Idea Tabung out-of-the-biasa

Idea Tabung out-of-the-biasa

Memerlukan idea-idea baru Tabung? Apabila organisasi atau kumpulan anda perlu mengumpul wang untuk perjalanan atau projek, ada apa-apa yang salah dengan jualan bakar lagi. Melakukan sesuatu yang sedikit berbeza, walaupun, dan anda boleh mendapatkan lebih banyak sukarelawan bagi acara tersebut. Anda juga mungkin mendapat pendedahan media yang lebih banyak, bermakna lebih ramai orang akan menyertai, yang bermakna lebih banyak wang yang dibangkitkan. Mengapa tidak mencuba salah satu daripada idea-idea yang berikut.

Mudah alih rummage jualan. Mempunyai jualan rummage adalah idea pengumpulan dana yang biasa, tetapi bagaimana pula jualan rummage mudah alih? Ia memerlukan mengumpul sumbangan daripada perkara-perkara untuk menjual, dan kerjasama daripada seseorang dengan menjemput lori. Menyusun perkara-perkara seperti rapi mungkin belakang trak, kemudian pergi percakapan, menjelaskan kepada penduduk bahawa anda akan mengumpul wang untuk perjuangan anda, dan meminta mereka untuk melihat pada jualan anda. Mungkin mereka juga akan mahu menderma perkara-perkara untuk menjual. Membawa jualan ke pantai atau tempat-tempat lain yang sibuk juga.

Cuci anjing. Basuh kereta adalah salah satu daripada idea pengumpulan dana paling biasa di luar sana, tetapi untuk mencuci anjing adalah kurang biasa. Mencari tempat di mana ramai orang berjalan kaki anjing mereka. Berus, syampu anjing, dan sumber air adalah apa yang anda perlukan. Anda juga boleh menjual mainan anjing, anjing makanan ringan dan lain-lain perkara yang berkaitan haiwan kesayangan untuk keuntungan yang lebih.

Perniagaan Pembersihan. Banyak perniagaan perlu mempunyai kawasan di sekitar mereka membersihkan. Restoran mungkin mempunyai sampah sekitar tepi tempat letak kereta mereka, beberapa perniagaan mungkin tanda-tanda mereka yang dibasuh, dan lain-lain dapat kaki lima dan lot-lot yang melanda mereka. Krew golongan muda dapat membersihkan harta dalam satu jam dengan bayaran yang ditetapkan, dan perniagaan yang boleh menghapus kira sumbangan pada cukai mereka.

Pengiktirafan dalam talian penderma. Apabila anda mengumpul derma untuk projek atau acara tetap, anda boleh berjanji penderma bahawa mereka akan diiktiraf di laman web rasmi Kumpulan anda. Mereka mendapat sedikit keabadian internet sebagai salah satu daripada orang-orang yang membuat acara, lawatan atau projek yang anda boleh didapati. Ia adalah perkara biasa bahawa penderma mendapatkan nama-nama mereka yang meletakkan sebuah plak, tetapi Laman web boleh diakses oleh semua rakan-rakan di mana-mana di dunia, supaya mereka boleh menunjukkan kepada mereka bagaimana mereka membantu.

Karun. Ini boleh menjadi peristiwa yang besar, walaupun adanya Tahunan jika organisasi anda memerlukan acara tetap Tabung. Idea asas: tali dari kawasan pantai, tanam Bar Perak dan duit syiling di pasir, dan biarkan orang yang memburu mereka dengan bayaran masuk. Katakan anda tanam suku 4-auns syiling emas, 20 satu auns Bar, 1000 pelbagai asing syiling perak (syiling beberapa kedai menjual ini untuk sepuluh sen), beberapa 500 dimes dan 2000 sen pada masa ini.

Pada harga hari ini ia memerlukan kos kira-kira $1,000, yang anda mungkin terlebih dahulu melalui derma. Dengan duit syiling 3524, hampir eveyone akan mencari sesuatu. 300 orang yang membayar $10 setiap menginap bersih Kumpulan anda $2,000, dan anda boleh menjual hotdogs dan minuman semasa acara tersebut.

Kecuali yang terakhir, ini adalah semua acara-acara yang agak murah untuk merancang. Memberitahu kertas kerja mengenai rancangan anda, sudah tentu. Idea-idea pengumpulan dana yang lebih luar biasa yang akan lebih cenderung untuk mendapatkan beberapa liputan akhbar percuma.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *