Idea penyelesaian nafas yang bekerja

Idea penyelesaian nafas yang bekerja

Adakah nafas anda yang benar-benar meluat? Jika jawapannya ya, maka saya tidak fikir sesiapa akan menyalahkan anda jika anda mencari tinggi dan rendah untuk penyelesaian nafas. Ia boleh menghina perlu halitosis. Adakah anda tahu apa akan berlaku melalui fikiran anda jika anda bercakap dengan seseorang dengan benar-benar dahsyat nafas berbau?

Nasib baik, mencari penawar untuk nafas bukanlah satu impossiblity. Ramai individu telah menghidap keadaan ini dan ramai orang-orang yang sama telah menemui satu penyelesaian nafas yang dapat menghilangkan masalah mereka. Cuba untuk mencari rawatan untuk berhenti merokok akan menjadi lebih sukar.

Terdapat makanan di dalam diet anda yang boleh memberi anda halitosis. Malangnya, sesetengah makanan ini mungkin akan kegemaran anda. Anda tidak perlu makan apa-apa makanan yang kaya dengan protein, kacang, makanan tenusu, daging merah dan ikan. Diet anda juga sepatutnya tidak didiami Bawang besar, bawang putih dan lain-lain makanan yang pedas. Makanan ini harus dihapuskan daripada diet anda kerana mereka mempunyai sebatian penyebab bau yang boleh mendapat exhaled dari melalui paru-paru.

Makanan ini haruslah diganti dengan buah-buahan segar, betik dan nenas, dan sayur-sayuran, seperti lobak merah, seleri dan pasli. Ramai individu yang cuba perubahan diet mendapati ia menjadi penyelesaian nafas yang agak berkesan.

Manfaat tambahan untuk menggantikan makanan penyebab halitosis dengan sayur-sayuran dan buah-buahan dalam regimen pemakanan anda adalah peningkatan kesihatan anda. Ibu sentiasa nag anak-anak mereka tentang makan buah-buahan dan sayur-sayuran untuk sebab-sebab ini sangat.

Minum sejumlah air yang mencukupi setiap hari adalah penawar alternatif yang baik untuk nafas. Tinggalan makanan gigi atau gusi atau lidah anda akan dihapuskan oleh air. Tinggalan makanan ini boleh meninggalkan bau yang dahsyat jadi ia adalah penting bahawa anda tidak membenarkan mereka reput di mulut anda.

Berikutan peraturan untuk kebersihan oral yang betul adalah jalan alternatif untuk menghapuskan apa-apa makanan yang lain. Selepas setiap waktu makan, anda benar-benar perlu berus gigi. Juga menggunakan toothpicks atau Nexavar untuk membersihkan kawasan antara gigi yang boleh menyebabkan bau yang dahsyat.

Plak gigi yang ditemui pada permukaan gigi bersebelahan boleh dihapuskan sebahagiannya dengan serunding gigi. Aktiviti ini boleh mengurangkan kebarangkalian anda mendapat penyakit periodontal yang boleh membawa kepada halitosis.

Penyumbang utama kepada halitosis akan Deposit mikrob yang ditemui di belakang lidah yang telah terbukti oleh banyak kajian. Oleh itu, cara untuk menyembuhkan sebahagiannya nafas akan benar-benar berus lidah anda. Menggunakan terlalu banyak tenaga dalam situasi ini boleh menyebabkan refleks gagging jadi anda harus menjaga apabila anda akan melakukan aktiviti ini.

Jika mulut anda menjadi terlalu Kering, nafas anda boleh menghidu benar-benar menjijikkan. Ini boleh berlaku kepada sesiapa yang yang berpuasa. Mengunyah gusi tanpa gula beberapa kali sepanjang hari anda akan penyelesaian nafas yang berkesan. Ini boleh meningkatkan pengeluaran air liur di mulut anda yang boleh membantu dalam mengeluarkan apa-apa tinggalan makanan penyebab halitosis. Pelbagai aktiviti boleh membawa kepada masalah sendi rahang anda jadi berhati-hati. Mengunyah gusi tersebut selama beberapa minit pada satu masa akan menjadi cukup.

Anda juga boleh mendapatkan mulut kering dengan minum alkohol atau apa-apa dengan kafein, jadi anda harus berhenti. Mengambil ubat-ubatan seperti antidepresan, ubat tekanan darah tinggi dan antihistamin, boleh juga beri mulut kering. Untuk maklumat lanjut mengenai bagaimana untuk tidak mendapatkan mulut yang kering, rujuk kepada doktor atau doktor gigi anda.

Individu-individu yang banyak menggunakan Cecair kumur komersial. Orang-orang berkumur dengan Cecair kumur beberapa saat yang berharap bahawa ia boleh merawat halitosis mereka. Anda boleh mendapatkan hasil yang terbaik daripada Cecair kumur dengan menggunakannya dengan serta-merta sebelum pergi ke katil. Anda perlu melakukan ini kerana pada waktu malam aliran air liur rendah yang boleh menghancurkan nafas anda. Cecair kumur akan kekal di dalam mulut yang lebih lama dan mempunyai kesan yang lebih kuat jika anda menggunakannya pada waktu malam.

Tetapi penyelesaian nafas ini akan hanya menyembunyikan bau dahsyat selama beberapa jam. Pada masa ini, ia tidak telah ditunjukkan bahawa Cecair kumur yang boleh bertindak sebagai mengubati tetap bagi nafas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *