Immunometabolism: Sempadan baru

Immunometabolism: Sempadan baru

Setiap sekarang dan kemudian agak menjatuhkan rahang penyelidikan diterbitkan, seperti kes minggu ini kerana jurnal perubatan alam diterbitkan tiga artikel menggemparkan yang menghubungkan fungsi sel-sel imun untuk obesiti dan kencing manis – data yang membuka pintu untuk menyelesaikan semua jenis masalah kesihatan termasuk obesiti mengeluarkan sendiri, response imun yang cekap untuk selsema individu berlebihan berat badan, serta masalah autoimun yang berkaitan dengan obesiti.

Ia telah dikenali untuk beberapa tahun pound tambahan lemak orang yang berlebihan berat badan akan menjana jumlah yang ketara berkaitan dengan imuniti isyarat keradangan seperti TNFa dan IL6. Keradangan itu bukan sahaja merosakkan lemak disimpan supaya ia kurang metabolically responsif, ia telah terbukti menyebabkan kerosakan keradangan di sekitar badan yang membawa kepada peningkatan kadar penyakit jantung, kencing manis, kanser dan kemusnahan sendi.

Apa tidak difahami akan perubahan-perubahan dalam lemak yang tersimpan yang menyebabkan keadaan keradangan ini. Penyelidikan baru pergi jauh ke arah menjelaskan dengan tepat bagaimana ini berlaku dan mekanisme yang mengejutkan. Ia melibatkan fungsi T pelbagai pengawalselia sel-sel sistem imun, sel-sel yang sehingga saat ini tidak pernah terfikir untuk mempunyai apa-apa kaitan dengan berat badan dan metabolisme.

Berikut adalah pautan ke ABSTRAK Kajian ini:
Menghubungkan sel-sel T dan penyerapan glukosa oleh sel-sel lemak – satu kajian yang menjelaskan perubahan sel-sel T yang secara langsung mempengaruhi metabolisma.
Sel-bagaimana lemak keradangan mendapat khabar – satu kajian yang menjelaskan bagaimana perubahan dalam sel menyebabkan keradangan.
Antihistamin mencegah obesiti dan kencing manis – satu kajian menunjukkan salah satu cara untuk membantu menangani isu ini adalah dengan penggunaan antihistamin (salah satu ubat-ubatan yang diuji adalah versi sintetik quercetin, anti-histamine semulajadi paling alam semula jadi).

Kita fikirkan sistem imuniti sebagai pertahanan utama kami terhadap penceroboh asing, yang sememangnya benar. Sains sepanjang dekad yang lepas telah meletakkan sistem imun dalam komunikasi perniagaan secara umum, terutamanya di dalam sistem saraf. Sistem imun juga orchestrates proses pembaikan badan anda semasa tidur. Leptin, hormon yang komander dan Ketua metabolisme anda, adalah berstruktur seperti cytokine yang kebal, yang menunjukkan kemungkinan sampukan antara sel-sel imun dan hormon yang berkaitan dengan metabolisma yang tinggi.

-Kajian baru menunjukkan haiwan yang tidak berlebihan berat badan yang tinggi tahap T Pembantu sel-sel (CD4 *) dan sel-sel T peraturan dalam tisu adipos putih mereka. Walau bagaimanapun, lemak haiwan yang berlebihan berat badan dan obes kencing manis manusia ini mempunyai populasi sel-sel imun itu hampir hilang dan telah digantikan dengan populasi sel-sel CD8 + T (juga dipanggil sel-sel T cytotoxic atau sel-sel T pembunuh), sel-sel T Cytotoxic membunuh sel-sel kanser dan dijangkiti sel-sel virally. Di sini mereka adalah dalam jumlah yang berlebihan dalam lemak tersimpan – nampaknya bertindak balas terhadap tekanan yang awal dalam tisu adipos putih dari terlalu banyak lemak tambahan.

Walaupun ia mungkin bahawa dalam beberapa kes yang lemak itu sendiri adalah virally dijangkiti (isu tidak dibincangkan dalam kajian ini), ia adalah menunjukkan bahawa sel-sel T cytotoxic telah di sebalik pengambilan berlebihan macrophages ke pound tambahan lemak. Macrophages, seterusnya menjana keradangan secara besar-besaran yang berkaitan dengan berat badan berlebihan atau obes. Masalah ini, seterusnya menyebabkan lebih banyak sel-sel cyctoxic T dan kita berakhir dengan satu pihak keradangan yang besar yang self-perpetuating serta merosakkan metabolisme kalori dalam tisu adipos putih (penguncian dalam paun lebihan lemak bertakung yang tidak akan berganjak).

Ini bermakna bahawa betul T Pembantu sel dan sel-sel T peraturan yang diperlukan untuk mengekalkan tisu adipos putih dalam keadaan bukan-radang. Penyelidik juga menunjukkan Bilakah ini slaid daripada penyerapan glukosa kemudian baki oleh sel-sel lemak yang dysregulated membawa kepada pengekalan obesiti, tangkapan jahat 22 yang tentu digunakan untuk mana-mana orang yang mempunyai masalah yang berat dengan makan dan bersenam.

Penyelidik menunjukkan bahawa sebahagian daripada masalah sel imun ini, terdapat nombor-nombor yang berlebihan sel-sel T Pembantu 1 dan kekurangan 2 T Pembantu sel-sel dalam lemak. Lebihan sel-sel T Pembantu 1 adalah berkaitan dengan masalah autoimun, Alergi, masalah kulit, dan lain-lain. Ia adalah agak berkemungkinan bahawa sama seperti keradangan yang berlebihan yang datang dari sel-sel lemak boleh mendatangkan malapetaka sekitar badan, jadi ia adalah bahawa lemak boleh tilting kekebalan secara keseluruhan ke dalam lebihan 1 Pembantu T, membawa kepada pelbagai masalah kesihatan. Atau, masalah kesihatan T Pembantu 1 boleh di belakang membantu menyediakan landasan bagi obesiti. Cara sama ada ianya tidak dalam keadaan yang baik.

Selain itu, kekurangan sel-sel T Helper 2, terutamanya jika badan condong ke T 1 Pembantu berlebihan oleh obesiti, akan menjejaskan pembentukan antibodi yang diperlukan untuk melawan jangkitan seperti selesema babi. Seperti yang saya nyatakan dalam posting semalam, CDC memberi amaran bahawa obesiti adalah faktor risiko yang khusus bagi selesema babi lebih teruk.

Penyelidik juga mengenalpasti bahawa sel-sel mast yang jauh lebih banyak dalam tisu lemak daripada manusia gemuk dan kencing manis dan tetikus berbanding orang-orang yang berat badan normal. Memberi ubat-ubat antihistamin (Zaditor dan cromolyn) kepada tikus dengan ketara meningkatkan metabolisme mereka. Cromolyn adalah sejenis ubat yang mencontohi molekul quercetin, iaitu antihistamin semulajadi terbaik yang tersedia (carnosine merupakan satu lagi).

Dalam ujikaji mereka tikus telah dibahagikan kepada empat Kumpulan. Yang pertama ialah kumpulan kawalan; Kumpulan yang kedua hanya ditukar untuk diet yang sihat; ketiga diberikan cromolyn atau ketotifen fumarate; dan keempat adalah kedua-dua diberi dadah dan beralih kepada diet yang sihat.

Manakala gejala-gejala Kumpulan kedua bertambah baik sederhana, Kumpulan ketiga menunjukkan peningkatan dramatik dalam berat badan dan kencing manis. Kumpulan keempat menunjukkan hampir 100 peratus pemulihan dalam semua bidang.

Untuk menyokong penemuan ini, penyelidik mengambil Kumpulan tikus yang keupayaan untuk menghasilkan sel-sel mast diubah secara genetik yang Kurang Upaya penglihatan. Walaupun tiga bulan diet yang kaya dengan gula dan lemak, tikus ini tidak menjadi obes atau dibangunkan kencing manis.

Kajian ini adalah memang menggemparkan dan membuka pintu untuk strategi baru untuk membantu individu menguruskan berat badan mereka, terutamanya bagi mereka yang tidak boleh mendapatkan berat badan di bawah kawalan hanya dengan makan baik dan bersenam lebih.

Sudah tentu, semua prinsip-prinsip Leptin Diet masih terpakai dan data ini mengatasi lain-lain data yang berkaitan dengan bagaimana fungsi hormon, dan lain-lain. Individu yang mempunyai masalah berat badan yang sukar sering berjuang dengan tekanan, masalah Tiroid, dan ketoksikan juga. Apakah data ini adalah memberikan alat senjata pengurusan berat badan yang baru.

Matlamat adalah untuk bekerja mengurangkan keradangan sebagai keutamaan, dengan tumpuan khusus mengurangkan aktiviti sel mast lebihan semasa kehilangan berat badan, supaya profil imun yang biasa dalam tisu adipos putih mempunyai peluang yang berlaku.

Manfaat kesihatan mengembalikan sistem ini tidak terhad kepada kehilangan berat badan – mereka akan terus memperluaskan untuk semua penyakit keradangan penuaan yang berkaitan dengan obesiti. Ini adalah satu penyelesaian yang sangat realistik untuk masalah kesihatan yang sangat nyata yang dihadapi oleh berjuta-juta rakyat Amerika.

Bidang immunometabolism kini telah meletakkan kepentingan di dalam tanah. Menjangka pergunungan penyelidikan ke atas topik ini pada tahun-tahun yang akan datang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *