Ijazah kejururawatan dalam talian – fakta dan mitos

Ijazah kejururawatan dalam talian – fakta dan mitos

Ingin menjadi seorang jururawat berlesen? Mencari yang terbaik dalam kejururawatan program yang akan membantu anda mencapai impian anda? Trend sekarang ialah pendidikan dalam talian. Trend baru ini membenarkan pelajar untuk belajar sementara pada masa yang sama mempunyai masa untuk melakukan aktiviti-aktiviti lain di luar darjah. Sebelum ini, nafkah yang telah keluarga untuk menyokong tidak mempunyai masa untuk pergi ke sekolah-sekolah tradisional untuk belajar. Sekarang bahawa kita hidup di dunia pantas, orang mudah boleh mencapai perkara yang dalam talian. Lebih-lebih lagi, rakyat kini boleh memilih untuk belajar dengan kursus pilihan mereka secara online dan pada kadar yang lebih cepat. Walau bagaimanapun, ada yang merasakan bahawa ijazah kejururawatan dalam talian adalah penipuan kerana khabar angin berbeza yang berlaku sekitar yang yang separa benar dan pertengahan yang palsu. Oleh yang demikian, pemohon dan pelajar akan koyak sama ada untuk belajar di sekolah biasa atau pergi untuk Ijazah kejururawatan dalam talian. Jika anda undecided jika anda ingin mendaftar dalam talian, berikut adalah fakta-fakta dan mitos tentang dalam talian Ijazah kejururawatan yang anda patut tahu.

Mitos: Talian kejururawatan darjah menghasilkan pelajar-pelajar yang tiru.

Fakta: Ramai yang takut untuk online terutamanya kerana mereka merasakan semua darjah dalam talian yang penipuan. Mungkin, mereka sebelum ini telah menjadi mangsa penipuan dalam talian. Walau bagaimanapun, tidak semua institusi dalam talian mempunyai sebarang hentakan. Lain-lain walaupun sewa Profesor dengan Sarjana supaya pengajaran berkualiti. Mereka berjanji bahawa kurikulum mereka adalah tepat dan berasaskan bukti.

Mitos: Darjah dalam talian tidak diiktiraf oleh badan-badan Accrediting.

Fakta: Sekali lagi, ini adalah separa benar dan beribu batu jauhnya false. Setelah itu berkata, orang harus tidak boleh generalizing. Terdapat sekolah-sekolah yang bertauliah dan terdapat sekolah-sekolah yang tidak bertauliah. Sudah tentu, ia adalah sukar untuk mengesahkan jika darjah dalam talian berkualiti dan pengajar jururawat mempunyai kelayakan yang diperlukan. Walau bagaimanapun, terdapat sistem akreditasi yang telah menggalakkan sekolah-sekolah kejururawatan dan jururawat institusi mengemukakan program-program kejururawatan untuk penilaian. Jabatan Pendidikan adalah bertanggungjawab untuk mengawasi proses akreditasi. JAS bekerja bersama Liga Kebangsaan untuk kejururawatan Suruhanjaya pengiktirafan atau NLNAC. Mereka bertanggungjawab untuk menentukan sekolah mana yang diiktiraf. Agensi-agensi lain accrediting termasuk Biro mengiktiraf Kesihatan pendidikan sekolah dan Majlis pendidikan pekerjaan.

Mitos: Aras kesukaran belajar di sebuah sekolah konvensional adalah berbeza dengan Ijazah kejururawatan dalam talian.

Fakta: Jika anda mahu melangkau gigih belajar, jangan daftarkan dalam sebarang atur cara dalam talian atau dalam sebuah bilik darjah yang konvensional. Sebelum anda membuat keputusan untuk di mana-mana program, Lihatlah kurikulum kerana mereka hampir sama dengan kampus kejururawatan program ijazah. Walau bagaimanapun, kerana ia adalah lebih daripada suatu kajian bebas, ia biasanya menjadikan pembelajaran lebih mencabar. Walau bagaimanapun, anda masih boleh mencari tenaga pengajar yang akan ditugaskan untuk membantu anda jika anda akan mempunyai masalah pada satu perkara.

Mitos: Anda tidak akan mendapat pekerjaan jika anda akan belajar dalam Ijazah dalam talian.

Fakta: Ini adalah pasti palsu terutamanya jika anda akan daftarkan di sebuah institusi yang berkelayakan dan Bertauliah di mana anda akan menerima latihan yang mencukupi. Kebelakangan ini, kebanyakan majikan mempunyai pengetahuan tentang kepentingan teknologi dalam pendidikan. Mereka bersedia untuk menerima orang-orang yang tidak lulus dari Ijazah dalam talian. Selain itu, jika anda adalah graduan Ijazah Sarjana Muda kejururawatan, anda masih perlu untuk lulus peperiksaan NCLEX jika anda ingin mencari pekerjaan di Amerika Syarikat. Objektif peperiksaan NCLEX ini adalah untuk memastikan masyarakat umum terlindung dan jururawat yang mampu apa yang dia lakukan.

Hari ini, banyak dan banyak Ijazah kejururawatan dalam talian disediakan bahawa anda boleh memilih daripada. Berhati-hati apabila memilih kurikulum dan mempertimbangkan tips di atas. Melindungi diri anda dengan mendapat maklumat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *