Ikan paling biasa minyak kesan sampingan dan Tips untuk mengelakkan mereka

Ikan paling biasa minyak kesan sampingan dan Tips untuk mengelakkan mereka

Ramai orang tahu bahawa minyak ikan adalah sangat baik untuk kesihatan mereka. Walau bagaimanapun, mereka ragu untuk mengambil kapsul minyak ikan kerap kerana kesan-kesan sampingan minyak ikan. Jika anda salah seorang daripada mereka, artikel ini bertujuan untuk anda. Sila pastikan anda baca ini keseluruhannya.

Biar saya pertama beritahu anda satu fakta yang sangat penting – 99% daripada semua kesan sampingan minyak ikan boleh mudah dielakkan jika anda memilih jenis ikan yang betul berdasarkan suplemen minyak. Orang-orang yang biasanya mengadu tentang kesan-kesan sampingan sama ada mengambil satu dos besar tidak sepatutnya suplemen minyak ikan atau mengambil suplemen minyak ikan berdasarkan kualiti buruk. Jika tidak, anda dengan selamat boleh mengelakkan semua kesan sampingan dan menikmati faedah-faedah kesihatan ikan yang berasaskan minyak. Marilah kita sekarang Lihatlah kesan-kesan sampingan yang paling biasa dan bagaimana anda boleh mengelakkan mereka.

Kesan rasanya hanyir atau ulangan – mudah, ini adalah kesan sampingan yang paling biasa dengan suplemen minyak yang berasaskan ikan. Walau bagaimanapun, anda perlu memahami bahawa kualiti ikan yang berasaskan minyak tidak bau buruk dan ia tidak menyebabkan ‘ulangan’ atau memberikan kesan rasanya yang buruk. Kesan sampingan ini hanya dilihat dengan minyak kualiti buruk yang teroksida. Jika anda memotong sebuah kapsul minyak ikan, ia harus tidak bau buruk. Jika tidak, anda boleh menyimpulkan bahawa ia dibuat dari minyak ikan berkualiti rendah.

Senak, muntah-muntah, atau pedih ulu hati – sampingan-kesan yang boleh dilihat biasanya pada orang-orang yang mengambil ikan berdasarkan kapsul minyak perut yang kosong. Masalah-masalah ini boleh dielakkan dengan mudah dengan mengambil kapsul ini dengan makanan atau Snek. Juga, seperti saya sudah katakan, apa-apa kesan sampingan minyak ikan biasanya tidak dilihat orang yang mengambil makanan tambahan berkualiti tinggi.

Risiko pendarahan – kadang-kadang, mengambil dos kapsul minyak ikan yang berdasarkan yang besar boleh meningkatkan risiko pendarahan dalam orang-orang yang sedang menjalani terapi anticoagulant. Kerana asid lemak omega 3 yang hadir dalam minyak ikan yang berasaskan mempunyai darah penipisan hartanah, mereka tidak seharusnya diambil dalam jumlah yang besar jika anda sudah mengambil pencair darah seperti aspirin atau warfarin. Walau bagaimanapun, dakwaan ini tidak terbukti tanpa apa-apa keraguan setakat ini. Walaupun beberapa kajian klinikal telah dilakukan, Terdapat tiada bukti yang konkrit untuk mencadangkan bahawa ikan yang berasaskan minyak tidak boleh diambil bersama-sama dengan aspirin atau warfarin. Walau bagaimanapun, ia adalah sentiasa digalakkan untuk mencadangkan doktor anda sebelum mengambil suplemen asid lemak omega 3, jika anda ubat-ubatan ini.

Mercury keracunan – ini adalah apa yang kebanyakan orang akan takut apabila ia datang kepada kesan-kesan sampingan minyak ikan. Sejumlah lautan seluruh dunia telah tercemar teruk berkat tidak berkesudahan pembuangan sampah perindustrian dan lain-lain bahan yang tidak diingini. Hasilnya, ikan yang ditangkap dari wilayah ini didapati mempunyai tahap merkuri yang bahan toksik yang terlalu tinggi. Keracunan merkuri boleh menjadi amat berbahaya bagi kanak-kanak muda dan wanita hamil.

Untuk mengelakkan ini, anda perlu pergi untuk ikan tambahan berasaskan minyak yang diperbuat daripada ikan air sejuk seperti hoki dan tuna yang terdapat di kawasan-kawasan yang tertentu daripada lautan Selatan di mana terdapat tiada risiko pencemaran merkuri. Jadi, ikan jenis ini adalah Suci dan selamat untuk diambil jika dibandingkan dengan lain-lain jenis ikan yang ditangkap dari kawasan-kawasan yang tercemar. Juga, pastikan anda memilih suplemen yang telah disuling molekul untuk menyingkirkan bahan cemar berbahaya dan kekotoran. Jika anda memilih yang tulen, produk yang berkualiti tinggi, anda tidak perlu bimbang tentang kesan sampingan minyak berasaskan ikan yang berbahaya seperti mercury keracunan pada semua.

Overdos – USDA yang tidak ditubuhkan satu pemakanan pengambilan disyorkan (RDI) bagi asid lemak omega 3. Bergantung pada keadaan kesihatan anda dan berdasarkan cadangan doktor anda, anda boleh mengambil mana-mana daripada satu hingga empat kapsul sehari. Melainkan anda mempunyai masalah perubatan yang menghalang anda daripada mengambil ikan, anda tidak perlu risau tentang kesan sampingan minyak ikan dan boleh mengambil kapsul minyak ikan yang berasaskan kerap.

Ada anda mempunyai orang. Ini adalah cukup banyak apa yang anda perlu tahu mengenai suplemen minyak ikan yang berasaskan. Point yang aku ingin adalah mudah – jika anda memilih produk yang betul, anda tidak perlu bimbang tentang kesan-kesan sampingan minyak ikan. Jadi, pastikan Tip-Tip yang disebutkan di atas di rumah dan memilih produk yang betul semalam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *