Ikan minyak bagi Add atau Adhd – ada positif kesihatan dan kecergasan sambungan antara ikan minyak dan tambah atau Adhd?

Ikan minyak bagi Add atau Adhd – ada positif kesihatan dan kecergasan sambungan antara ikan minyak dan tambah atau Adhd?

Malah, tiada terus letupan daripada rasa ingin tahu pembelajaran tambahan mengenai minyak ikan untuk ADD atau ADHD memandangkan, seperti yang kita semua tahu, banyak anak-anak muda Sekolah-golongan tua telah didiagnosis dengan ADD atau ADHD. Justeru itu, kita akan diketepikan jika kita tidak menyebut bahawa dewasa mengalami juga ADD atau ADHD.

Jadi, apakah link melibatkan ikan minyak dan ADD atau ADHD?

Minyak ikan boleh menjadi bekalan yang kaya dua asid eikosapentaenoik (EPA) dan asid dokosaheksaenoik (DHA), asid lemak penting omega-3 yang. Asid lemak Omega-3 dianggap “penting” sejak, seperti vitamin pemakanan, keperluan sistem mereka untuk kecergasan dan kesihatan yang sangat baik dan tidak dapat mengeluarkan mereka supaya mereka perlu diperolehi daripada sumber makanan.

Tidak perlu dikatakan, makmur sumber asid lemak omega-3 yang didapati dalam ikan air sejuk. Justeru itu, omega-3 juga terletak di beberapa loji sumber ini seperti minyak flaxseed, Walau bagaimanapun omega 3 dari tumbuh-tumbuhan hanya mempunyai ALA (asid alpha-Linolenik) yang menuntut untuk ditukar kepada DHA dan EPA dapat digunakan dengan berkesan. Terletak pada dasarnya, hanya omega-3 dalam minyak ikan termasuk sama DHA dan EPA, kedua-dua jenis asid lemak omega-3 yang lebih mudah digunakan oleh fizikal.

Untuk tambahan menggambarkan sambungan di antara minyak ikan untuk ADHD dan ADD…

Sama-sama omega-3 dan omega-6 asid lemak (yang berbeza penting asid lemak) memainkan fungsi penting dalam pembangunan kanan dan fungsi otak dan saraf prosedur. Selain itu, asid lemak omega-3 dan omega-6 yang muncul untuk menjadi amat penting untuk melaksanakan kognitif dan tingkah laku. Hakikatnya, asid lemak perlu ini ditemui dalam kepekatan yang besar dari otak, khusus dalam omega-3 asid lemak DHA. Tambahan khas, otak manusia dihasilkan sehingga kira-kira 60% lemak, dan kira-kira lima puluh peratus daripada lemak tambahan yang DHA!

Walaupun sama-sama omega-6 dan omega-3 yang penting untuk mengutamakan kesejahteraan, pelbagai pihak berkuasa percaya bahawa rejim diet Amerika terdiri daripada jauh juga beberapa omega-6s, dan tidak pernah mencukupi omega-3, yang boleh meningkatkan risiko untuk tuan rumah apa-apa penyakit seperti kemurungan, penyakit jantung, kanser, kencing manis, asma.

Selain itu, penyelidikan telah dikaitkan ADHD kekurangan asid lemak omega-3. Di samping itu, ternyata bahawa orang-orang yang mengalami ADD / ADHD kadang-kadang kurang DHA, omega-3 asid lemak perlu yang pasti disebut untuk memainkan peranan yang penting dalam perkembangan otak dan fungsi otak yang betul. Untuk sebab ini, sesetengah pakar peguam bela penghidap keadaan ini untuk memperluaskan penggunaan asid lemak omega-3 mereka ini seperti mengambil ikan minyak untuk ADD atau ADHD, bermakna suplemen kesihatan minyak ikan. Sudah tentu, di dalam “dunia” kita akan mempunyai keupayaan untuk mendapatkan salah satu daripada omega-3 yang kita memerlukan untuk mengutamakan kesihatan dengan makan ikan air cili tiga kali seminggu. Sedih untuk mengatakan, kita tidak tinggal di dalam “dunia yang sempurna” Itulah mengapa mengambil minyak ikan tambahan untuk ADD atau ADHD dari masa ke semasa dicadangkan oleh pakar-pakar industri.

Tetapi tunggu, ada maklumat yang lebih menarik tentang minyak ikan…

Penyelidik di College of South Australia pula penyelidikan ujian gabungan minyak ikan omega-3 dan omega-6 malam primrose oil pada 132 ADHD, anak-anak sekitar tempoh 15 hingga 30 minggu. Tambahan yang dirujuk sebagai mata q.

Anak-anak muda telah dibahagikan kepada tiga Kumpulan untuk 1 yang 15 minggu dalam kajian ini. 1 Kumpulan mengambil q mata tambahan; 2 mengambil suplemen mata q plus dos minima multi vitamin/mineral tambahan dan juga Kumpulan 3 mengambil plasebo. Untuk 2nd yang 15 minggu, anak-anak kecil sekitar plasebo mengambil suplemen mata q dan multi tambahan vitamin/mineral.

Berhenti dengan tempoh 30 minggu, minyak ikan 30 minggu kedua-dua kumpulan menunjukkan satu 40-50 peratus peningkatan dalam pengendalian di samping peningkatan 30-40% yang terbukti berkesan Kumpulan 15 minggu. Sebenarnya, bertentangan dengan hasil kajian dari dua Tempahan secara umumnya ubat tersebut untuk ADHD, Ritalin dan Concerta, mereka terletak bahawa minyak ikan adalah jauh lebih berkesan.

Peringkat menarik yang berbeza mengenai ikan minyak untuk ADD atau ADHD…

Berdasarkan wang berkesan terkenal “Terapi perubatan Islam pakar perubatan semulajadi” ditulis oleh Mark Stengler, ND yang menyatakan:

“Si kecil sekolah-golongan tua yang kebanyakan sudah didiagnosis dengan gangguan defisit perhatian (ADD) atau keadaan hiperaktiviti defisit tumpuan (ADHD) dan masalah-masalah mereka kadang-kadang berkaitan dengan ketidakseimbangan pemakanan. (Lebihan gula dan beberapa bahan tambahan dalam makanan ringan telah terutamanya telah menyalahkan.)

Asid lemak penting seperti DHA adalah amat penting bagi fungsi otak yang baik, tetapi – betul, anak-anak kecil berapa banyak Adakah anda mengenali yang makan ikan bersih air sejuk tiga kali seminggu? Apabila anak-anak muda tidak mencari DHA yang mencukupi dan mereka akan memuatkan lemak tambahan yang tepu, asid lemak trans, dan asid lemak omega-6 daripada makanan segera, hasil akhir yang tidak dapat dielakkan adalah ketidakseimbangan asid lemak yang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *