Ikan untuk Aquaponics

Ikan untuk Aquaponics

Keadaan alam sekitar dan air anda tempatan memainkan fungsi penting dalam memilih ikan untuk aquaponics. Aquaponics merupakan gabungan sistem akuakultur dan sistem hydroponics. Aquaponics jauhnya dengan aspek-aspek yang tidak menguntungkan akuakultur dan hydroponics dengan menggunakan efluen ikan yang mempunyai semua permintaan berkhasiat untuk perkembangan tumbuh-tumbuhan anda, dan ia menjadikan penggunaan media berkembang tumbuh-tumbuhan untuk membersihkan air. Jadi ikan powerhouse semua aquaponics sistem dan mereka menawarkan khasiat tumbuh-tumbuhan dan kepada diri sendiri.

Sesetengah orang, khususnya orang-orang tanpa terlebih dahulu pengalaman, dapat menemui menjaga ikan ikan sukar, tetapi berkembang sedikit dalam sistem aquaponic lebih mudah daripada meningkatkan ikan akuarium. Jika anda mengikuti beberapa peraturan yang mudah, berkembang ikan boleh sangat berterus-terang.

Ikan Made penggunaan dalam Aquaponics

Bergantung kepada persekitaran dan kewujudan pelbagai jenis ikan, anda mempunyai spesies yang berbeza untuk memilih bakal dibuat menggunakan sistem aquaponics anda. Anda perlu mempertimbangkan beberapa elemen sebelum memilih spesies ikan untuk meningkatkan yang terbaik. Jika anda tidak akan makan ikan maka tidak perlu untuk memilih satu jenis ikan yang berkhasiat, atau jika anda ingin memperluaskan ikan yang hidup sepanjang tahun samaada ditinkan, anda boleh tidak harus mengumpulkan ikan keluar bermusim.

Berikut adalah beberapa jenis ikan bagi sistem aquaponic anda:

Barramundi

Barramundi akan berkembang semasa musim panas tahun. Mereka membekalkan tuaian yang baik dan mereka Selain itu ikan yang berkhasiat. Barramundi yang berkembang dalam sistem aquaponic anda mempunyai rasa yang bersih dan rangup.

Ikan keli

Terdapat pelbagai jenis ikan keli dan mereka semua boleh ditanam dalam sistem aquaponic anda. Mereka berkembang pesat dan mereka juga mempunyai satu nisbah penukaran makanan yang sangat baik. Seperti ikan keli tidak mempunyai skala, mereka perlu menjadi berkulit.

Lampam

Lampam sesuai juga bagi aquaponics anda, tetapi kerana sifat yang sukar dan fleksibiliti mereka, mereka diistilahkan ganas serangga terhadap alam sekitar.

Kana

Kana yang agak sukar dan mereka membiak dalam bekas.

Jade Perch

Inilah ikan asli Australia dengan tahap minyak omega 3 yang tinggi. Jade Perch perlu air panas untuk terus hidup, seperti mereka makan diet omnivor mereka boleh dikembangkan dalam sistem aquaponics anda dan mereka berkembang pesat.

Koi

Koi kepunyaan spesies lampam dan mereka sering terdapat di kolam-kolam penuh dengan hiasan yang agak besar. Jika anda suka Koi, sistem aquaponic anda pasti akan di lokasi yang indah bagi mereka.

Murray Cod

Murray Cod adalah ikan asli Australia; mereka berkembang dengan cepat dan luar biasa untuk mengambil.

Perak Perch

Perak Perch adalah jenis yang asli Australia yang boleh dengan mudah dalam pelbagai keadaan. Mereka adalah omnivor, dan mengambil memo hijau, Duckweed dan Azolla. Walaupun mereka tidak cepat berkembang, mereka boleh meningkatkan hanya khususnya iklim.

Ikan Tilapia

Tilapia adalah paling digemari ikan 2 yang boleh ditanam dalam aquaponics anda. Mereka mengambil diet omnivor dan mereka boleh melawan keadaan air yang tidak mencukupi. Komplikasi hanya yang mereka memerlukan air suam.

Ikan trout

Ikan trout adalah ikan yang paling berkesan untuk ditanam dalam iklim sejuk dan mereka seperti air iaitu 10 hingga 20 tahap centigrade. Bilik-bilik ini mempunyai bilik yang luar biasa perkembangan makanan dan kadar penukaran nisbah.

Melihat selepas ikan

Dalam sistem aquaponics anda ikan suapan adalah input utama dan kualiti makanan yang anda pilih sudah tentu akan memikirkan kesihatan ikan anda dan di samping itu akan mempengaruhi kesejahteraan tumbuh-tumbuhan anda. Ikan boleh bertolak-ansur apa-apa jenis rutin memberi makan dan mereka memaksa mereka proses metabolik untuk memenuhi bekalan makanan. Jika anda ingin ikan anda berkembang dengan cepat, atau anda mempunyai kurang ikan dan perlu membuat lebih banyak makanan untuk tumbuh-tumbuhan anda, anda boleh dengan mudah makan biasa.

Jumlah ikan

Jika anda mempunyai banyak stok kepadatan anda dikehendaki menyimpan jam tangan, supaya syarat-syarat yang optimum akan disimpan. Tambahan pula, jika ketumpatan stok adalah tinggi, bahaya perkara-perkara yang menjadi salah adalah lebih tinggi. Jika anda mempunyai Ijazah dari ikan yang berkurangan, anda akan dapat mengurangkan bahaya anda dan bimbang. Walaupun sistem aquaponics perlahan-lahan diisi, yuran pembangunan loji masih boleh memberangsangkan.

Memilih dan mencari selepas ikan bagi aquaponics bukanlah satu tugas yang amat sukar dan ia adalah lebih mudah untuk memastikan mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *