuk bacaan yang tidak betul boleh menyebabkan kesimpulan yang salah yang membawa kepada tindakan-tindakan yang tidak betul.

Fakta kedua dipelajari ialah permulaan (asas) tahap kalium serum (darah). Ini bermakna ujian darah yang diatur oleh doktor anda. Dan ini bermakna ujian kalium yang berulang untuk menemui bagaimana membesarkan kalium menaikkan pH air kencing.

BEKERJA DENGAN SEORANG DOKTOR

Anda perlu bekerja dengan seorang doktor. Terdapat banyak bahaya kalium tinggi (hyperkalemia) dan rendah kalium (hypokalemia). Manakala anda boleh menguji pH air kencing anda dengan kertas pH di rumah, ia adalah juga dinasihatkan untuk mempunyai bacaan pH anda diperiksa oleh pakar perubatan. Selepas tempoh rawatan ini paras asid urik darah anda boleh disemak untuk mengetahui sama ada sitrat kalium dan pH yang menguji prosedur sedang berusaha untuk mengumpul air kencing PH dan objektif sebenar yang lebih rendah asid urik. Jika tidak, dos sitrat kalium yang boleh dilaraskan ke atas, atau mungkin ke bawah jika ia.

Doktor anda mungkin mahu mempertimbangkan Pengalkali lain seperti kalium-magnesium sitrat atau kalium-sodium citrate kajian yang menunjukkan juga meningkatkan pH air kencing.

Jumlah sitrat kalium diperlukan untuk mengumpul air kencing pH tidak mungkin merupakan antara keselesaan tambahan yang anda akan dapati di kaunter-kaunter (OTC) atau mereka vitamin dalam talian laman web yang menjual makanan tambahan daripada sitrat kalium. Produk-produk ini mengandungi 99mg satu tablet. Hampir pasti anda akan memerlukan lebih daripada ini untuk menyampaikan faedah terapeutik, yang bermaksud sitrat kalium preskripsi. Bahagia kalium adalah tidak mahal.

NB. Artikel ini mengandungi maklumat perubatan, nasihat bukan perubatan. Jika anda mempunyai gout atau hyperuricemia, sentiasa membincangkan perubahan pemakanan dengan seorang doktor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *