Idiopathic Thrombocytopenic Purpura – peningkatan sebagai platlet dengan menghapuskan makanan?

Idiopathic Thrombocytopenic Purpura – peningkatan sebagai platlet dengan menghapuskan makanan?

Jika anda mempunyai Idiopathic Thrombocytopenic Purpura anda boleh meningkatkan sebagai platlet dengan makan makanan yang betul? Atau untuk perkara yang boleh anda Kurangkan sebagai platlet dengan makan makanan yang salah?

Jawapannya ialah Ya pada kedua-dua akaun. Makan dengan betul boleh memberi impak yang besar pada penyakit ITP anda. Tetapi bagaimana anda boleh meningkatkan sebagai platlet?
Pertama anda harus sangat menyedari apa yang anda masukkan ke dalam tubuh melalui cara makanan. Ingatlah… bahawa ITP pecahan sistem imun anda kebanyakannya disebabkan oleh keradangan yang berleluasa di dalam badan. Makanan banyak diketahui golongan mukmin untuk sistem imun anda dan perlu dielakkan seperti wabak. Juga, anda boleh menjadi sensitif terhadap makanan tertentu dan mereka boleh merengsakan sistem anda dan menyebabkan gangguan ITP anda menjadi lebih teruk. Di seberang pagar, Terdapat juga banyak makanan luar sana yang boleh membina sistem imun anda seterusnya membantu anda meningkatkan sebagai platlet.

Makanan untuk menghapuskan jika anda ingin meningkatkan sebagai platlet.

Gula – gula, sirap komersil, (terutamanya Sirap jagung fruktosa tinggi yang pada dasarnya wreaks perandakan kami metabolisme dan sistem imun yang menyebabkan keradangan dalam badan – Malangnya hari sekarang HFCS (Sirap jagung fruktosa tinggi adalah lazim dalam sebilangan besar makanan kami)

Ditapis bijirin – tepung putih, nasi putih, bijirin sarapan yang diproses, pasta dll (makanan ini mempunyai kebanyakan hal-hal baik yang dikeluarkan dan kemudian sekumpulan vitamin sintetik ditambah yang tidak baik untuk anda pertempuran untuk meningkatkan sebagai platlet.

Makanan – makanan AKA mati sia-sia makanan yang dibungkus. Bukan sahaja makanan ini lakukan apa-apa untuk kesihatan anda tetapi mereka benar-benar merbahaya dalam jangka panjang dan akan melakukan apa-apa untuk membantu anda meningkatkan sebagai platlet. Kotak kadbod itu mungkin lebih baik bagi anda daripada apa yang ada di dalamnya!

Buruk lemak – perdagangan minyak sayur-sayuran, margarines dan terutamanya trans lemak (minyak sayuran separa terhidroksida) Jika anda ingin menambah anda sebagai platlet pastikan untuk menghapuskan semua perkara di atas daripada diet anda!

Pemakanan suplemen – suplemen vitamin dan mineral yang tidak semua dicipta sama dan peratusan yang besar tambahan di pasaran telah terbukti benar-benar menyebabkan pembentukan radikal yang dalam giliran menyebabkan keradangan yang tidak pernah akan membantu meningkatkan sebagai platlet. Sebaliknya mereka benar-benar boleh menyebabkan anda mempunyai sebagai platlet darah yang rendah.

Tenusu – jadi ramai yang sebenarnya sensitif terhadap produk tenusu tanpa walaupun mengetahui ia, dan produk tenusu yang tersedia secara komersil tidak akan membantu anda meningkatkan sebagai platlet. Dengan semua hormon dan antibiotik yang diberikan kepada lembu-lembu kami, ditambah pula dengan pemprosesan yang digunakan, produk tenusu seperti yang kita tahu mereka semalam adalah sangat asid membentuk dalam badan kita, yang seterusnya akan meningkatkan keradangan dan tidak pernah membantu meningkatkan sebagai platlet.

Makanan segera – peningkatan sebagai platlet? tak mungkin. Ini adalah makanan sangat diproses yang sarat dengan lemak tepu sangat untuk lebih panjang jangka hayat dan chock penuh bermacam-macam bahan pengawet kimia dan pengisi. Bukan sahaja akan anda mendapatkan lemak dengan makan makanan segera, anda akan menjadi radang dan jatuh sakit. Makanan segera tidak akan meningkat sebagai platlet!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *