Ikan murah minyak produk – 3 kotor fakta mengenai bagaimana mereka boleh merosakkan kesihatan anda & bagaimana anda boleh mengelakkan

Ikan murah minyak produk – 3 kotor fakta mengenai bagaimana mereka boleh merosakkan kesihatan anda & bagaimana anda boleh mengelakkan ia

Produk minyak ikan yang murah boleh merosakkan kesihatan anda lebih daripada faedah-faedah yang mereka mungkin menawarkan. Adakah mereka benar-benar pilihan yang bijak? Apakah kelemahan potensi mereka? Mengetahui jawapan kepada soalan-soalan ini di artikel ini.

Ramai orang mencari tawar-menawar yang murah di pasaran dan begitu juga mereka mencari minyak ikan murah. Itulah apa yang benar-benar salah dengan pendekatan ini, tetapi apabila ia datang untuk menjaga kesihatan, anda paling mungkin untuk mendapatkan apa yang anda bayar.

Aku akan keberatan untuk menggunakan mana-mana produk minyak ikan murah sebab banyak. Dan saya juga ingin menambah bahawa produk minyak ikan paling mahal mungkin tidak semestinya yang terbaik untuk kesihatan anda dan poket anda!

Mari kita lihat Kenapa minyak ikan murah bukanlah pilihan terbaik-

1) Pertama, minyak ikan boleh diperbuat daripada pelbagai jenis spesis ikan. Ikan secara tidak semulajadi yang tinggi kandungan omega-3 seperti orang lain. Produk minyak ikan murah biasanya menggunakan sumber ikan, yang tidak tinggi dengan asid lemak omega-3 yang termurah.

2) Hampir semua air laut di dunia mengandungi air tercemar. Pencemaran tidak semestinya buatan manusia (pencemaran industri), tetapi juga adalah disebabkan oleh faktor semulajadi, letusan gunung berapi misalnya di dalam laut.

Ini mengakibatkan pengumpulan toksin seperti merkuri, plumbum dan PCBs, dan sebagainya dalam daging ikan berlemak seperti ikan kembung, ikan salmon, tuna, dan lain-lain. FDA juga mengesyorkan untuk mengambil jumlah terhad ikan setiap minggu untuk mengelakkan kesan-kesan berbahaya daripada toksin berbahaya yang terdapat dalam ikan.

Penyulingan molekul adalah satu proses yang menghilangkan toksin dari minyak ikan dan minyak tulen yang terhasil kemudian akan terkandung dalam makanan tambahan. Sebilangan besar produk-produk minyak ikan murah tidak menggunakan penyulingan molekul, yang bermakna ia mengandungi bahan-bahan toksik seperti raksa, dll dan menimbulkan ancaman serius kepada kesihatan anda.

3) Satu lagi sebab mengapa produk minyak ikan murah mungkin tidak yang terbaik adalah bahawa dalam kebanyakan kes ikan yang ditangkap, disimpan di dalam tangki dan diangkut ke destinasi terakhir untuk diproses. Destinasi terakhir ini adalah sangat jauh dari tempat di mana ikan itu ditangkap. Panjang tempoh Menyimpan ini sudah cukup untuk membuat ikan yang menghidupkan tengik. Jadi banyak pengawet ditambah untuk membuang bau hanyir, yang tidak baik untuk kesihatan anda.

Berikut adalah beberapa sebab mengapa produk-produk yang paling mahal tidak mungkin nilai terbaik untuk wang–

1) Banyak jenama yang akan sangat mahal kerana kos yang tinggi dalam pemasaran. Disyorkan oleh doktor dan disahkan oleh selebriti terkenal. Sebagai contoh Dr. Sears telah menjadi hampir menjadi sebutan sekarang. Tidak syak lagi, produk yang berkualiti tinggi, tetapi majoriti daripada harga tinggi yang anda bayar pergi ke arah kos pemasaran, dan bukan untuk meningkatkan kualiti produk.

2) Suplemen minyak ikan terbaik yang perlu dibuat daripada spesies yang sememangnya tinggi dalam omega-3 yang–DHA dan EPA. Selain itu, jenama harus juga memberitahu anda dengan tepat berapa banyak omega-3, kandungan DHA dan EPA yang terdapat dalam setiap gel lembut.

Selepas kajian yang meluas, saya telah membuat kesimpulan bahawa anda boleh membeli yang tertinggi kualiti suplemen minyak ikan untuk sekitar $15-$ 20 sebulan. Apa-apa lagi yang anda bayar untuk mereka adalah terlalu banyak. Dan apa-apa yang kurang daripada itu bermakna bahawa mereka adalah murah ikan produk minyak yang mungkin menyebabkan lebih banyak mudarat kepada kesihatan anda daripada faedah-faedah yang mereka tawarkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *