Ikan keli yang Super dan Dips lampam – Bait rendaman dan pemakanan mencetuskan

Ikan keli yang Super dan Dips lampam – Bait rendaman dan pemakanan mencetuskan

Kombinasi yang sangat istimewa sangat kuat ikan suapan stimulator, apabila direndam ke umpan anda, benar-benar boleh membiak hasil tangkapan anda dengan mudah…

Tanah baiting bagi ikan keli dan lampam benar-benar boleh sampai ke ketetapan pemakanan dan jumlah yang anda gunakan untuk mendapatkan ikan lebih berhati-hati mereka yang semulajadi tetapi ianya stimulatory aditif yang anda gunakan yang membuat semua perbezaan dalam dunia!

Apabila ia datang kepada bait ini: rahsia besar adalah digunakan dalam kuantiti yang banyak dan kerap memakan jumlah asid amino yang sangat bermurah hati impregnated umpan sama ada boilies, pelet, daging umpan, umpan ikan atau tanah baits pelbagai penerangan atau borang.

Dengan harga rendah berkaitan, anda mungkin mahu cuba mencampurkan makanan tambahan bina badan ‘Holland dan Barret”‘cecair asid amino’ (seperti ‘Minamino’) dengan tambahan cecair Nash ‘Whiskey EE’ dan Nutrabaits ‘Nutramino.’ Menggunakan 3 jenis asid amino yang sumber dengan ditambah attractors benar-benar boleh memberi anda cangkuk umpan dan umpan bawah harga rangsangan yang sangat besar untuk ikan besar yang digunakan sebagai gunakan, rendah, ‘di luar perasa’ beku dan dinyahfroskan ke umpan, dan sebagainya.

Selain itu, menambah heaped sudu teh garam halus laut setiap 4 atau 500 milliliters campuran asid amino benar-benar multiplies tarikan umpan anda. Cuba menambah 2 sudu teh betaine hydrochloride setiap 4 hingga 500 milliliters cecair asid amino tambahan.

Menambah betaine hydrochloride campuran garam dan amino ini membuat attractor yang amat unggul dan benar-benar menarik ikan terhadap umpan dan berenang di ideal ‘pemakanan dirangsang’ keadaan yang bersedia untuk memberi makan dan mendapatkan ketagih anda! Betaine sangat sangat stimulatory banyak spesies ikan, lampam dan ikan keli termasuk bersama-sama dengan ikan seperti ikan trout, bes, belut selut dan juga laut ikan seperti flounders!

Anda boleh membeli betaine ‘HCL’ dari pembekal Memancing yang banyak terutamanya dari pakar Memancing umpan pembekal, Kedai-kedai makanan kesihatan, ahli kimia, Kedai-kedai ubat dan sebagainya. Terdapat satu bentuk tablet yang anda boleh mendapatkan dengan pepsin dan betaine hydrochloride yang digabungkan dan ini adalah besar. Banyak spesis Ikan benar-benar mendapatkan bertukar lebih jika ‘jus pencernaan’ seperti pepsin telahpun bermula untuk mencerna makanan mereka untuk mereka terlebih dahulu atau dibekalkan dalam makanan mereka!

Cuba pembekuan ini disediakan campuran ke umpan anda (walaupun ke dalam pes, doh atau pelet baits) dan balutkan dan refreeze ini ke cangkuk anda baits dan ‘percuma umpan’ kira-kira 5 kali dan umpan anda akan berada di kelas yang berlainan untuk readymades tanpa persediaan khas ini.

Proses ini perubahan struktur untuk di bagi umpan yang lebih baik dan juga membolehkan bakteria untuk membina dalam mereka dan mula untuk ‘predigest mereka’ yang sangat bermanfaat juga melepaskan amaun lebih menarik asid amino, gula, alkohol dan rasa dari umpan anda, di mana kesemuanya adalah sangat stimulatory.

Titik adalah untuk gunakan umpan anda penuh dengan asid amino bebas larut air dan bahan-bahan yang menyediakan ini, kerana ini adalah sebahagian daripada yang terbaik untuk attracting lampam yang besar, ikan keli dan lain-lain spesies, kedua tiada! Jika anda ingin menggunakan kaedah ini untuk paling ketara yang saya cadangkan itu, anda akan sentiasa menangkap beg lebih banyak ikan besar terutamanya menggunakan jenis campuran di atas. (Anda tidak perlu rasa!)

Saya secara peribadi tidak menyokong perisa komersial bukan kerana mereka tidak menangkap ikan, tetapi kerana angler purata menggunakan mereka. Saya lebih suka menggunakan perisa jenis suling secara semula jadi, anda boleh mendapatkan ini pisang atau cranberry contohnya, atau anda boleh ekstrak tumbuhan semulajadi seperti minyak cili sebaliknya.

Jika anda menggunakan beku di atas dan defrosting kaedah bagi semua umpan percuma anda juga, anda boleh top rod di mana-mana jika anda ikan dengan betul dan pastikan makan umpan cukup.

Saya tidak pernah bait sehingga dengan ‘umpan percuma’ boilie ‘turun’ umpan keterangan keras fished perairan. Dalam banyak situasi Memancing ini adalah sia-sia. Ia sering sebenarnya boleh membuat ikan yang lebih besar sukar untuk menangkap atas sebab yang pelbagai – jadi sebaliknya, berulang kali rendam, membekukan dan balutkan umpan percuma anda dan potong mereka! Ia mungkin tidak kemas dan mengambil masa tetapi anda akan kagum pada hasil dan berapa cepat mereka boleh datang dalam sesi Memancing walaupun pendek…

Penulis telah banyak lebih banyak ikan dan umpan ‘tepi’ sehingga lengan beliau. Setiap orang yang tunggal boleh mempunyai kesan yang besar pada hasil tangkapan. (Amaran: artikel ini dilindungi dengan Hakcipta.)

Oleh Tim Richardson.

Bagi yang unik dan diiktiraf baru secara besar-besaran pakar bait e-book ‘bible’ yang membuat / menempah:

“BESAR LAMPAM BAIT RAHSIA!” LIHAT:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *